2010

April

Den första april åkte jag med Stephen för att rida en klubbtävling på Timrå.
Jag red utom tävlan för att det var min mamma som dömde. Jag ville mest komma iväg och rida en progamträning innan det var dags för riktiga tävlingar. Allt gick jättesmidigt och Stephen var väldigt lättsam att ha med sig. På framridningen blev han dock skrämd och for iväg som skjuten ur en kanon och jag gjorde en riktig rejäl ofrivillig avsittning. Tror jag hade halva ridhusunderlaget i munnen och näsan efter detta. Det var bara att sitta upp och rida igen och själva programdelen var jag riktigt nöjd med. Red en LB:2 och mamma tyckte nog att jag red fort för hon missade att sätta poäng på två moment. Jag hade då 60% utan de poängen som blivit glömda så det kändes helt ok. Han var naturligtvis spänd men tyckte ändå att jag fick en positiv känsla av ridningen, nåt man kan bygga på inför framtiden.

Dagen efter den andra april följde jag med Elin till Östersund på regional ponnydressyr med Galax och Elton. Måste dock erkänna att jag var lite mörbultad denna dag efter lördagens bravader med Stephen. Ju närmre Östersund vi kom desto kallare blev det och vi var ju som vanligt först ut på morgonen eftersom Elin rider B- ponny. Elin och Galax gjorde en jättefin uppvisning i LB:1an, så bra att Galax till och med kostade på sig att bralla lite i en galoppfattning. Han fick dessutom en 8:a på gångarterna. Sammanlagt fick de 67.93% och vann klassen. Även Elton gjorde en bra uppvisning och fick 64.83% och var först utanför placering(två placerade). Det kändes som att detta skulle vara svårt att toppa men det gjorde det och med besked. Nästa klass var en LA:1 och Elin startade först med Galax och satte ribban högt och fick 67.30%. Helt otroligt tyckte vi och det visade att förra helgens resultat i LA:1 inte var någon tillfällighet. Hon vann även denna klass trots att den var hopslagen med
C-ponnyerna. Elin fick dessutom veta att hon ledde med Galax när hon gick in på banan med Elton och hon sken som en sol under hela ritten. Elton gjorde det bra igen och fick ihop 61.35% så även han förbättrade sitt resultat från förra veckan.

Resultat är ju en sak men jag var glad över så mycket annat, t.ex. att Elin var så självgående och koncentrerad på framridningen(för tänk hon är ändå bara 10 år.) Saker som inte funkade i LA i fjol satt nu som en smäck och det är sådant gör mig lycklig, när eleverna lyckas med saker som varit i det närmaste oöverstigliga problem tidigare. Dessutom fick hon 8:or på sitsen. Det gör en tränare riktigt lycklig. Vägen hem från Östersund kändes inte så lång den här gången.

Den nionde april hade vi andra omgången i NRF-cupen i hoppning och Simon var verkligen
på hugget denna dag och Elin och han vann den första klassen och han hoppade jättefint.
Ibland hästarna slog Caroline och Clondike till och vann första klassen. I NRF-cupen som var nästa klass vann Simon och Elin ganska överlägset. För hästar segrade återigen Caroline och Clondike så Elin och Caroline vann två klasser var denna dag. Tjejerna var glada och nöjda och det finns filmer att se från deras ritter under ”Elever På Turne”.

April innebär ju ofta en hel del träning med eftersom det börjar dra ihop sig inför tävlingarna ute i distriktet (vissa har redan börjat) och man måste liksom fixa finliret innan det är dags.
Elin och Galax fick träna vidare på nya saker eftersom de senare ska rida högre klasser så det var bra att det blev några veckors uppehåll mellan tävlingarna.

Timrå hade sin vanliga vårtävling den 21-22 april och vi var på plats båda dagarna. På lördagen var det ponnytävling och Elin deltog med både Simon och Elton. Elin och Simon vann LC:1 för kat B och sen vann även Elin och Elton kat C.
Nästa klass var LB:1 och Simon blev lite sprallig i denna klass men skötte sig ändå i det stora hela bra. Även Elton startade denna klass gjorde en bra uppvisning men det räckte inte till placering denna gång.
Elin blev intervjuad av ST och följande dag var det en jättefin artikel med en stor bild på henne och Elton.
På söndagen var det så dags för storhästarna att tävla i Timrå och jag fick tyvärr lämna Stephen hemma då han inte var helt ok. Som tur var kunde jag låna Campari och vi fick hoppa in i laget.

Det var hennes första tävling för året så hon var väldigt spänd i framridningsklassen som var en LB:1. Protokollet såg lite lustigt ut eftersom det var allt från 8.or till 3.or med.
Trots detta kom vi ändå på en 5:e placering, tätt följd av Carro och Clondike.
I lag klassen kändes hon mycket mera avspänd och jag var verkligen nöjd. Det räckte till en tredjeplats och tack vare de andra i lagets bra ritter så segrade laget i den första omgången av Div 2. Caroline och Clondike var även här placerad. Vi hade ännu en lyckad dag och alla var nöjda och glada.

Vi besökte även kliniken med Stephen och det visade sig att han var lite överansträngd i kotorna inte mycket men det var bäst att göra nåt åt det på en gång. Så han skulle ta det lugnt i två veckor. Att han blivit ansträngd beror väl på att han varit väldigt överviktig även om vi har bantat honom så har det tagit lång tid att börja få ner honom i vikt.

Wilmer har haft det lugnt ett tag och efter ett besök hos våran förträffliga kiropraktor så har jag börjat jobba med hans svagheter och att verkligen stärka upp honom ifrån grunden.

Sista helgen i april var det så dags att lasta ponnysarna(Laxen och Elton) och bege sig till Ås och regional ponnydressyr. Elin red fyra klasser och placerade sig tvåa i en LA med Galax och var trea(utan placering) med Elton i samma klass. Sedan debuterade hon även i LAP1 med Galax och det var något som både hästen och hon såg ut att gilla. Det var ju också ett nytt svårt program och de fick som alla andra börja från början med att tackla allt det svåra.
Så nu var äntligen debuten avklarad och nu vet vi ännu mer om vad som vi måste jobba med.
Det var verkligen en mycket givande helg för alla parter. Så nu kämpar vi på mot nya mål….

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]