2010

 

2008-02-28

Motivationsflow……i helgen som var så kände jag mig lite låg och var väldigt trött. Allting kändes som det bara hopades framför mig och verkade jättejobbigt… Nu känns det mycket bättre idag har det fullkomligt sprutat ur idéer om skolarbeten och allt sånt jippie det var precis vad jag behövde då det är mycket på g innan nästa helg. Blev lite mera uppåt efter ännu ett MVG i biologin och nu börjar kursen gå mot sitt slut. Till veckan är det visserligen ingen skola men massa arbete och mycket hemma jobb med skolan. På måndag börjar Psykologi B också. Har ridit Steve i måndags och igår och det känns helt ok men jag har varit lite försiktig (kändes lite trött igår) och imorgon blir det viktträning. Han ska få ta det lite lugnt till veckan då jag har så mycket att göra. I måndags red jag Kylan då Sofie var lite krasslig och det var riktigt kul. De är grymt starka de där små rackarna. Red lite skänkelvikningar och det gick riktigt bra. Igår red Sofie igenom LA:1 och det blir debut på Söndag på våra klubbtävlingar. Där kommer det bli en hel del att göra framöver då Sofie har gjort ett kursprogram som ska tränas och allt som är runtomkring ska fixas innan hon ska iväg på Islandstävlingar, ska bli spännande att följa dem då det är ganska nytt för mig.

2008-02-24

Å vilken lång dag det varit idag…. Är så trött fast det är ändå bättre än det varit de sista dagarna, har haft migrän från onsdag tills igår, inte kul. Ätit mediciner så fungerat hyfsat men de tar ju bort värken sen är man ju så seg istället så man har svårt att få nåt gjort. Lite lugnare med plugget enligt planeringen denna vecka men har jobbat in nästa veckas uppgifter för vi ska åka till Södertälje på tävlingar och sen blir det ju London så det är lika bra att jobba undan. Den 3 mars börjar jag läsa psykologi B också på distans så då blir det ännu mer att göra. Känns som de närmsta två veckorna kommer att bli rätt tuffa då det är så mkt både i skolan och privat.
Hunnit med en del träningar denna vecka med men Stephen har jag jobbat från marken denna vecka och jobbat med vikten på igen och idag skulle han gå på söndags träning med en tjej som brukar rida när jag är borta men hon var sjuk idag så då red Elin en stund men Stephen var lite tuff idag så jag tog över sen och red, han var ganska på trycket och gjorde en del hyss men samtidigt var han grymt fin och så otroligt motiverad som han inte varit på väldigt länge. Det var så jättekul att rida, sån kraft och energi kan man knappt stava till annars. Han har ju jobbats hårt denna vecka med vikten men fått vila från ridningen så det kanske var lite kul idag. Han tog verkligen ut sig och var trött efteråt.

Elin red igenom LAP1 idag med Galax och det funkade riktigt bra så det var kul. Elton fick gå LA:2 han var lite stark men det såg bra ut. Inte så lätt för Elin nu heller när det är blankis ute och ingenstans att träna. I fredags hade vi en clinic i Gnarp jag och min mamma om dressyrprogramridning och lite sånt. Det blev lyckat och Malin red först LB1 med Julietta och hon var lite spänd men det gick bra och det var nog en väldigt bra erfarenhet för både häst och ryttare. Elin red LA:2 med Galax och han var riktigt fin, blev lite spänd i några övergångar men det var superbra att få rida igenom det så här nära Södertälje och under lite pressade former. Sist red Kristin med Campari och de red igenom MSVB:3 och det var kul att se för det har hänt så mycket med dom i vinter. Idag red jag igenom Julietta för Malin har varit borta i helgen och hon har verkligen utvecklats mycket sen jag red henne
sist. Gillar verkligen henne hon är jättekul att rida. Vi har hunnit med årsmöte idag med och jag fick en liten blomma för att jag varit lagledare i dressyren så det kändes lite roligt. Elin vann inte helt oväntat pris för klubbens framgångsrikaste ekipage 2007.

2008-02-17

Som vanligt mycket att göra i helgen och i fredags var jag som vanligt i Gnarp på fredags träning. Hästarna ser bättre och bättre ut så det är riktigt kul. Igår var jag först ut till Elin och tränade och de såg mycket fina ut båda ponnyerna. Efter det åkte vi bort till Elins kompis Emma och jag hjälpte henne med hennes islänning, Fick även rida den lite och det var en mycket trevlig bekantskap till häst.
När jag var klar ute i Söråker var det full fart ut till Njurunda och lektion med Sandra och Beauty, det gick jättebra och Sandra börjar kunna sitta riktigt fint nu. Stannade kvar i Njurunda och red Stephen som var lite galen denna dag och ville helst bara göra galoppombyten fast jag förstår det till viss del jag känner verkligen nu när vi hittar rätt läge vad bra han jobbar så jag förstår att han blir trött, men jag har hittat tillbaka till känslan nu i detta så det känns positivt ….men det kommer ta sin tid.
Idag var det första omgången av NRF-cup och Elin red Beauty i två klasser i den första klassen var hon ganska typiskt unghäst trög och ville inte gå, visste inte riktigt vad det handlade om men Elin red på och i nästa klass var det så mkt bättre så det känns bra att hästen även får utbildning genom att Elin rider den på tävling så den lär sig hur det funkar.

Kul var att Felicia och Isa vann denna första omgång och det har hänt mkt på träningarna den sista tiden nu så det var roligt att de fick visa det.
Ett annat ekipage som jag var nöjd med idag var Malin och Julietta det såg riktigt bra ut i NRF-cupen och de var knappt slagna av Felicia och Isa.
Det ser bra ut inför den stundande säsongen. Imorgon ska jag till Gnarp och jobba och sen blir det mest plugg hela veckan.

2008-02-13

Idag har vi tränat för Sigrid, skönt att vara igång igen äntligen.
Naturligtvis får man ta det för vad det är så klart har vi tappat mycket men det känns inte som att jag hänger läpp över det, har ju varit tveksam över i vinter om det verkligen skulle bli något mer för oss så jag är glad över det lilla. Stephen var väldigt gapig igår och ganska spänd, inte så konstigt det var ju ett tag sen vi var ute och åkte. Precis som det varit lite då och då så tycker han det är så väldigt jobbigt och blir lite sur. Jag har varit lite fundersam på om jag gör rätt då när han vill tjura ihop eller hoppa och skutta i galoppen eftersom jag bara fortsätter rida och börjar om när det blir fel med andra ord så bryr jag mig inte speciellt när han konstrar utan bara fortsätter.
Jag har varit lite osäker på om det är för mesigt, någonstans känns det som att bråka leder inte till nåt bättre så har försökt undvika det. Jag fick mkt beröm över att jag gjorde precis på det sättet och inte gjorde någon affär av det. Så det kändes bra man behöver bekräftelse ibland att man gör rätt.

Sigrid stöttade min teori att han är lite sur emellanåt för att det är lite jobbigt nu så det kändes skönt. Tävlingsformen är dock långt borta och försöker träna just nu i en rund form där han ska kännas bra. Ska lägga ut ett litet klipp senare. Även om det är som det är så har han ju i vinter lärt sig byta så nu ska jag bara koncentrera mig ett tag på formen för att få honom att stärka upp sig. Det kommer ju självklart ta lång tid men det känns ändå ok för nu är arbetsglädjen tillbaka hos oss båda.

Det som är roligt också är att Sigrid haft några Briarhästar själv så hon vet mkt väl hur de är och vad de har för idéer osv för de har verkligen en hel del i huvudet haha. Stephen är verkligen typexemplet som är jättesnäll och gullig om man är det mot honom och inte ställer så höga krav men när man ställer krav kan han bli ganska tuff. Det är precis sån han är och han är ju en klippa när han går lektioner med mina elever eller när han gått på ridskolan men när vi tränar kan han hitta på både det ena och det andra.

Ganska nöjd med veckan så här långt, Stephen var duktig och jag har fått två MVG:n på biologin så det känns bra.

2008-02-10

Så var denna helgen över igen och en ny vecka med slit ligger framför en…
Har varit i Gnarp i fredags och haft mina grupper och det gick bra alla kämpade väl. Helgen har mestadels ägnats åt biologistudier med två omfattande biologiuppgifter. En har jag lämnat in idag och en blir färdig imorgon. Igår var jag och red Stephen en sväng på eftermiddagen och det var ovanligt lugnt och stilla för att vara en lördags eftermiddag i vårat ridhus. Han kändes faktiskt riktigt bra var mera igång nu redan från början av passet än tidigare så det kändes bra. Bytena från vänster till höger krånglade lite igen men antar att det hänger ihop med att han blir lite trött i vänster bak i perioder med sulan och allt så det är bara att kämpa på.
De nya kandarbetten verkar funka än så länge och nu i efterhand tycker jag det är lite konstigt att inte fler har samma stång som mig med tanke på att man faktiskt får ha dem. Den är ju väldigt snäll och har inte så långa skänklar. Stephen var i alla fall väldigt glad och nöjd igår inte så många sura miner så det var riktigt roligt. Hoppas det håller i sig tills vi ska träna till veckan.

Idag var jag till Timrå och tittade till Elin och ponnyerna och Galax hade inte riktigt sin bästa dag men blev bättre och bättre. Han har ju gått mycket framåt under vintern och blivit starkare och kunnat bära sig i högre form så det är säkert dags att lägga ner lite nu en tid igen så blir det bra. Elton var fin idag och han hade ju hopptävlat duktigt igår och vunnit så han verkade va riktigt på G. Elin red Sandras Beauty idag också och det är ju verkligen en förmån att ha en sån duktig liten ryttare som Elin som kan hjälpa till nu och utbilda ponnyn. Det är verkligen super och hon såg väldigt fin ut men visade lite humör så det var nog bra att Elin fick ta igenom henne ordentligt.
Tänk om Elin hade haft den hjälpen när hon var liten och Galax var tjurig….

Nästa helg är den Clinic på Timrå som Elin ska rida på så då åker man väl dit och kikar lite. Nuförtiden har man inga sysselsättningsproblem i stort sett är varje stund bokad nu de närmsta veckorna framöver så jag är verkligen glad att jag inte har tagit på mig fler elever eller mera jobb för det räcker verkligen till, man ska ju hinna rida själv också helst. Denna vecka har jag haft migrän också i fyra dagar så jag hoppas verkligen nästa vecka blir en bättre.

2008-02-08

Äntligen fredag….. fy vilken hemsk vecka….. så mkt i skolan så det känns som jag inte hunnit med nåt. I alla fall är en av de ganska jobbiga inlämningsuppgifterna klar och den andra blir klar i helgen. Har inte så mkt lektioner i helgen så det ska väl hinnas med. Red i alla fall igår och det kändes ok, just nu är han ju lite i en fas där han kortar sig och tappar galoppen i mellanåt och tycker det är lite jobbigt men det är ju så här innan de är starka. Bytte iallafall igår också till båda håll även om det var lite knöligt igen nu frånvänster till höger. Det växlar nu i alla fall det är bra. Red med nya kandaret igår och blev glad när jag mätte min nya stång och den faktiskt var tillräckligt tjock å det kändes bra. Ska prova denna stång lite till men det verkade bra igår så jag hoppas det blir bra. Nästa vecka ska vi träna för Sigrid så det blir kul och igår var jag och tittade på Sandra och Beauty och nu är Beauty ok så bara att fortsätta och träna.

2008-02-04

Tuff vecka som varit och jag är rädd för att denna blir ännu mera slitsam.
I helgen som var hade jag i fredags lektioner i Gnarp och det var roligt.
Lite tråkigt att en del av hästarna är skadade så många red på inlånade hästar. Alla kämpade på bra trots att de kanske inte red på sina ordinarie hästar så det visar ju på ett gediget intresse. I fredags tränades Stephen med vikten igen ,har dragit ner lite på det nu men försöker ändå hinna med det iallafall en eller två gånger i veckan. Elin har tränat intensivt i helgen och vi hann med en hel del. Elton var verkligen fin på söndagen och Galax fick sig ett ganska jobbigt pass i Söndags och var jätteduktig. Bra med en rejäl träningshelg nu för det börjar ju dra ihop sig. Malin och Jullan har kommit igång igen i helgen och Jullan var minsann lite tjurig men det blev bra tillslut.

Har hållit på och pysslat ihop bett till det nya kandaret också. Inte hittat den ultimata kombinationen ännu. Stephen fick tillslut ett nytt med ett mkt bättre nackstycke så det inte ska klämma. Är ju glad i alla fall att mina gamla bett uppfyller de nya reglerna för tränsbett. Hoppas kunna rida på kandaret till veckan då vi ska träna för Sigrid. Känns ju lite inspirerande även om jag kanske inte hunnit jobba med styrkan på det sätt som Sigrid tyckte sist,
jag har ju mest fått jobba med vikterna. Fast det känns som det inte spelar någon roll jag är glad att det är på gång igen. Red en trudelutt igår och der går faktiskt bättre och bättre med bytena igår gjorde vi bara ett ”kalvbyte” åt ena hållet i första försöket och sedan funkade det, det var en bra dag och bytena gjorde jag ur förvänd. Traven känns inte så spännande just nu men å andra sidan brukar det ju bli så när man lägger focus på nåt annat.
Har hunnit anmäla till den första tävlingen i år och då ser jag framemot att förhoppningsvis kunna lufta både Steve och Bally där.

 

 

 

 

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]