2010

2007-12-30

Detta kan bli sista gången jag uppdaterar detta året…. Idag har jag varit och tittat till Elin och ponnyerna och Elin red även Sandras fina lilla B-ponny Bonnies Beauty och det gick jättebra hon var verkligen fin. Jag filmade även lite som jag ska lägga ut så fort jag får tid. Det kommer att bli en mkt fin ponny men hon behöver tid och man är vis av erfarenhet att det måste få ta den tid det tar. Det grovjobbet som Elin redan klarat av med sina ponnyer ligger framför dem och det är en fantastisk resa som man inte för något i världen skulle vilja vara utan. Så roligt att det satsas på fina ponnyer det gör ju jobbet så mkt roligare bara det.

Elins ponnyer var mkt fina och Galax var väldigt fin i formen idag och nu har han även fått börja trampa lite för att det måste börjas med nått nytt så att både häst och ryttare tycker det är spännande och de är riktigt duktiga. Elton var väldigt pigg och fin idag och jag blir så glad över att han äntligen börjat kunna göra så fina längningar i trav. Det är så lustigt med ökningar att man kan rida och träna i flera år och så helt plötsligt är det som man trycker på en knapp och helt plötsligt har de fattat det och då vill de helst bara göra ökningar för de tycker det är så roligt jag antar att de känner sig duktiga då hihi..

Stephen är det lite upp och ner med och jag blir inte klok på honom, igår var han jättefin när Inger red och idag såg han ganska stel och kantig ut men jag antar att jag får vänta å se lite vad som händer. Vi har ju ändrat på ganska mkt och man måste vänta och se vad det blir för resultat innan man kan börja dra några slutsatser. Inatt hade han dessutom tagit sig ut ur sin box och ätit upp ganska mkt kraftfoder. Han hade varit riktigt duktig och lyft av locket till någon fodertunna och även lyckas flytta på en säck som stod i tunnan så sen var det bara att smaska i sig.
Han var ganska mätt i morse och idag har det blivit ”långjaga” nere i ridhuset så han skulle röra sig ordentligt man blir ju så orolig för magen når de hittar på sådana hyss. Stephen var dock lika hungrig som vanligt på eftermiddagen och var inte helt tillfreds med att det blev så snålt tilltaget med mat  så jag antar att han klarat sig bra.

Att skräpmat inte är bra för en har jag fått bekräftat ännu en gång idag då jag och hämtade mat på Pizza Playa på kvällskvisten och vid trafikljusen i stan blev vi påkörda av bil som inte fick stopp. Vi var tre bilar inblandade i smällen och vi hade väldig tur att det inte blev värre.
Ingen skadade sig som det verkar och vi får hoppas att det inte kommer nåt efter men man vet ju aldrig. Johan blev dock lite less eftersom han bil är hans ”ögonsten”. Så nu vet ni det en gång för alla man ska inte äta skräpmat det kan sluta illa, seriekrockar och gud vet vad…..

Vill passa på att tacka alla hästar, ryttare föräldrar för deras förtroende. Vill passa på att tacka alla som hjälper mig också med saker som jag har svårt att få till och stöttar mig när jag behöver det (ni vet vilka ni är). När jag ser tillbaka tycker jag det varit ett fantastiskt år och jag vill tacka Elin och hennes ponnyer med för att jag genom dem får uppleva så mkt skojigt. Jag vill också tacka Anette för förtroendet med att rida och utveckla hennes häst för det har givit mig otroligt mkt och jag ser framemot nästa år med tillförsikt. Årets höjdare träningsmässigt var ju självklart SM och den otroliga resan fram dit och att få se ”Lill Elin och småkillarna” etablera sig nationellt. Så roligt att komma dit och att jag fick rätt…. Jag sa redan efter några veckor som Elin tränat att : Ni ska till SM…… tänk så många som retat sig på detta. Jag tycker att man ska sikta mot himlen för når man då trädtopparna så har man ”banne” mig kommit en bra bit.

Årets höjdare för min egen del var att få använda min hatt äntligen då vi debuterade i Msv Bally och jag efter bara några månaders bekantskap. En sak till som jag inte vill glömma är hur roligt det kändes när min ”Steve” äntligen kom på hur man gör galoppombyten.
Tack alla för ett underbart år och nu laddar vi om för nästa……………………..

2007-12-26

Kul med jul men nu är snart det roliga slut för i år. Ganska rörig jul för mig och Johan men ändå mysigt. Stephen fick ett fleecetäcke av Campari som var brunt med blå stjärnor på.Han har varit grymt pigg de sista dagarna nu så det verkar som formen är på väg uppåt. Visserligen när det är fullmåne brukar han alltid vara som en raket mer eller mindre, konstigt det där men har är ofta ganska ”stollig” runt fullmåne, har tagit mig rätt lång tid att komma på och man tycker ju det är rätt löjligt men inte vet jag, han är på det här viset i alla fall och jag kan inget annat göra en att konstatera fakta. Vi har jobbat lite varierande nu lite ridning och såklart uppbyggande arbete med vikten på höger fram. Dagen efter viktarbetet kan det vara lite stelt för han blir trött av det jobbet så då får man ta det försiktigt. Skönt att se att han börjat lägga på sig igen nu, han blev så tunn ett tag efter vilan.

I morgon fyller jag år så då kan det väl bli en och annan tårtbit….. har redan fått en present av Elin o Kicki som ligger och väntar ute i hallen. Lite nyfiken är man ju men man får väl hålla sig tills imorgon. Fick ju öronhåltagning med sån medicinsk metod av dem i julklapp. Har ju aldrig haft hål i öronen då jag är allergisk och har haft eksem och så men ”peppar peppar” än så länge har det gått bra och det är nu snart en vecka sedan. Helst skulle jag vilja ha en lott när jag fyller år med en rejäl pengavinst för det skulle inte sitta fel med en ny bil nu när Volvon lämnat in för gott.Hoppas kan man ju alltid. Ser framemot middag på Oscar och utekväll på fredagens ”open mind” med några av mina vänner men sen måste jag banne mig komma igång med träningen igen.

2007-12-18

 Gårdagens träning hade nog satt sina spår tills idag och idag funkade inte galopparbetet så speciellt bra men så är det ju ibland. Just nu har jag fått plocka isär galoppen väldigt mycket och bara rida språng för språng och idag var hon tröttare så det blev extra jobbigt. Mycket samling i galoppen och allt går ut på att hon ska bli starkare. Roligt att Sigrid tyckte ändå att det syndes ” bakom sadeln” att hon jobbat på bra dvs. satt lite mera muskler på rätt ställe.Ska koncentrera mig på galopp vissa dagar och trav andra dagar när vi arbetar. Lite så har det varit nu att när traven funkar så är det sämre ställt med galoppen och tvärtom så därför ska vi ta en sak i taget nu.

Det är väldigt spännande just nu tycker jag med träningen för det händer väldigt mycket saker hela tiden och det väldigt utvecklande. Jag tror faktiskt att det idag var första gången som jag sett bli Bally riktigt trött. Nu blir det lite lugnare för hennes del med ett besök på ”Nolbyspat” för lite extra omvårdnad innan jul och sedan lite promenader i skogen med matte.

Stephen kollades upp igår av Ingrid (med nålarna och laser) och det var bara att köra på nu med Stephen. Har inte hunnit med honom dessa två dagar men imorgon tar vi en tur med Campari och Kristin.

2007-12-17

Aj aj ont i armarna efter dagens träningspass….men det var det värt, jättekul idag.
Red i början och jobbade med traven för att få ut både längden och höjden och det var sjukt jobbigt för mig, fast det blev skillnad. Sedan jobbade vi med att samla galoppen och försöka få rena fina språng. Därefter blev det galoppombyten i ett flygande fläng med en ny övning som man kan säga gick ut p ett överskningsmoment i själva bytet och att rida som en tiger ungefär hihi. Jättekul tyckte jag och Bally med. Vi fick göra nåt riktigt skoj idag på slutet och rida lite piaff och lite kadensaktigt mot passage. Sigrid är verkligen optimistisk och en källa till inspiration i vintermörkret. Känns bra att man fått den kontakten nu när Peter inte är hemma…
Imorgon väntar ny träning…..

2007-12-14

Hua… det märks att man inte är van vid kylan brrr. Igår var jag och red Bally i Gnarp och hon kändes SÅ bra. Hon har ju varit lite trög att rida på kandaret och vi har haft svårt att hitta rätt grejer att ha i munnen på henne men jag hoppas att vi nu hittat rätt, det kändes i alla fall mkt bättre igår än innan. Det som var så roligt igår var att hon inte blev så stark och låg på så mkt som hon brukar när hon tycker det är jobbigt. För första gången kunde jag verkligen sitta stilla och mer sitta henne tillbaka i samlad galopp och vara lätt i handen. Det känns som hon blivit mkt starkare och mera bärig så nu känns det riktigt kul. Fortfarande är det väldigt jobbigt med den ”fina takten och samlingen” i skolorna och det är ju en av sakerna jag verkligen vill få till.
Hon kan ju vara väldigt luftig och fin i traven rakt fram men tappar lite när vi ska in i sidvärts-rörelserna så det måste vi jobba med så att hon har styrkan att behålla flytet rakt igenom.

Har återigen fått klura ut ett nytt sätt att byta för att hon inte ska förekomma mig och spänna sig och igår lossnade det lite och vi fick till riktigt bra byten åt våran jobbiga sida. Gårdagens träning var verkligen en toppendag trots kylan och nu hoppas jag att hon håller formen tills träningen för Sigrid till veckan.

Har tränat Elin och ponnyerna idag och jag är så nöjd med dem. Ponnyerna är så otroligt träningsvilliga och Elin är ännu värre, hon visar en inre glöd som verkar starkare än någonsin och det känns ju fantastiskt kul. Nu kan vi diskutera saker utan att hon tycker kritiken är jobbig så det märks att hon mognat väldigt mycket under det gångna året och jag hoppas verkligen att det fortsätter på samma spår.

2007-12-12

Nu är det mkt…….som ska klaras av innan jul. Idag har vi haft en kontroll på Stephen och sadeln med Agneta. Hon kunde inte direkt hitta några problem med sadeln , jag ville ju kolla upp nu eftersom det strulat lite nu ett tag och Ingrid som kollade på honom för en vecka sedan trodde att han var muskelfattig i sadelläget pga att sadeln var för trång. Imorgon ska jag nog rida lite och se hur han känns har ju bara jobbat honom för hand nu i två veckor och jobbat med vikten vissa dagar.

Det är ju alltid lite stressigt före jul men för mig är det lite saker som måste klaras av då jag efter nyår inte kommer ha så mkt tid. I Januari ska jag börja studera på heltid på Komvux.då jag måste plugga ihop mera poäng för att kunna söka högskola så småningom. Det har ju varit ett lite rörigt år i år men jag tror nu äntligen att jag kommit på vad jag vill göra. De flesta kurser ska jag läsa på distans så då kan man ju ändå planera sin tid lite grann men det blir garanterat mkt att göra,  så det känns skönt att jag bara har en häst själv samt att jag tränar lite med Bally.
Lite sugen på att köpa en ”påläggskalv” har man ju varit men det får vänta, jag vet faktiskt inte heller riktigt vad jag letar efter. Sen har man ju inte någon strålande ekonomi heller som studerande så man får tänka sig för både en och två gånger.

2007-12-09

Denna vecka har det varit ganska lugnt håller ju på att jogga igång Stephen och han får i fortsättningen träna med vikter ett par gånger i veckan. Har tränat Elin i fredags och har lagt upp en film, inga konstigheter tränar på att hästarna ska trava mer ur kroppen. Vi tränar de just nu i lite högre tempo i traven speciellt i skolor, mindre fokus på böjning och mer på bjudning nu osv. Viktigt också nu när det är så halt ute att det verkligen får ta i och tänja sig lite på träning så de inte ”korkar” ihop. Att gå ute i halkan gör ju att de blir så korta och låsta eftersom de går försiktigt hela tiden och spänner sig. Jag känner till och med av att man går och smyger hela tiden, usch man blir så stel och får ont i kroppen. Så mera framåt just nu för att sedan kunna öka samlingsgraden ytterligare.

2007-12-03

Måndag igen……. Segt som tusan… Idag har Steve fått träffa Ingrid som behandlade honom med först akupunktur och sedan laser. Steve gillade det verkligen och stod mest och halvsov hela tiden. Ingrid hittade också en roterad kota i ryggen som hon skulle fixa till men i samma veva drog Steve till den själv så hon tyckte han var mkt hjälpsam. Sen bekräftade hon en rad saker som vi redan visste om att han måste jobba mera med höger sida osv. Steve har ju musklat sig lite dåligt också i sadelläget så jag ringde och bokade en kontroll med sadelprovare som provade ut våran sadel för 1,5 år sedan så jag hoppas vi börjar komma till någon ordning nu snart.

2007-12-01

Idag var första träningen för Elin och ponnyerna vi har haft uppehåll nu sedan sista september. De har behövt att få vara ifrån lite efter denna tuffa säsong och även Elin har nog behövt lite återhämtning. Det är alltid svårt att veta vart man står efter ett uppehåll och tidigare år har det alltid varit lite jobb med att komma igång igen, så jag var faktiskt lite spänd idag på att se vart de stod. Jag hade inte behövt oroa mig överhuvudtaget för hästarna var i fin författning och vi kunde ta vid precis där vi slutade i höstas. Det märks ju att Elin gjort sig stora erfarenheter i år eftersom nu var första gången som vi inte behövt kliva ett stag tillbaka efter uppehållet.

Träningen nu kommer ju att gå ut på att utveckla gångarterna ännu mer och gör allt uttrycksfullare och ännu mer precist. Redan idag när vi börjat med nya saker tyckte jag mig se resultat i rätt riktning så jag hoppas verkligen att det håller i sig och att vi kan höja nivån ytterligare till nästa år. Det såg i alla fall minst sagt positivt ut idag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]