2010

December

December är ju i min mening en väldigt jobbig månad. Det mesta känns jobbigt och det känns som en evighet till våren och tävlingar. Det är de här jobbiga vintermånaderna som gör att man verkligen vet att man lever. Intresset blir verkligen hårt testat och motivationen är heller inte alltid på topp. Trots detta tar vi oss igenom detta varje år och inte har vi tränat mindre i år än förut snarare tvärtom. Både jag om mina elever tycker jag håller en väldigt hög motivationsnivå och det mesta flyter på hyggligt. Elin har deltagit i en klubbhoppning på Elton och det gick mycket bra, han var felfri i en klass och hade ett nedslag i den andra.
I början av december anlände den nya hästen Wilmer och han gick tillsammans med Simon i hagen tills Simon flyttade hem till Elin igen. Wilmer har ännu bara visat goda sidor och jag blev imponerad av han sätt att röra sig och jobba när jag första gången tömkörde honom.

Stephen har fungerat bra och vi har tränat på rätt ordentligt. Han utvecklas hela tiden och nu börjar han se lite mera tränad ut. Liten vila har han fått över jul för att det kändes att det behövdes.Wilmer har vi ridit lite på både jag och en tjej som heter Carolina. Tänkte att hon så småningom ska få tävla honom lite när han kommit upp i kondition. Det är viktigt att man hittar bra tjejer eller killar som kan rida och tävla hästarna när man själv inte kan det.
Jag är ju för stor för att tävla honom men rider lite på honom hemma och det har funkat utmärkt. För övrigt känns han inte liten att rida på och han rör sig stort och ganska mycket så det är lite mer häst än vad det ser ut att vara. Han är väldigt trevlig och lätt och fin på hjälperna så jag är övertygad om att han kommer bli en liten pärla till någon ambitiös junior.
December är ju för övrigt den månad då man ska summera året som varit och jag känner mig ganska nöjd med året i det stora hela. Det som naturligtvis känts jobbigt är att jag inte kunnat rida och tävla så mycket som jag brukar eftersom att jag skadade mig i våras och jag senare inte hade någon häst heller. Jag miste ju min följeslagare Lenroy under hösten och saknaden efter honom har varit stor. Men som vanligt när man jobbar med hästar och ridning får man bita ihop och hitta nya projekt att ta itu med. Jag hoppas alltså på att komma igång igen 2006. Den tid jag lagt på mina elever har betalat sig otroligt bra och mina elever skördade tre medaljer på DM varav två guld och ett brons samt ett brons i Norrlansmästerskapen. Naturligtvis spänner vi bågen och siktar ännu högre 2006.

Nästa år får en del elever sikta in sig på större uppgifter och naturligtvis inte ha för stora förväntningar utan helt enkelt vara med och lära sig. Vi har höga mål satta för en del och jag tror att vägen dit kommer att lära både alla delaktiga mycket. Vi ser alla framemot nästa säsong även om vi fortfarande har en del jobb kvar att göra hemma. Jag tror och hoppas att alla ska vara väl förberedda för sina uppgifter och att vi ska få ett lyckosamt och lärorikt år tillsammans.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]