2010

Januari

Äntligen nytt år och nu känns det äntligen som vi är på väg åt rätt håll. Även fast det är några månader ännu innan tävlingarna börjar. De flesta har kommit igång med träningen efter jul och det verkar som att nu börjas det laddas inför säsongen. Roligt att se att vissa av hästarna är ganska imponerande redan nu. Elton har äntligen blivit Elins häst nu och de tränar på för fullt. Har kontakt med Brodals Welshstuteri emellanåt och även de följer Elin och Eltons framfart med stort intresse. Fick ett fint julkort ifrån dem med bild på två av deras uppfödningar och de är så otroligt fina. Eltons mamma har ju lämnat andra duktiga tävlingshästar och det ska bli spännande att se hur Elton utvecklas i år. Jag är väldigt glad att det till slut blev Elin som fick Elton för de har haft kemi ända sedan första gången hon satt upp på honom.
Simon har både varit hemma hos mig och hemma hos Elin och han ska tillbaka till Elin i februari och bla hoppa för Nina Wengelin..
Hemma har vi mest lagt fokus på styrketräning och jobbat ganska tuff träning varvad med lite hoppning för variationens skull. Wilmer har vi jobbat på med och han tycker det är jätteroligt att träna och är så nöjd med sitt jobb, Carolina har både hoppat och ridit lite dressyr på honom och det går verkligen framåt. Hoppas att de ska kunna starta både lite dressyr och hoppning under våren. Sen ska det bli intressant och se om det dyker upp några intressenter på honom för det är ju en väldigt trevlig häst.
Det ska bli roligt nu framöver då vi har klubbtävlingar och se hur hästarna kommer att uppföra sig. Det är alltid spännande att se hur hästar man inte känner reagerar när det blir lite mera tävlingslika förhållanden. Dessutom är det bra träning att rida program inför säsongen.
Man har haft tid att titta lite på tävlingssäsongen och det blir nog inga problem att hitta sysselsättning på helgerna efter april som det ser ut i dagsläget.
För egen del känns det ganska lugnt eftersom man kommer att få mjukstarta Stephen på våren och sedan se vad som händer och vad han blir färdig för att starta.
Det känns bra att det är ytterligare några månader innan det är dags för debuten.

Sen har jag bestämt mig för att trappa ner lite på träningarna då jag känner att jag inte hinner med. Kommer i första hand satsa på dem som jag redan har samarbete med sen tidigare och
det är ju såklart de som satsar på att komma ut och tävla och eller redan är etablerade tävlingsryttare. Helgträningar och månads träningar kommer att fortsätta som vanligt.
Kommer tills vidare inte ta emot några nya elever då jag vill kunna ägna mig mera åt dem jag redan har och ge dem de förberedelser de behöver för sina uppgifter.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]