2010

2008-04-28

Jobbig vecka fick ändå ett bra avslut… Denna vecka har som sagt var varit tung och det är jobbigt att gå och vänta på att man ska ta bort hästen. Det var ganska skönt att få åka iväg med ponnyerna på lördagen och tänka på något annat. Vilka resultat sen… Elin lotsade runt lilla Beauty i LC på 60% och de vann . Julietta var riktigt fin på framridningen och hon vann LC på 65%. Klassen efter var det lagklass och jag var lagledare och stöttade alla mina ekipage på framridningen. Först ut var Elin och Beauty och de red på nånstans runt 56% och det var helt ok då Beauty är helt ny i sådana sammanhang och att vi dessutom inte haft det helt lätt med henne. Sedan var det Felicias tur och det så riktigt bra ut på framridningen redan och hon vann senare klassen individuellt också på 65%. När det sedan var dags för D-ponnyerna var det Juliettas tur först och Malin red mycket säkert och vårdat runt och fick även hon till dryga 65% jippie, även hon vann kat D sedan individuellt. Sist ut i laget var Josefine med Chester ett duktigt ridskoleekipage och hon red ihop 62% och där fick vi en bland annat extrapoäng genom koefficienten. Njurundas lag vann och alla hade verkligen varit så duktiga. För Felicia fortsatte framgången då hon även segrade i LA.1 på drygt 66% . Lite extra vill jag ändå gratta Flisan eftersom vi kämpat så hårt i vinter extra roligt att det börjat lossna nu på riktigt.

På söndagen var det så dags för stora hästar och jag hade anmält mig i två LA klasser på Bally mest för roligt eftersom vi inte tränat något riktigt sen förra året innan hon blev skadad. Jag red ju lite förra helgen men då fick jag ju sådan träningsvärk så jag höll på att smälla av. Första klassen varLA:4 och det var premiärtur för oss nytt program och vi hade aldrig ridit igenom det heller innan men jaja det gick ju bra ändå. Bally var helt ok i traven i galoppen fick hon lite väl många ben men i alla fall inträffade inga större katastrofer. Vi fick runt 63% och en tredjeplats var inte illa haha trots att vi inte tränats sen före jul. Duktiga Bally…. Nästa klass var en LA.1 och det är ju inte direkt ultimat för en stor häst som henne och det var lite trångt och hon var ganska på hugget. Ändå rätt nöjd med traven där det börjar bli lite mer gung. Kände även på framaridningen att hon behöll mjukheten i ryggen även när hon kom i lite samlad trav så det känns positivt. Vi kom strax utanför placering och det kändes som ett helt ok resultat.

Vad händer denna vecka då? jaa plugg som vanligt har en uppgift kvar i kurs som snart är slut och har fått min Filosofibok så det är bara att sätta igång ordentligt med denna kurs. Dataprov på tisdag gaah.
På onsdag bär det av till Heby och övernattning hos Familjen Demmers på Västerbo Stuteri och dagen efter vidare till nationell tävling i Eskilstuna med Elin och grabbarna Grus. Så några sysselsättningsproblem har jag inte….

2008-04-24

Idag är det en sorglig dag… Jag har tagit bort Stephen idag… Han har fått problem med lederna och det fanns inte mycket att göra. Det känns sorgligt och jag kommer att sakna honom. Det är en av sakerna som varit jobbigt sista veckorna. Jag är ändå glad för att han ändå fick visa vilken fin häst han var.
Idag var jag i väg med honom och det gick snabbt och smärtfritt och det är det viktigaste.
Naturligtvis har det inte kommit helt plötsligt utan han har ju varit ganska besvärligt att sko tidigare och de har kraftigt försämrats den sista tiden och nu på slutet har det varit svårt att lyfta han ben överhuvudtaget och vi har besökt kliniken osv. Det är alltid svårt att ta ett sånt här beslut men det är också ens ansvar som hästägare, jag skulle inte kunna leva med mig själv om jag inte tänkte rationellt. Det finns många som har hästar eller andra djur som mest tänker på sig själv att de ska bli så ledsna och inte djurens bästa. Jag åkte med honom idag också var med ända till slutet för det känns som mitt ansvar, han har givit mig så mycket glädje och det är jag skyldig honom att verkligen ställa upp till det bittra slutet.

Det är inte utan att en och annan tår trillar när jag skriver detta men jag är helt övertygad om att jag gjorde rätt. Mycket kommer bli annorlunda nu när jag inte har någon häst och jag tänker heller inte skaffa någon som det känns just nu. Jag ska förhoppningsvis börja i skolan till hösten så just nu nöter jag mest på mina elevers hästar. Hoppas på att kanske få några roliga projekt nu när man inte har någon häst så man får se vad framtiden har att bjuda på. Jag vill ju ändå fortsätta rida och det kommer jag göra och förhoppningsvis tävla. Till helgen ska jag rida Fröken Bally i Timrå och det känns riktigt bra för då har man något att se framemot. Jag är väl inte i någon vidare toppform då jag ridit så lite på slutet men jaja skitsamma det kommer bli jättekul i alla fall. Bally ska tävla på Lördag med Julia så Bally och jag kommer inte ses förrän på söndag och det ska bli intressant för jag har inte ridit igenom den nya A:4an men det löser sig säkert .
Som jag sa förut så blåser förändringarnas vindar och det har jag inte heller berättat att jag nu jobbar för min pappa och har mina lektioner i hans regi. I sommar är jag ledig från skolan och hoppas kunna jobba mer med ridlektionerna så jag hoppas kunna jobba på med det i sommar och naturligtvis är det en hel del träning för SM också med Elin och hennes pållar.


Så här vill jag minnas Stephen...

2008-04-21

En del att göra även denna helg även fast det inte varit några tävlingar. Ligger fortfarande lågt med träningar då jag inte orkar ta på mig så mycket. Har koncentrerat mig kring det akuta som att tävla och rida lag osv. Sofie har ju en del stora tävlingar på gång vad det gäller islandsridning samt att hon ska delta i vårat dressyrlag så henne och Kyljan måste man hålla igång.
Elin ska ta hem Beauty denna vecka för att rida lite innan tävlingen och det är ju bra och jag hoppas att det snart går att börja träna hemma hos Elin för det börjar dra ihop sig med tävlingar även för hennes del, bara en dryg vecka kvar till Eskilstuna. Vi tränade igår för första gången sedan Högbo och jag var mycket nöjd, Elin har skött träningen hemma på ett mycket förtjänstfullt sätt. Jobbar mycket med skolor nu med att variera form, tempo, böjning osv allt för att det ska hända saker hela tiden och Galax såg mycket bra ut och fick ett rejält pass.
Elton var väldigt fin i formen och Elin tyckte han kändes mycket lätt och fin i handen så det verkar jättebra. Jag red en trudelutt på Bally igår och igår var gamla fina Bally tillbaka på riktigt, igår var det schwung i steget och jäklar i mig framåtbjudning som hette duga. Det märks att hon tappat lite styrka och det är lite knöligt i bytena och hon blir lite spänd men vad tusan konstigt vore det väl annars. Däremot känns hon riktigt fräsch nu och nu blir det verkligen omhändertagande av henne på alla sätt så hon håller sig så här fräsch och fin.
Å hjälp jag ska ju tävla till helgen också det blir en LA:1 och en LA:4, både jag och hästen lär ju vara lite ringrostiga och jag har haft grym träningsvärk fredag och lördag då det verkligen var ett tag sen jag red ordentligt, huva vad hemskt det är. Även om man vet att man tappar fort både timing styrka och flås blir man lite pinsamt överraskad av det varje gång. Jag kände mig lika smidig som en Michelingubbe de första dagarna.

Bally åkte dock hem igår och det var lika bra för jag har en del att stå i denna vecka, det är ju lagtävlingar i helgen så några måste jag ju kolla på här i veckan och sen har jag ett läkarbesök inplanerat (har fortfarande svårt att sova på nätterna ibland) och sen ska jag göra en jobbig sak på torsdag men det berättar jag om senare.

2008-04-17

Idag har jag ridit lite jippie….. Bally är hemma hos mig då Anette är bortrest över helgen och det var riktigt kul att rida idag. Det var ju längesedan jag red henne nu men det kändes väldigt bra idag, fast jag har inte världens bästa ridkondis nu eftersom jag inte rider så mycket i dagsläget, så kommer säkert ha lite träningsvärk imorgon men det ska nästan bli skönt hihi då känner man att man lever. Jag har inte skrivit så mycket den sista tiden då jag haft det ganska tufft och det kommer nog fortsätta vara så en tid framöver så det är väl bara att bita i. Jag ska i alla fall rida Bally nästa helg i Timrå och det känns roligt faktiskt jag behöver verkligen göra något annat just nu än bara sitta med näsan i skolböckerna. En kurs är nu avslutad och det var Biologi A och den fick jag MVG i så det kändes jättebra.

Hoppas kunna avsluta psykologi b nästa vecka för där har jag bara en uppgift kvar och annars rullar det på med både Miljökunskap, Data, Biologi B. Idag fick jag ett inte alltför roligt besked av syon också att de missat en kurs som skulle räknas bort så nu ligger jag 30 p back och måste snabbt läsa en kurs till denna termin på hela 50 p för det finns inga 30 p kurser. Jag valde Filosofi B så nu har man ju det man gör i ytterligare 5 veckor. Jag tror jag blir tokig det händer bara en massa saker mest hela tiden som ska trycka ner en i skoskaften ordentligt.

2008-04-12

Det har varit en ganska lugn vecka och det är för att jag själv har gjort den till det. Jag har inte mått så bra den senaste tiden och har därför tagit det lite lugnare. Det mesta har varit jobbigt ett tag och jag tänker inte gå in på några detaljer för det skulle man kunna skriva en hel roman om minst men man kan ju säga att man blir utsatt för en del prövningar. Dessutom har man också lite egna grubblerier om saker och ting som späder på det hela lite till. Jag har mest koncentrerat mig på skolan nu ett tag och så kommer det att fortsätta. Jag och Elin har inte tränat något efter Högbo för det har varit så besvärligt väder och jag har som sagt var tagit det rätt lugnt. Nästa tävling är ju för Elin inte förrän i Maj.

I veckan red jag Kyljan åt Sofie som varit på Wången några dagar och det har varit jättekul och jag har till och med ridit ut i skogen barbacka, när hände det sist?

Två dagar har jag varit i Gnarp också och haft avslutning med min dressyrgrupp. De red program för mamma idag och alla var jätteduktiga.

2008-04-06

I helgen var det alltså nationella dressyrtävlingar för ponny och Elin skulle rida en klass på Lördag och en på Söndag. Lite tråkigt att de hade tagit bort två klasser för b-ponnyer.
Vi åkte ner på fredag och Elin red ett pass på eftermiddagen och det verkade bra, det hade ju faktiskt inte tränat sedan Gävle då Elin varit sjuk. Som vanligt startade Elin tidigt på morgonen på lördag i en LA:2. Galax gick först och landade på runt 65% vilket var bra, Elton fick runt 61%. Det var tråkigt att det bara var en domare i klassen och det var en relativt ny bekantskap som vann klassen. Det viktigaste var att vi var nöjda med resultaten. Annars blev det en mycket spännande dag då det var mycket upp och ner i bedömningarna och det hände en hel del spännande saker. Det var längesedan vi var på en tävling med så mycket upp och ner bedömningar så man får vara glad att det inte händer så ofta.

På Söndagen hade Elin taggat upp ordentligt och nu skulle hon minsann visa dem och det gjorde hon. Red LA:4 på 67.80% och ledde klassen igenom , Galax var jättefin.. Hon startade sist med Elton och han var jättebra och på skärmen med resultat red hon jämt med Galax genom hela ritten och vi var osäkra på vem av dem som skulle vinna. Det blev tillslut Galax på 67.85 och Elton blev tvåa på 67.05%. Det var mycket fina betyg och kommentarer på varje protokoll men nämnas bör ändå en 8a på ryggningen på rakt spår i slutet på programmet med Elton. Elin har tränat jättemycket på det då Elton inte vill rygga rakt men idag satt den som en smäck. Hästarna var enormt nöjda med sig själva efter prisutdelningen och det var med all rätt.

2008-04-03

Den här veckan har jag haft en riktig svacka och på tisdagsmorgonen vaknade jag med en hemsk oro och kryp i kroppen, kände igen känslan och det betyder att det är dags för mig att ta det lite lugnare. Har tagit det riktigt lugnt i veckan och det känns redan mycket bättre till och med blev jag nästan lite ridsugen när jag tittade på Sigridträningen igår, ett stort steg framåt för det var längesedan jag kände så, det har varit mycket samt att man har en del att fundera på. Jag gjorde i alla fall mitt slutprov i biologi i måndags och det kändes helt ok. Har bara haft någon lektion i veckan och Elin har varit sjuk så vi har inte heller tränat något, tur att hon bara ska rida invanda program i helgen i Högbo. Till veckan ska jag rida Kyljan så Sofie ska till Wången och ser framemot att kunna rida ut på en skogstur och riktigt gotta mig. Träna ska vi också göra någon dag och det är riktigt kul att rida islandshäst.

I morgon bär det också av till Högbo på nationella dressyrtävlingar för ponny och eftersom det är en obstävling räknar vi med att få se en hel del fina ponnyer.

 

 

 

 

 

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]