2010

2009-04-28

Veckan rullar på men jag har verkligen noll motivation att plugga, antar att det har att göra med pollenet i luften.
Blir alltid så trött och seg och omotiverad precis den här tiden varje år, så jobbigt. Jag har en stor uppgift på gång i kursen barn och ungdomslitteraturen som handlar om barnbokens historia och just nu känns det bara betungande. Tänkte spendera halva dagen imorgon på kulturmagasinet ibland alla bilderböcker och hoppas på att det ger
inspiration. Dags att prova något annat för hemma får jag ingenting gjort just nu känns det som. På eftermiddagen tänkte jag ta en tripp ut till Carl Pedal och testa kandaret.

Har haft lektioner idag först med Sofie och Ridder och idag var det ingen optimal dag att rida dressyrprogram i utepaddocken om man säger så, galna hästar travare i full fart, hopplektion och annat spännande så det var inte så lätt men i förhållande till detta så var det ok. Felicia och Isa red igenom FEI lagtävlansprogrammet för första gången och de var riktigt duktiga. Här kommer lite bilder från helgen….


2009-04-27

Det var ett tag sedan jag uppdaterade nu men det har som vanligt varit en del att göra. Har lagt fokus på att rida Calle denna vecka och samtidigt haft innevecka i Härnösand. Idag var det så dags för den första lokala tävlingen för mig och Calle. Egentligen gillar jag inte kortbaneprogram och speciellt inte med Calle eftersom han är så stor men eftersom jag inte riktigt vet hur han fungerar ännu så tyckte jag det var en bra ide att rida en klass innan lagklassen. Det blev en riktigt tidig morgon då första klassen började 07.30 och Calle och jag startade som nummer 5. Han kändes faktiskt inte lika spänd på framridningen som han gjort innan på klubbtävlingarna och det tolkar jag som ett tecken på att det är på väg att gå åt rätt håll. Skönt att få känna att jag kunde lägga ner honom få honom rund och ganska låg både i trav och galopp, klart positivt. På banan blev han såklart spänd och lite för hög i nacken emellanåt men vi tog ändå igenom oss programmet på ett godkänt sätt, vi fick 60,6% och det var nog vad det var värt så det kändes ok.

Tänkte inte så mycket mer på det då jag inte trodde det skulle bli någon placering på det men det blev det,
en 5e placering så det var mer än bra tyckte jag. Nästa klass var lagklassen och den går ju på långbana och det passar oss bättre. Calle var på hugget även nu men det kändes bitvis bättre. Han blir fortfarande stark i övergångar osv men det jobbar jag ju på hela tiden så det kommer det förhoppningsvis bli ordning på så småningom. Det är roligt att han verkar tycka att det är kul. Jag var jättenöjd med honom efter ritten och han var nog minst lika nöjd själv hehe. Han for iväg som ett jehu när han fick applåder.
Vi fick 61% och blev andre utanför placering. Calle fick i alla fall gå in på prisutdelning i lagklassen då laget vann andra omgången av Div 2. Det blev lite raj raj på ärevarvet, glada hästar om man säger så….

Fantastiskt väder och en enormt lyckad dag och fina fina Calle. Ju mer jag tillbringar tid med honom desto mer slås jag över hur lik till sättet han är min gamle Lenroy. Jag är i alla fall grymt motiverad att träna på nu inför nästa tävling och så småningom börja rida lite svårare klasser när mera saker fallit på plats och Peter för Guds skull kom hem nu vi behöver dig!!!
Det gick jättebra för de övriga Njurundaryttarna och en speciell sak jag vill nämna är att Sofie och Ridder tog sin första placering på lok tävling i LB:1,Grattis!

Det var inte bara vi som var nöjda denna helg utan Elin åkte till Tunalid med Diablo på hans första lokala tävling idag och kom trea i första klassen LB:1 och sen avslutade de med att vinna LA:1 och fick segertäcke och massa priser.
Så roligt för vi tyckte att det var bättre att börja rida LA så han får lite mera uppgifter att koncentrera sig på och det föll ju väl ut. Närmaste veckan blir det att fortsätta trimma Calle och sen plugga bilderbokens historia. Jenny fotade i Timrå idag och hoppas få de bilderna snart så ska jag lägga upp dem, till dess får ni spana i Diablo.

2009-04-19

Det har varit en toppenhelg även om jag känner mig lite sliten, jag vet inte vad jag ska börja med…. Felicia har äntligen nåt sitt mål att kvala till nationell tävling  och på vilket sätt de gjorde det,
snacka om ketchupeffekten . De har ridit flera gånger och hamnat strax utanför kvalgränsen men nu slog de till med besked och fick 68% i LA:P1. STORT GRATTIS ni är så väl värda det.
Inte nog med det hon vann LA:P1 och LA:1an. Vilken toppentävling!!! Elin har fått ett stipendium från Västernorrlands idrottsfond och jag ska få följa med när hon ska ta emot det på Casino Cosmopol den 12 maj, nice…….. Igår övningsdömde jag på klubben och det var kul och idag har jag varit bisittare på en tävling i Söderhamn hela dagen. Elin debuterade i LA med Diablo igår och det var en rikitgt bra debut 62%. Igår hann jag med en tur på Calle också och om orken infinner sig ikväll så lägger jag ute ett litet klipp.

2009-09-17

Haft en lite seg vecka, mycket huvudvärk och allmänt seg. Antagligen är det en del påverkan av pollen också som gör att man blir grymt trött och småirriterad. Det är ju så här varje vår men man glömmer bort det jämnt. Har ridit Calle nu två dagarna och nu känns det som att jag börjar få honom inom ramarna för där jag vill ha honom. Skönt att det rör på sig. Har kikat lite på Elin i veckan också samt Felicia som sak tävla imorgon.

Det verkar fortsatt stabilt och jag känner mig nöjd. Närmast på tapeten är en sväng med Calle imorgon igen och sen ska jag övningsdöma i Njurunda på eftermiddagen. Det ska bli spännande. Söndagen kommer jag spendera i Söderhamn som bisittare till mamma som ska döma där så det är fullt upp som vanligt. Till vecka blir det två dagar i Härnta och fortsatt träning med Calle.

2009-04-13

Nyss hemkommen från klubbtävlingar I Timrå och grymt seg, men det har varit en bra dag.
Red Calle i LB:2 och på detta finns en film upplagd. Tyckte det kändes bättre än sist då han var tokspänd hela tiden. Det märks ju att jag behöver rida honom mer tror bara jag ridit honom
3 gånger senaste månaden så med tanke på det var det rätt ok idag. Vi är inte ännu riktigt överens om att man ska stå stilla i halterna och på tygeln medans jag hälsar men det är ju bara att träna vidare på. Det har i alla fall börjat funka i träningsmiljö. Det märks att han ännu inte riktigt med mig på ryggen har tid att vänta, han vill ju att det ska sätta igång. Dock hellre än framåt häst än en seg. Vi vann i alla fall klassen på en ganska blygsam procent men överlag hela dagen var det rätt låga procent så det är väl inte så mycket att fästa sig vid. Själv tycker jag att det är så roligt att vara igång igen och trivs bra med Calle och nu klar ska det tränas då jag kommer ha bättre med tid framöver. Det blev lite tajt till andra klassen och fick gå direkt från prisutdelning till start så det var tur det var rejält framridet innan.

Naturligtvis blev han ganska spänd av det och blev rätt så på i programmet men mest nöjd var jag med att jag i alla fall fick 7:or på skänkelvikningarna. Perfekt att få rida igenom programmen och nu ska det minsann hem och filas. Tyvärr blev det ingen klass då det var manfall in i det sista men vad gör det för oss är det att få träna på tävlingsmomentet som är det viktigaste. Resultaten idag blev i alla fall 2X 59 %.

Elin och Diablo vann sin första LB också idag så det börjar arta sig rätt bra. Det är faktiskt en hel del spännande som hänt sista tiden både vad det gäller träning av de ekipage jag jobbar med samt i vilka upplägg som ekipagen har så just nu känns det mesta kul. Igår började vi bland annat att trampa Ridder och det märktes att han tyckte det var riktigt roligt att det börjar hända saker och hehe jag vet att det kommer hända en hel del framöver….

2009-04-11

Japp jag är hemma konstigt nog det blev ingen resa till blåkulla i år trots att en del verkar tycka att man borde åka dit hahaha… I skrivande stund håller jag på med att fixa lite filmer till hemsidan.
Jag tycker alltid det är lika roligt då spännvidden på hemsidan verkligen har utvecklats då det funnits klipp på ponnyer och hästar, halvblod, islänningar, PRE, Lusitano och alla typer av ponnyer.
Inte heller är det koncentrerat bara kring dressyr utan hoppning, islandsridning och faktiskt har jag haft ett klipp ute på den tiden jag och Stephen provade på Western. Jag tycker faktiskt att det mesta är spännande och man lär sig hela tiden fantastiskt mycket genom att arbeta med så många olika typer av hästar och människor med för den delen. Vill också slå ett slag för ni som ska sälja hästar, jag kan sätta ihop filmer för just försäljning och vill man inte ha dem på min hemsida jag kan jag fixa en hemlig länk till just er som ni kan använda och visa era intressenter.

Igår var det en lyckad dag i Hudik, vi var ju såklart lite nervösa över hur Galax skulle vara med tanke på förra helgen men vi kunde glatt konstatera att allt vi jobbat med i veckan plus att han fått komma igång med tävlingarna gjort sitt.  I LA:1 var han precis sitt gamla jag igen och de vann klassen, det kändes bra för alla oss inblandade.

Något som jag tyckte var jättebra var också att i andra klassen LA:2 var det bara Elin som red så hon passade på att ta igenom de bitar som kan krångla med tanke på framtida tävlingar. Elin gjorde ett bra jobba och det som var kul att både se och höra sen av Elin efteråt var att han kändes väldigt bra inne på banan och riktigt sög tag i rörelserna. Det var verkligen kanon med att hon kunde ta tag i de bitar som tidigare krånglat lite och det kommer vi fortsätta jobba med. Ibland är det väldigt tacksamt att varit med ett ekipage i allt ändå från början så man verkligen vet allt de gått igenom för då kan man snabbare sortera ut och hitta tillbaks till de bitar som är mest givande och så viktiga. Det är mycket lättare nu också då Elin blivit äldre mera erfaren och vår kommunikation blir enklare och enklare och den bygger på ett fullständigt förtroende från båda håll. Det är så mycket mer än bara ridning och träning som ska fungera kring ett ekipage och det är ibland en ynnest att fått lära sig så mycket om hästar deras välbefinnande osv. genom att vara uppväxt i en travfamilj och fått varit med om så mycket med hästar som jag har varit.

Tävlingar avlöser varandra nu på löpande band så det är en del att göra. I förrgår var jag och red Calle i Timrå och han vara ganska ”brötig” men jag tyckte det blev bättre och bättre. Dessutom har jag inte kunnat rida sista tiden så mycket som jag skulle velat då det har varit så mycket annat, praktik, sjukdom och dåligt underlag ute men nu ska det bli ändring på det. Har anmält mig till klubbtävling i Timrå på annandagen så ska nog ta en sväng med Calle in till ridhuset imorgon igen för att trimma lite. Skulle behöva rida igenom programmen och hann inte med det sist då jag kände att det helt enkelt var lösgörande arbete som gällde och inget annat.

Har hunnit med att träna de andra ekipagen lite också i veckan och har en liten film på gång med Isa och Felicia som det bara går bättre och bättre för i träningen. Efter tävlingarna igår hann jag titta på Sofie med och där har det börjat hända saker och det är så roligt och man blir verkligen motiverad av det.

2009-04-06

Måndag och den skönaste och lugnaste dagen på länge. Började dagen med halv sovmorgon och sen en tripp till biblo och hämtade lite kurslitteratur, som faktiskt denna period består mest av barn, ungdomslitteratur och bilderböcker. Det är inte så dumt faktiskt, ett välkommet avbrott mot annan ganska tung litteratur. Jag har varit och tränat Elin och Diablo det såg bra ut och det märks att det har hänt en del sista tiden. Det såg bra ut och det märks att det har hänt en del sista tiden. Kicki hade med sig kameran också så det blev en och annan bild som ni ser. Jag tycker det är roligt att säsongen är i gång nu då det händer saker nästan varje helg ett tag framöver. Har hunnit med att rida Calle idag också och han kändes fin, passade på att sitsträna lite och har också beställt en sittboll för att kunna träna lite hemma när jag pluggar. På annandag påsk ska jag rida klubbis i Timrå med Calle och det ser jag framemot, det ska bli kul.

2009-04-05

Vips så var vi inne I april… Mycket som vanligt denna vecka, jag har avverkat min sista praktikvecka och i fredags bar det av till Högbo för årets först nationella tävling.
Galax var superspänd båda dagarna och det är ju inte mycket att göra åt än att tävla på och säsongen har ju knappt börjat så det är bara att spotta i nävarna och komma igen. På hemmaplan har dressyrlaget för häst vunnit första omgången mycket bra gjort och stort grattis till dem och jag var också väldigt glad över att Sofie och Ridder fick en lovande debut. Veckan som kommer tänkte jag försöka trimma Calle lite nu när jag kommer ha mera tid och det börjar ju dra ihop sig till tävlingar framöver.

Sen har jag ett tips till alla ryttare med ont i ryggen, spikmatta… Det är superbra har haft min nu i snart tre veckor och mina problem har blivit mycket bättre, har bland annat inte haft ont i vänster armen på två veckor och det är ovanligt så det vill jag verkligen rekommendera. Mitt nästa inköp framöver blir en sittboll, är mycket sugen på att prova och tänka att kunna träna sitsen i princip medan man sitter och pluggar hehe. Det låter ju som det ultimata. Så denna vecka blir det träningar och en del plugg och ridning jippie jag har längtat så efter att få trimma Callen. För övrigt håller vi på med ett väldigt roligt avsnitt i skolan med barn och ungdomslitteratur så imorgon ska jag sticka iväg på biblioteket och låna lite böcker för sen ska det läsas minsann. Jag har nästa innevecka på skolan v 17 och det är ju som sagt en del som ska hinnas med innan dess. Hehe ska till och med rida tölt denna vecka så det blir en del allsidig träning

Det är lite tävlingar med denna vecka ska på ponnytävlingar i Hudik till helgen och sen ska jag tävla Callen i Timrå på annandagen. Sen vill jag säga Grattis till min kompis Kristin och Campari som vann sin första medelsvår i helgen och fick till sitt första MSV kval!!!
Peter hälsar och grattar med….

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]