Februari

2009-02-27

De senaste dagarna har det hänt en hel del faktiskt…Jag har vickat i två dagar på Nylands skola och de har varit roligt, passar perfekt också denna termin då jag inte har någon VFU genom skolan. Då är det kul att få vara ute i skolan ändå så man inte ”ligger” av sig så att säga. Idag har jag gjort något också som jag faktiskt inte gjort på flera år nämligen varit ute i Nolby och kört häst. Provade båda pappas travare och det var jättekul så det är något jag kommer fortsätta med framöver. Känner att jag måste ha några egna små projekt att jobba med förutom skolan.
Jag har bestämt mig för att sluta rida Calle och det är tråkigt men jag har sett på tävlingsterminen att de det flesta roliga dressyrtävlingarna krockar med hoppning och AK ska ju rida lite högre klasser i år så det finns inte för henne heller så många tävlingar med de klasserna, lite typiskt bara att de ligger oftast samma helger. Visst är det roligt att rida det är ju inte det men jag är tävlingsintresserad och vill gärna se resultatet av den tid jag lägger ner och det är ju därför jag i alla fall tycker det är roligt att tävla, att känna att man är på väg någonstans. Tappar motivationen annars och då gör man ju heller inte något bra jobb så jag bestämde mig för att sluta rida.
Klart det är tråkigt men jag har sällan haft svårt att hitta nya utmaningar.

 Har redan ett nytt projekt på gång som jag påbörjat idag, har provkört två av pappas travhästar . En ny utmaning men även lite andrum från allt annat. Det är flera år sedan jag satt bakom en häst och körde men de kändes ändå förvånansvärt bekant.

Har kört mycket tidigare och faktiskt gått kurs både för att bli tränare och få köra lopp men det var så mycket annat i livet just då så det blev inte något prioriterat men nu känner jag mig motiverad att köra och träna lite så vi får väl se vad det blir av det. Klart jag tänker fortsätta rida men just nu är det ingen panik med det, det dyker förhoppningsvis upp något att rida och träna dressyr på också så småningom annars får jag väl vänta tills jag är färdig med skolan.

2010-02-23

Usch vilken kyla och den verkar hålla I sig man blir verkligen tokless, har helt tappet motivationen för utomhusaktiviteter denna vecka så det är ju tur man kan skylla på berg av böcker och uppgifter som ska plöjas igenom till nästa innevecka. Lika bra att få så mycket som möjligt nu när man ändå inte vill vara ute. Det är som vanligt hur mycket som helst att göra till nästa innevecka så sysslolös blir man aldrig.

Malin har i alla fall börjat sätta igång Breeze denna vecka för när de var in på kliniken fick de veta att det inte var något griffelbensbrott utan bara ett rejält överben. Det kändes skönt att det inte var så allvarligt för sånt är aldrig kul och nu kommer vi snart kunna smyga igång med träningen igen. Idag har jag räkna en del matte och faktiskt fått lite kläm på en del saker så nu känns det inte hopplöst att så småningom kunna klara av mattetentan senare i vår.

Igår sökte jag sommarkurser också, egentligen vill man ju göra något annat i sommar men eftersom jag ännu inte vet hur det blir tyckte jag det var bättre att söka för då har man i alla fall något om man inte får något sommarjobb. Skulle ju var skönt att vara ledig från plugget i sommar men vi får väl se hur det utvecklar sig.

Nya projekt är det i alla fall gott om och mitt senaste projekt är ett 5-årigt varmblodssto med cirka 88 000:- på insprugna kontot. Tanken är att jag ska börja köra lite igen och det känns alltid skönt att ha något att pyssla med förutom studierna. Det var ju några år sedan nu man satt i en sulky men jag tror det kommer bli kul faktiskt. ”Tanten” som vi kallar henne har under hösten genomgått en gomsegelsoperation men ska igång nu för att så småningom kunna starta. Jag har inte haft något med trav att göra på ganska många år då det varit mycket annat men jag tycker som många vet att det är väldigt roligt att prova på nya saker och få nya utmaningar.  Så någon riktig ”dressyrfjant” tror inte jag kan kallas då jag faktiskt sysslat med ganska mycket olika saker när det gäller hästar. Det är halvblod, fullblod,islandshästar,araber,andalusier,lusitanos,varmblod,nordsvenskar och mängder med olika ponnyer såsom, shettisar, russ, welshar, connemaror, new forestar och fjordingar. Jag gillar alla typer av hästar och alla hästar är bra om de används till det de är avsedda för och det som de gillar. Nä nu tillbaka till plugget….

2010-02-21

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade igen och på hästfronten händer det sällan mycket de veckor jag är i Härnösand, möjligtvis att man får höra nåt skvaller men det pratar jag ju inte om här i vilket fall. Elin letar i alla fall en ny häst och det är en dressyrhäst av formatet som är lämplig till junior som vi letar efter. Just de hästarna är ju inte alltid så lätta att hitta…

Som sagt denna vecka har det mest varit skola och har tillbringat största delen av den vakna tiden i Härnösand med diverse redovisningar. Igår var jag på domarkurs på Färsta och det var lika intressant och givande som vanligt och jag tycker det känns bra såhär långt.

Till veckan blir de förhoppningsvis lite mera tid till träning och pållar. Felicia har i alla fall varit och tränat för Sigrid i helgen och var väldigt nöjd och det är roligt. Till veckan ska jag nog göra något jag inte gjort på länge, att köra häst det ska bli kul faktiskt att göra något helt annat. Får se om man hittar igen körhandskarna och hjälmen…

2010-02-08

Toppendag idag… fint väder trevligt sällskap, duktig häst och duktig ryttare… Jag är riktigt nöjd idag och som den bokmal de flesta vet att jag är kan jag inte låta bli att alltid ha en motivationsbok till hands om ridning och nu har jag hittat en riktigt bra som passar mig som handsken. Just nu läser jag Perry Woods Rida i harmoni med hästen. En väldigtlättförståelig och enkel bok med så mycket bra grejor, en del nytt men också mycket man behöver påminnas om. Jag har blivit jätteinspirerad av en del saker som jag använt mig av nu i ridningen och de funkar fantastiskt bra. Jag blir mycket mera uppmärksam och känsligare och vips så blev hästen det med. Så för första gången idag på ganska länge fick jag en aha upplevelse så nu är jag ännu mer sugen på att rida och fortsätta leka och utveckla det här. Idag red vi tidigt och Calle var hemskt upprörd över att han inte fått gått ut i hagen, inte lätt när rutinerna blir ändrade. Han fann sig dock fort och verkade tycka det var trevligt att få arbeta.

Allt är dock inte bara en dans på rosor, Malins ponny verkar ha fått en griffelbensfraktur och ska ev opereras.

Igår var jag till Nolby och hjälpte Felicia och igår var det synd att inte filmkameran var i ordning för Hunk var verkligen jättefin, så mjuk och med schwung i steget som jag inte sett förut och Felicia red mjukt och avslappnat, härligt att se. Pratade med Peter en stund i dag på msn och han hade sett filmen på Calle och tyckte att vi gjorde ett bra jobb och var på rätt väg och det betyder mkt att få höra just honom säga det. Kunde pusta ut också förra veckan när tentaresultatet på engelskan kom och resultatet var mycket bättre än jag någonsin kunnat tro så det kändes skönt.

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]