2010

2009-02-23

Nu var det ett tag sedan det blev några nyheter och det har varit hemskt…. Plugg uppöver öronen och efter det en rejäl migränsväng som sträckte sig i princip över hela helgen. Så motivationen att göra någonting överhuvudtaget har verkligen varit sådär efter inlämningen av hemtentan i fredags. Tittade dock till Elin och pållarna på Lördagen och det verkade bra, Galax såg väldigt fin ut.
Efter denna tripp till Timrå så bar det av till Hässjö där jag först tog en tur med Greven och provade lite nya grejor som funkade riktigt bra. Sen tog jag en tur på Calle och han var verkligen på hugget. I går hade vi årsmöte på klubben och Elin vann som vanligt utmärkelsen klubbens mest framgångsrika ekipage.

Felicia var och tävlade igår och hon gjorde sin bästa ritt någonsin i LA och vann på hela 68%. Dessutom tog hon en andraplats i LA:P1 på 59%. Grattis ett kanonresultat som ni så väl är värda som ni kämpat på. Denna vecka har jag påbörjat min praktik som sträcker sig i hela fem veckor(nästa vecka är det sportlov så då har jag hemstudier). På sportlovet är man inte direkt sysslolös ska ha en häst på tillridning sen ska jag väl träna eleverna och rida Calle och Greven.

2009-02-17

Nu har det varit fullt upp ett tag igen och denna vecka har det varit både upp och ner. I torsdags var jag hemma och pluggade på förmiddagen och efter lunch började jag må dåligt, fick lite panik eftersom det går magsjuka lite här och där. Värre blev det kan jag säga och min efterlängtade konsert med Håkan Hellström kunde jag ju glömma. Hu vad hemskt det är att må så där dåligt. Det gick dock över till fredagen så misstänkte istället att det var något jag ätit. Huvudsaken var i alla fall att jag blev bättre och tog det ganska lugnt på fredagen med lite plugg. På Lördag var det så dags för bröllop där våra vänner Sofie och Gilberto skulle gifta sig och vilken fest det blev.
Vi fick ett smakprov på deras fantastiska salsadans, Lets Dance släng er i väggen hehe. Det var mycket trevligt och vi önskar dem all lycka i framtiden.

Sen till det mindre roliga… vi skulle hämta pappas hästtransport på vägen hen från bröllopet och den fick vi inte igen luckan på bak eftersom pappa glömt att det fryser om det ligger en massa spån osv. på lemmen, tänk att det har man ju fått höra ända sen man var liten att så ska man inte göra för då blir det inte så bra. Precis det var nog som bortfluget för honom denna gång så jag stod
och hackade is i finklänning och ett par Helly Hansen långkallingar jag hade i bilen och Johan i kostym. Vi såg säkert väldigt snygga och framförallt komiska ut där vi höll på men efter ett tag fick vi till det.

På söndagsmorgonen åkte vi och hämtade Greven hos Anna–Karin och ställde in honom i Timråstallet eftersom jag fått förtroendet att döma första klassen på klubbtävlingen som var en LC:1. Det var roligt och naturligtvis inte helt enkelt men när jag såg resultatet efter klassen var jag i alla fall överens med mig själv och vad jag hade sett så det kändes bra. Superbra träning för mig också. Efter LC var det LB :1 och här skulle jag och Greven göra debut och det var ömsom vin ömsom vatten kan man säga. Vi började innan vi fick startsignal med att ta ett kliv över staketet – Är man hopphäst så är man eller hur?
I övrigt var han spänd och det blev lite strul här och där men det är ju bara att träna på har inte ridit honom så många gånger så man kan inte ha så höga förväntningar och jag lärde mig massor bara till andra starten vi gjorde lite senare under dagen. Han tyckte nog att det var ganska kul
ändå.

I andra klassen hade jag fått ihop honom lite mer och traven kändes faktiskt stundtals inte så tokig men det blev lite trams i galoppen men nu vet jag precis vad jag har att jobba på och jag längtar redan. Andra klassen för Greven var en LB.2 och det var första klassen för Calle. Calle var riktigt på hugget och han var verkligen ambitiös och på under programmet nästan så man inte hann med sig ibland men det var så roligt och han är så rolig att rida, kul också att vi kom på en 3eplats och fick en rosett. Duktiga Calle!!!
Här hade vi också utmanat oss själva genom att sedan rida en LA:4 och det flöt på ganska bra fick lite småmissar med galoppombyten osv vidare men jag var nöjd för det gav en bra känsla för att här finns det verkligen mer att hämta bara vi blir lite varma i kläderna framförallt tillsammans.
Vi hade väl ingen lysande % kanske men ingen annan fick heller nåt mer så vi vann klassen och Calle njöt i fulla drag när han fick gå in på prisutdelning. Nu ska jag ”bara” träna upp styrkan så jag orkar rida ihop dessa stora hästar ordentligt så blir det nog lite snits på det hela.

Några andra som gjorde bra ifrån sig idag var en av mina ”gamla” elever Caroline Hultqvist som tog flera placeringar på ridskolehästar… Härligt att se att takterna sitter i. Elin och Diablo gjorde sin bästa tävling också och fick över 60% i båda klasserna och fick en placering…. Stort steg framåt för dem. Malin och Jullan tog andraplatsen före mig och Calle i LB:2 så det var inte dåligt. Ett kvitto på att man gör ett bra jobb när man får stryk av sina elever hihi. Tack Anna-Karin för att jag får rida dina mysiga hästar, det gör mig så glad. Sen vill jag inte glömma att tacka Johan för all hjälp idag du är guld värd.

2009-02-09

Igår var jag alltså på min första domarkurs och det var riktigt kul och dagen bara flög iväg, jag hade nog velat ha en dag till. Först hade vi teori och efter lunch gick vi över till det praktiska att titta på ekipage som visade olika rörelser och gångarter samt red program. Det var mycket spännande och man blir ju jätteglad när man har rätt ”poäng” och sen naturligtvis svajar det lite upp och ner då man ibland kanske blir lite för hård och sedan blir lite för snäll men det är väl lite det som det går ut på att man så småningom ska hitta rätt skala och då måste man ju träna och våga säga vad man tycker för annars lär man ju sig inget. På slutet fick vi döma ett helt program och i mitt fall var det LA:6.Det var mycket inspirerande och det känns faktiskt ännu roligare att gå till träning nu när man har ännu mer på fötterna från kursen.

Till veckan är det en hel del på gång, måste plugga historia då vi snart har hemtenta och sen ska jag träna med Greven och Calle inför tävlingen på Söndag. På torsdag blir det lite party för så ska jag på Håkan Hellström i Stadshuset. Sen är vi ju bjudna på bröllop på alla hjärtans dag också så det är som vanligt en ganska fartfylld vecka.

2009-02-07

Nu är det tidig morgon… Kom hem så sent igår och hade tvättstuga som aldrig blev klar kändes det som så fick gå upp tidigt i morse och hämta det som hängde på tork. Annars gillar jag tidiga mornar (bara man kommer upp) för man får ofta mycket gjort. Det är en del att göra idag känns det som. Ska plugga lite historia och sen måste jag titta på programmen som vi ska använda på domarkursen i helgen. Det ser jag framemot det ska bli roligt. Kul med nya utmaningar.
Igår var det lite av en planeringsdag då jag och några av eleverna planerade inför tävlingssäsongen som närmar sig med stormsteg. Det blir nog ett intressant år ur många synvinklar. Några av eleverna ska förhoppningsvis börja tävla lite nationellt, och det är ju alltid spännande. Det är roligt att så många i distriktet också på ponnysidan har det som mål. Jag tycker det är roligt för när Elin började åka på dessa tävlingar så var det i princip bara hon härifrån och nu finns det flera duktiga på gång. Elins stora mål för året är ju givetvis SM med Galax. Det är inte så många nationella tävlingar i närheten heller i år så skulle tro att det blir ganska sparsamt med tävlande på den nivån för dem i år. Diablo ska mest introduceras i tävlingsverksamheten och för honom blir det lokal och kanske någon regionaltävling. Det passar ju perfekt att ha en ”grön” häst samtidigt som en äldre rutinerad så man har möjlighet att rida på olika nivåer.

Några av de andra ponnyeleverna ska få prova på någon nationell medan fokus ligger mer på de regionala för deras del men jag tror att det kan vara bra att få åka på några nationella och se och lära för det finns en hel del erfarenheter där att göra. Dessutom brukar man kunna kliva upp en nivå också och kunna få till saker ännu lite bättre på regionala tävlingar när man vidgat sina vyer ytterligare. Jag tycker det är roligt att attityden till att rida större tävlingar har ändrats en del och det är väldigt positivt för hur ska vi häruppe annars kunna utvecklas. Jantelagen är annars något som sätter käppar i hjulet för många och det är bara tråkigt. Du ska inte tro att du är någon…
Nähe men kanske man så småningom kan bli något om man får möjlighet att prova på och öva… Det är i alla fall min filosofi, bara kraven är rimliga och det är ju upp till hela kretsen kring ett ekipage att se till det så får man helt enkelt inte försöka bry sig så mycket om alla ”staketryttares” åsikter. Allting tar ju sin tid och med rätt uppbackning kan man ta sig steg för steg. Så det är en salig blandning i år av både rutinerade och orutinerade ekipage som ska ut och känna på hetluften på många olika nivåer och jag ser framemot många erfarenheter både för de som rider, föräldrar och inte minst mig själv som tränare.

Igår tog jag mig in till Timrå med Greven och kunde rida igenom LB:2, det var helt ok med tanke på att det bara var andra gången jag red honom. Tyckte faktiskt att det blev lite snurr på honom på slutet. När vi kom hem sedan red jag Calle i paddocken och han var verkligen på hugget, jättepigg men ända mycket mera uppmärksam på hjälperna än innan så det var riktigt roligt.
Har ju mest koncentrerat mig med båda två att böja på dem i sidorna för att få dem att komma loss ordentligt och sen naturligtvis gjort massor med övergångar för att få igång en bra kommunikation och idag kändes det att de börjat ge resultat. Tokroligt att rida så mycket som jag gör nu men såg idag att det bra är 3 veckor kvar till min praktik som blir 4 veckor, det känns ju lite tråkigt precis nu när man kommit igång så blir det säkert lite mindre ridning några veckor under praktiken för att man ska hinna med sig. Ibland känns det som våren är en bit bort speciellt dagar som denna när det snöar en hel del.

2009-02-02

Kylan fortsätter att förpesta för oss ridfolk men sanningen och säga så har det gått bra ändå.
Red till och med två hästar idag utan att frysa. Fört en sväng med Calle och tror han tyckte jag var lite jobbig idag och sedan red jag en sväng på Greven. Det var första gången jag red honom så gjorde mest lite övergångar och böjde lite för att hitta lite knappar. Han var riktigt kul att rida,
det var liksom lite stuns i baken på honom. Roligt att få rida två så roliga hästar. Vi ska försöka ta oss in till Timrå och trimma lite senare i veckan och det blir säkert roligt och måste ju känna lite på programmen inför nästa helg.
Nu är det dags att få lite fart på magmusklerna igen för kände av en viss avsaknad av dem när jag red andra passet idag. Fast jag måste bli lite snällare mot mig själv för jag har faktiskt inte ridit regelbundet sen i mars förra året så jag har ju en del att ta igen om man säger så.

Läste en ganska intressant sak i Ridsport om just riduppehåll att vi är så hårda mot oss själva när vi ska komma igång efter ett längre uppehåll. Det är ju liksom naturligt att ha överseende med en häst som inte jobbat på länge och vi sätter igång dem försiktigt men att vi som ryttare inte har lika mycket överseende med oss själva efter ett uppehåll. Det kändes ganska sant för hur det än är så tar det ju sin tid med både och. Man känner att ridningen finns i kroppen men kanske inte orken så brukar det i alla fall vara för mig.
Min krokiga rygg brukar ta ett tag att räta ut, man borde träna lite mera rygg också förutom ridningen, där måste jag banne mig skärpa mig ordentligt.

2009-02-01

Så var det februari och kallt som f-n.. Idag har det varit klubbtävling i Njurunda och jag hann med en hel del. Träningsdömde i första klassen och det var både spännande och såklart svårt men lika bra att börja. Ganska kul att se de man tränar från den här synvinkeln. Jag tyckte Sofie och Ridder var duktiga idag, det var ju bara hans andra start och det syns att det går framåt och även om resultatet inte var någon höjdare så var det ett kliv framåt och det är ju sådant som sporrar en. Hon red också LB.:1 och där om jag inte minns fel fick de ihop 63% och det var ju inte så tokigt. Elin kämpade på med Diablo och i hans fall är det nog så att han behöver mera tävlingsvana,
Rom byggdes ju inte på en dag.

Själv fick jag ta Julietta i en runda i La:1 eftersom Malin är sjuk och det är tycker jag en enorm fördel att kunna testa att rida sina elevers hästar i såna sammanhang för att känna på hur saker ligger till och genom detta kunna vara till ännu mer hjälp. Jag tyckte det var jättekul och var väldigt nöjd med hur ritten förlöpte. Det var ju tror jag senast som 13åring jag red ponny i program sist. Jobbig tid nu då många är sjuka, magsjuka, influensa och blodförgiftning och allt var det är så det är tur att man kan rida och hjälpa till lite. Jag hoppas jag får vara frisk för jag är sjukt motiverad just nu att träna och att rida äntligen har tigern i mig vaknat till igen, jag har saknat den verkligen,
ni vet den där sista gnisten. Träningsverkan har jag drivit på flykten hehe genom att rida ännu mer. Här bromsar vi oss inte minsann ur en uppförsbacke.

Till veckan ska jag ut och rida i Hässjö igen och jag har redan anmält mig till klubbtävling så nu är det bara att köra. Nu till veckan måste jag ta mig i kragen och sätta igång och läsa historia med,
vi har en hemtenta v 7. Snart är det dags för VFU också igen så det rullar på. Det ser inte heller ut som man har några sysselsättningsproblem på helgerna framöver. Nästa helg är det domarkurs på lördag och på söndag ska jag ha lite träningar. Jag ska gå på Håkan Hellström den 12e och den 14e ska jag på Bröllop och den 15e är det klubbtävling i Timrå. Johan ska åka till Jeddah och jobba med så det kan ju bli lite långsamt efter honom men man kanske får någon fin present när han kommer hem vem vet?

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]