2010

Augusti

Jag har inte varit den snabbaste att uppdatera hemsidan på slutet och det beror på det varit en hel del att göra samtidigt som det har hänt väldigt mycket och jag har inte hunnit med allt.
Efter tävlingarna i Övik tog jag en veckas semester och jag och Johan åkte till Bulgarien.
Det enda sättet för mig att koppla av är att åka hemifrån, då det i stort sätt är omöjligt att vara ledig hemma då det alltid finns saker att göra. Telefonen är inte heller tyst så ofta om man säger så. Elin åkte till Gnarp på en dressyrtävling med mina ponnyer under tiden vi var utomlands. Simon skötte sig utmärkt denna gång och var två poäng från att vinna LC:n. Helt otroligt, han ju dock bara är fyra år. Elton skötte sig också bra och var först utanför placering. Det var ett bra resultat och roligt att utvecklingen verkligen gick framåt. Elton startade också en LB och även där skötte han sig bra och var strax utanför placering. Elin gjorde ett jättebra jobb som lotsade dem runt på ett bra sätt, sånt är ju jätteviktigt så hästarna får positiva erfarenheter från tävlingar. Det var också tävlingar i Timrå för ridhästar samma helg och Caroline och Clondike tog en tredjeplacering i en LB:1. Njurundas dressyrlag vann också Zonfinalen i Div II.
Jag och Johan kom hem på fredagen före DM tävlingarna för ponny i Åsbygden så jag bytte bara packning och bil och åkte vidare till Ås för att ge support till Elin och ”Laxen”.
Det skulle bli spännande att få se ur de hade grejat att träna själva med Elins mamma som såg över det hela medan jag var borta.

Tidigt på lördagsmorgonen till första klassen kunde jag konstatera att de skött träningen hemma alldeles utmärkt och de gjorde en mycket bra uppvisning i LB:1 som var den första av deras DM-klasser. Elin och ”Laxen” tog en ganska stor ledning med 66 %. Det slutade med att hon vann klassen ganska överlägset och vi var jätteglada, äntligen började det fungera för dem.
Extra kul att ”få till det” när det är en viktig tävling. De var mycket väl värda det med tanke på vilket jättejobb vi lagt ner under året inte allra minst Elin.
Galax har ju hela tiden haft mycket kapacitet men han har ganska mycket egen vilja och det har inte alltid varit lätt för Elin att tygla honom. Därför betydde den här segern väldigt mycket, äntligen fick de börja visa vad det gick för.
Vi fick mycket beröm på tävlingen av de som nu såg vilken skillnad det blivit på ekipaget.

Elin startade i en LA:1a på lördagen och gjorde en helt ok uppvisning även där. Vi vet ju så väl på vad vi måste jobba vidare. På söndagen var jag väldigt glad att hon lyckades hålla nerverna i styr och faktiskt göra det bästa resultat som hon gjort i LA. Hon säkrade därmed distriktsmästerskapstiteln i Kat B.

Denna månad avlöste tävlingarna verkligen varandra och man hinner sällan fundera så mycket på det som varit då man ständigt är på språng mot nya mål.
Helgen efter DM bar det så iväg till Sollefteå på lördagen och ponnyernas Zonfinal i Div 2.
Laget kom på en tredjeplats.
Söndagen tillbringade vi i Timrå och Elin hoppade Simon felfritt i både en LD och en LC.
Han kommer att bli en riktigt bra hopponny så småningom. Han är så otroligt kvick i benen
och spänstig. Han ska matchas mot Ungponnychampionatet 2006.
Vi hann också med lite dressyrprogramsträning med ungponnyerna och Simon gjorde en mycket bra uppvisning i LC:1 och fick ihop hela 64 % samt 8:a på gångarterna. Så där stod vi lite överraskade eftersom vi varit helt inne på att han skulle bli hoppeponny.
Elin sken som en sol och vi var alla jätteglada, snacka om multibegåvning han är våran Simon. Elin red även Elton och han kom på andraplats efter Simon.
Elin red också igenom LB:1 programmet med Simon för att han skulle få träning.
I LB:1 programmet gick Elton riktigt fint och Elin red väldigt noggrant. Elton kom på en tredjeplats.
Han ser verkligen ut som en liten dressyrponny. Det var jättekul att ponnyerna och Elin fick så bra kritik på uppvisningarna och det syntes verkligen att allt jobb som vi lagt ner i sommar började visa sig. Det är en av de mest fantastiska sakerna med att vara tränare att se hur både hästar och ryttare utvecklas.

Det hände även en tråkig sak i Augusti och det var att jag bestämde mig för att ta bort Lenroy.
Han blev ju halt i Övik och jag har länge vetat att jag haft honom på lånad tid eftersom jag
varit på kliniken med han ett par gånger och de har tyckt att det varit otroligt att han kunnat tävla och varit så fräsch som han varit de senaste åren med tanke på hur han ser ut. Han har till och från varit dålig i kotorna bak och de sagt på kliniken att det är ett under att han hållit så länge.
Lenroy var en häst som älskade att träna och att tävla. Han blev alltid väldigt besviken när han inte fick följa med på tävling.
Hans onda ben blev sämre och han haltade i hagen när han sprang, dessutom började han tappa hull, det syntes att han hade ont så jag bestämde mig för att ta bort honom innan han blev ännu sämre. Jag kan inte med ord beskriva vilken glädje jag haft av denna häst så då vill man att de ska få ett värdigt slut.
Han fick sluta sina dagar här hemma på gården.

Vi hade en väldigt speciell relation och jag kommer att sakna honom. Jag har ju trots min ålder avverkat en del hästar och han har verkligen varit speciell. Han gjorde verkligen allt han kunde för mig och han var så otroligt snäll. Jobbigt var också att han var den sista hästen jag hade kvar så nu gapar många boxar tomma i stallet och de är inte enkla att fylla.
Att leta hästar är inte lätt och tar mycket tid men under hösten kommer jag ägna mycket tid åt att leta nya förmågor både till mig själv och firman.

De sista två veckorna i augusti fick jag i alla fall rida en del då jag fick en häst som skulle ridas åt en tjej medan hon var på semester. Det var en stor trevlig häst som mest hoppat tidigare men som nu fått en ny ägare som gillar dressyr lite mer. Det gick riktigt bra och vi har börjat kika på några tävlingar i höst.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]