2010

2007-08-27

Som vanligt var det tävlingar även denna helg och under lördagen ”coachade” jag även Anette som skulle rida LB:2 för första gången.
Det gick jättebra och hon kom på en andraplats på 64%. Därefter startade jag och Bally en LA:4, det kändes helt ok har ju fortfarande mina egna mål i programmen på vissa punkter vad jag vill uppnå och fick i alla fall en del av det lite bättre än sist. Bally själv var mest nöjd med sina travökningar som hon fick 8:or på. Dessutom var hon jättemallig över sitt nya snygga pannband med riktigt mycket bling bling haha. I vilket fall vann vi klassen på 67,95%.

På söndagen var jag också i Gnarp och passade på att hjälpa de flickor som tränar för mig på framridningen. Jag tycker det är svårt att bara se ekipagen när de tränar vill gärna se hur de rider fram och se hur de rider på tävling för att kunna hjälpa till ännu mera. Roligt var att Emelie och Hazel red ihop drygt 62% i LC:2 och vann därmed klassen. Det var en riktigt glad överraskning men det ekipaget har verkligen möjligheter att utvecklas mycket på dressyrbanan.

Julia gjorde det jättebra med sin nya ponny som hon bara haft några dagar och som jag ser att det kommer gå att rida fram mycket på i vinter. Gnarp hade lagtävling och de vann lite överraskande (tror jag). Det var jätteroligt att vara där och se dem rida annars har jag nog bara sett duktiga Carro och Pumba tävla av dem som kommer från Gnarp. Även de var placerade och vann senare LA:4 samma dag. Nu närmast ligger Norrlandsmästerskapen för ponny och vi kommer åka upp till Umeå på fredag .

Caroline har kommit igång och ridit lite på Stephen i veckan och nu har vi anmält henne till Junior-DM som går på Färsta om en dryg vecka.

2007-08-23

Usch nu har jag inte hunnit med att uppdatera igen, så mycket händer och jag hinner inte få med det här. I helgen som var deltog vi med ett lag i div 2 ponnydressyr och det var tredje omgången. Tävlingarna hölls i Härnösand och laget bestod av Denise Danielsson på Sunflower och Malin Svedin på ridskoleponnyn Chester i kat D. I kat C red Felicia Wallgren och Isa och Elin Nylander på Norrhaga Pinocchio. Ponnyn som Elin red fick de låna in några dagar innan bra då ponnyn som Elin skulle rida inte kunde vara med.

I första klassen placerade Elin och den inlånade ponnyn sig som tvåa och i lagklassen inledde de med att rida ihop 69% för vårat lag. Alla tjejerna red stabilt och laget segrade tillslut. De tog även några individuella segrar och placeringar. Det är det som är så roligt med detta ena veckan Elittävling i Skåne och nästa vecka lokal LC, men alla har mål att jobba mot och det gör att man håller sig uppdaterad hela tiden med hur lång väg det verkligen är från det ena till det andra och att glädjen för sporten är lika stor oavsett om man är på en liten lokal tävling eller en stor elittävling.

Söndagen tillbringade jag i Matfors för att heja på vårat hästlag som red andra omg. i Div 2. De red alla jättebra, ingen nämnd ingen glömd….
De segrade också så full pott till klubben denna helg. Roligt också att jag denna vecka hade Bally hemma hos mig några dagar, hade ju inte ridit henne något sen tävlingen i Timrå och nu kändes hon jättefin redan första dagen fast hon hade haft det ganska lugnt innan.
Stephen fick börja jobba också men han var ganska seg det kändes som att allt var osmort och jag fick verkligen jobba på mer än vad man är van när det gäller han som annars är en ganska framåt kille.

2007-08-15

Äntligen hemma och tillbaka i vardagen nu efter våran SM resa till Skåne. Skönt att vara hemma hos ens egna hästar som inte kostar flera miljoner utan bara är vanliga schyssta hästar.
Det är mycket som hänt och mycket saker vi lärt oss och jag hoppas att fler från distriktet kommer iväg nästa år. Vad ska man säga då om själva SM:et….. Några blir nog besvikna när jag säger att det är en vanlig tävling men med en fantastiskt inramning. Det är verkligen allt runt omkring som gör det till vad det är. Tekniken, ryttare, hästar och publiken är det som gör det speciellt.

Det var ju verkligen jättespännande med online resultaten och att vara i sällskap med Sveriges bästa dressyrungdomar tror jag gör mycket för inspirationen av alla de aktiva. Tävlingen var väldigt proffsigt genomförd och det betyder ju väldigt mycket.

Vi åkte ju redan på måndag ner till Norrtälje och övernattade hos bekanta som också skulle åka på SM. På tisdagsmorgon begav vi oss iväg till Skåne och sent på eftermiddagen kunde vi äntligen lasta ur. Ponnyerna fick boxar bredvid varandra i mittenstallet och senare på kvällen tog vi ett lättare ridpass för att mjuka upp de lite.

Onsdagen gick till största delen åt till att förbereda inför nästa dags tävling samt att man hade lite tid att gå runt och kika lite på när alla red.
Det är en sak som jag är väldigt intresserad av när vi är på större tävlingar att se hur de rider och vad de gör när de rider fram osv.

På torsdagens eftermiddag var det så dags för Elin och Elton att göra SM premiär och det var väl inte Eltons bästa dag då han var stum i benen och inte orkade riktigt, blev låg i formen och fick några missar.
Det var bara att ta nya tag då Galax skulle starta lite senare.
På order av Elin följde jag ritten på datorn och det såg bra ut ända till hon fick missar i bakdelsvändningarna. De landade på drygt 62% vilket jag tyckte var bra då det är det program som har varit besvärligast för oss.

På fredagen fick Elton lite revansch då de red upp sig nästan 6 % från dagen innan och landade på runt 62%. Galax var på hugget också och de fick drygt 63% och med det resultatet blev de placerade 4a i klassen och de fick gå in på prisutdelning så här i deras första SM. Vad mer kan man begära? De missade precis finalen men å andra sidan så är det bara fem stycken som deltar i den så de var starkt jobbat att vara med där framme eftersom det var så små tillfälligheter som ändå avgjorde, det var väldigt tätt. Fredagskvällen tillbringade vi på den trevliga ryttarfesten i celebert sällskap.

B-finalen gick av stapeln på Lördagen och först ut var Galax som gick bra och fick resultatet.
Det skulle bli en spännande historia då Elin låg trea och placerad med honom när det bara var tre stycken kvar däribland henne själv på Elton. Elton skötte sig jättebra och landade på 61%.
Tredjeplatsen var ett faktum och vi jublade, det var bra resultat med båda hästarna bättre än vad vi hade kunna hoppats på i deras första SM.

Resan hem till Sundsvall började tidigt på söndag morgon och det var väldigt skönt att komma hem i tid. En otroligt givande och lärorik tävling och tänk så mycket spännande skvaller och så mycket intressant vi fått höra, ni skulle bara veta……
.................men det som händer i Willands Stannar i Willands hahaha…….

2007-08-08

Vilken lyckad i helg i Timrå…. Fyra starter och två placeringar och en vinst. Red ju bara Bally denna helg eftersom Steve ännu inte var igång för tävling. På lördagen red vi som första klass LA:3 och den blev vi delad etta i på 65%. Hon var lite spänd å så i programmet men ändå ok. I LA:6 fick vi ett byte i den förvända galoppen men det blir ju lätt så när man laddar och tränar för Msv. Var lite spänd och käftig mot kandaret här emellanåt tyckte jag men vi skrapade ändå ihop 61% och blev trea.
På söndagen red jag LA:4 runt 63% och blev tvåa i den första klassen, här kändes hon bättre än dagen innan.

Sen var de då dags att hänga på kandaret och trycka fast hatten på huvudet och debutera i MSV. Hon kändes helt ok på framridningen och trots att hon gått mycket denna helg var hon spänd inne på banan men jag var mest glad för att hon bytte där hon skulle osv. Vi fick ihop dryga 58% med en felridning och en ganska dyrbar miss med ett avbrott i galopp på en koeff, utan dessa hade vi landat på 60%. Var jättenöjd för nu vet jag riktigt vad jag ska jobba på med till nästa gång och det känns jättekul och mer inspirerande än på länge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]