2010

2008-08-31

Inte så mycket har hänt denna veckan. Själv har jag laddat inför skolstart och haft några lektioner. Lite stiltje har det ändå varit på träningsfronten eftersom det flesta tävlat ganska mycket senaste tiden och behöver ta igen sig. Det är inte så mycket kvar heller av tävlingar för ponnyer under hösten så man kan tillåta sig att slappna av lite. Alla behöver nog det både hästar och ryttare. I morgon börjar alltså skolan för mig och det kommer vara till på fredag och på Lördag åker jag med Elin och Kicki till Kalmar för att titta på Diablo och Elin ska provrida osv. Diablo har varit på utställning denna helg och av vad det framgår på deras hemsida var det med stor bravur.

Jag har faktiskt svarat på en annons gällande en foderhäst som lät ganska intressant också så vi får se om det verkar vara något. Kan ju för den delen tänka mig att vara medryttare också på någon häst.

2008-08-26

Jag har varit så trött efter helgens tävlingar så jag har inte orkat uppdatera förrän nu. Jag antar att det är en tidig höstleda som infinner sig. Det är liksom inget speciellt kvar nu i tävlingsväg heller så det blir ganska lugnt framöver. Det börjar märkas nu att man inte rider och håller igång heller längre, det kroppsliga förfallet har börjat inträda så nu måste jag verkligen skärpa mig och sätta igång och träna. Helgen i Ås med DM var lyckad och vi åkte redan i fredags. Elin red en tur på fredagen med båda hästarna utomhus och de verkade vara i fin form. Lördagen började med att Elin red LB:1 med Elton som var den första DM klassen för dem. Hon vann på 65.52%. Nästa klass var en LA.4 som Elin vann med Galax på 68.08%. Sista klassen för dagen var LA:6 som Elin red med Galax och de red på 64.19%.

Julietta var inte alls på något bra humör denna helg och troligtvis var hon riktigt brunstig så vi beslöt att låta henna stå över söndagen. Det kommer andra tävlingar framöver och så här långt har hon ändå gått väldigt mycket över förväntan. Felicia och Isa knep en placering i LB:1 på 66.21% och efter första dagens summering om man räknar på DM så låg hon på andraplats i DM. Hon red på 62% i LA:4. C-D ponnyerna rider ju LA:4 första dagen och LAP1 andra dagen. Vi fick bo hos Åsa och Ronja och där hade vid det jättetrevligt Tack snälla ni….

Lite trött på Söndagsmorgonen var man allt och först ut var Elin i LA:1 med Galax och Elton. Elton red hon ju DM på och med honom red hon ihop 66.84%. Galax vann klassen på 68.95%.
Den här helgen hann jag analysera en del saker och känner mig väldigt nöjd över att ha fått ännu mera uppslag med vad som ska göras i vinter så det känns riktigt bra och jag kan även konstatera att jag emellanåt är ganska mycket mera petig än vad domarna är, men och andra sidan ser jag Elin och hennes kusar oftast ett par dagar i veckan så jag vet verkligen vad jag ska titta efter med. Samtidigt är jag övertygad om att mitt kritiska öga är det som i längden för oss framåt och dessutom vet jag verkligen vad som krävs för att vara därframme i de större sammanhangen, just nu är det faktiskt väldigt färskt i minnet efter SM.
Sista klassen som Elin red var LA:p1 och den vann hon med Galax på nästan 65.96%, mycket bra och enligt min mening var han mest koncentrerad där. Felicia red på 60.53%% där och slutade på andraplats i distriksmästerskapet för c-ponnyer. Grattis till alla duktiga tjejer och hästar.2008-08-16

Idag har jag varit I Gnarp på dressyr och det gick bra för Malin och Jullan de vann LB:1 på 69% och kom tvåa I LA på 62%. Vi har tränat på lite denna vecka och jag känner mig mycket motiverad i träningen efter SM som alltid det är en riktigt energikick för tränare. Sen kan jag tycka att det är ganska många andra som skulle vara där och se för det ger många ny anfallsvinklar.
Tror det skulle vara nyttigt för både domare och tränare men även ryttarna själva. Jag hävdar ju bestämt om att se och vara med om mycket för en framåt väldigt mycket. Vad är nästa sak på gång då ? Nästa helg är det DM i Ås för ponny och dit ska vi ju såklart. Elin har fått massa erbjudanden om ponnyer men först på tapeten är ändå den vi ska prova i Kalmar. Vi har två Cornish Rex katter hemma som vi tar hand om åt en bekant  de är riktigt coola. Ska bli kul att se vad som händer nu framöver jag vill ju börja rida igen och skulle det bli så att någon kuse dyker upp så kommer jag ägna lite mindre tid åt träning. Antar att det kommer bli kämpigt i skolan och kommer nog behöva något att göra för egen del samt att eftersom vi i perioder har det jobbigt med en nära anhörig så behöver man nog något eget.

2008-08-10

Nu har vi kommit hem från SM… Det känns som vi varit borta länge och man känner sig ganska sliten men glad. Vi åkte ju redan i tisdags och kom ner på eftermiddagen. Elin red ett pass på tisdag kväll och hästarna verkade väldigt pigga. Anläggningen var hemtrevlig och gemytlig synd bara att det regnat så gott som hela SM. Under tisdagen red Elin två gånger eftersom hästarna bara får stå inne i boxarna så gäller det att röra på dem mycket. Vi bodde på ett pensionat i närheten av ridklubben och det låg i anslutning till ett servicehem det var dock lite knepigt att hitta och vi lyckades gå in på servicehemmet men när vi såg alla gamlingar så förstod vi att här skulle vi nog inte bo.

Onsdagen inleddes med en promenad och sedan ett ridpass på vardera hästen. De verkade jättepigga och morgonens ridpass var inne i ridhuset eftersom den banan skulle användas under fredagens kval. Det var som vanligt mycket pyssel i stallet och jag hade möjlighet att titta mycket på alla som red både ponnyryttare och juniorer och det är väldigt bra för en som tränare att se så mycket bra ridning på en och samma gång. Elin red på första kvaldagens bana på kvällen och sen var det bara uppladdning tills nästa dag. Startfältet på B-ponny var väldigt stort i år och väldigt bra kvalitet tycker jag om man jämför med förra året. Som vanligt får man höra mycket intressanta saker på dessa tävlingar och man blir lite uppdaterad om saker som kanske inte kommer stå i Ridsport. Elin red Elton först och de gjorde det de kunde i ösregnet men Elton blev lite låg säkert av det otroligt krävande underlaget. Underlaget kom nog att fälla många av de som jag på förhand trodde hade chans till bra procent. Elton landade på kring 61% och det var ändå helt ok. Galax startade i slutet av klassen och skötte sig utmärkt trots väderleken och fick 64.5% och det räckte till en fjärde plats. Lite förhoppningar om att nå målet dvs. A-final började spira.

På fredag gick tävlingarna inne för våran del och först ut av Elins hästar var Galax denna dag och han gick ett bra program med några spänningar och idag igen landade han på drygt 64 tror det var 64.2. När den sedan var Eltons tur så fick han lite revansch från första dagen och landade på 64.4. För övrigt tror jag inte jag sett honom så pass laddad och bra som just då. Han blev femma och först utanför placering och Galax hamnad strax efter. Det var lite spännande att följa de andra hästarna med bra chans till att gå till A-final och det blev ganska nervpirrande innan det var klart. Det blev A-final med Galax och B-final med Elton. Elton landade på en sammanlagd 8e plats efter kvalen.

Under Lördagen var B-finalen och det var mycket spännande att titta på även då. Elin red Elton i b-finalen och han gjorde som ganska många av de andra ponnyerna ett litet matt intryck. Det syndes på ponnyerna att underlaget och att detta var den tredjedagen tog ut sin rätt. De hamnade någonstans i mitten. Tidigt på Söndag morgon skulle A-finalen gå av stapeln och de hade flyttat in finalen på grund av vädret. Det var fem domare som dömde finalen och det var bl.a. en dansk och en norsk domare. Elin var laddad till tänderna och det var nog Galax också för det blev lite väl många missar för ett avancemang. De hamnade till slut på en femteplats totalt och det är otroligt bra. En sammanfattning av SM är att vädret tror jag spelade en stor roll då många bra hästar föll bort på grund av det och det känns ju lite trist. B-ponnyerna höll en mkt bra klass och av det jag såg av kategorier så höll det väldigt hög klass rakt igenom. Ibland b ponnyerna var det så många bra att jag tycker man kan säga att det var ganska små tillfälligheter som avgjorde. Ingen rör ju findus men efter det så är det väldigt många bra. På detta SM precis som på alla andra stora dressyrtävlingar diskuteras ju alltid domare och det är ju som vanligt lite upp och ner ibland och väldigt jämnt ibland. Jag tycker arrangörerna ska ha en eloge också för detta arrangemang som komma att hamna i de sämsta väderförutsättningar man kan få. Det är jobbigt nog att anordna ponnytävlingar under bra omständigheter så vill inte ens tänka på hur kämpigt det måste varit. En fråga som man ställer sig efter en sådan här upplevelse är alltid Vad händer nu? Man har lev i en uppladdning och inför ett mål ganska länge och skjutit många saker åt sidan och det blir faktiskt lite tomt när det är över.
Det som händer nu är i alla fall att Elton är till salu officiellt och att snart ska vi åka till Kalmar för att Elin ska få prova den eventuella nya ponnyn. Jag hoppas verkligen att det dyker upp någon ambitiös som vill ha Elton för det finns faktiskt ännu mer utveckling där att hämta och att han fortfarande är ung. Vad det gäller min egen del så ska jag ta igen mig lite den närmsta veckan då det behövs. Snart börjar skolan och då måste man ju vara på G. I övrigt så börjar det kändes väldigt påtagligt tråkigt att inte ha något att rida på och funderingarna har varit många. En ide som jag tänkt lite på vore att ha en äldre häst som har mycket utbildning och som har tävlat en del och som jag skulle kunna rida och träna lite med. Det är för mycket tid med en unghäst och studier men en äldre gentleman skulle passa perfekt. Frågan är bara vart finns dem? Har lagt ut annons och hoppas på något svar.


GRATTIS Elin och Galax till 5:e platsen i SM.

2008-08-08

Elin och Galax klar för A-final. Elton tog 8:de platsen totalt och går till B-final i morgon.

2008-08-07

Under SM:s första dag to Elin och galax en fjärde plats i lätt A:2 på 64,5%.

2008-08-03

Det har varit både upp och ner denna vecka. Jag har haft migrän och har faktiskt försökt att ta det lugnt. Har hjälpt Elin inför SM och det har varit gått väldigt bra så det känns kul. Tränade Malin och Jullis häromdagen för de ska ju tävla nästa helg de med. Har hunnit studera”Hemligheten” en hel de denna vecka och nu har jag lånat ut den eftersom många jag känner är väldigt nyfikna på den, hehe med all rätt. Detta blir ett kort inlägg för nu ska jag börja packa inför resan till Karlstad.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]