2010

2008-01-31

Nu har en hel månad av det nya året gått och JA vi närmar oss faktiskt säsongen. Jag brukar inte i förväg vilja spekulera om vilka tävlingar man tänkt åka på osv eftersom saker och ting sällan blir som man tänkt sig. Som vanligt startar man kanske inte de svåraste klasserna man tänkt rida under året på första tävlingen. Stephen brukar oftast vara lite seg i starten också så det blir nog lugnt, det viktigaste är att han känns bra. Har snackat lite med Peter borta i USA de sista dagarna så då blir man alltid vid gott mod. Han har ju en SUPERPONNY i träning som han vill att Elin ska komma över och tävla och det vore säkert en upplevelse om man inte befann sig mitt i säsongen själv då. Nu när man är student kommer man inte kunna åka på alla tävlingar så det blir väl till att gallra lite i vår och se vad som är lämpligt. Usch kollat lite på nya MSVB:3 och galoppen känns svår. Hoppas också att Bally piggnar på sig så hon snart kan sättas igång. Planen är att åka med Elin till Södertälje på deras tävlingar precis som ifjol.
Har ganska många elever som ska ut i år så det kommer nog bli spännande.

Red Steve igår och glad över att vi fick till två byten åt varje håll som var något att hänga i julgranen. En annan sak som jag blev väldigt glad över var att han nu äntligen förstått att man kan byta från förvänd vartsomhelst på ridbanan…..ett litet steg för hästen men ett gigantiskt steg för hela ekipaget. Han är intresserad just nu av att bara galoppera i samlad galopp så denna vecka har vi flängt runt i ridhuset en hel del för att inte ”mesa” till oss. Ett annat glädjeämne var ett MVG på en bilogiuppgift som jag slitit mitt hår över i en hel vecka. Det måste firas till helgen. Idag har Steve mest varit sur, han har fått nya skor och eftersom han kan vara rätt bråkig att sko så fick han lugnande idag och jag tror han blev så sur för han missade att få bråka lite med hovslagaren. Lite gruff piggar alltid upp tycker Steve haha. Det blev desto bättre för hovslagaren som fick jobba i fred för en gångs skull.

2008-01-30

Måste bara skriva om att jag red Steve igår och tränade lite allmänt bara och provade att göra vänster högerbyte bara sådär och pang första bytet satt som en smäck. Första bytena brukar alltid vara lite hej och hå och sen speciellt i det varvet har det varit svårt och jag måste verkligen få honom runt högerskänkeln innan bytet….. JIPPIIIIIIIIIII jag kan nog leva på detta en vecka. Sen strulade det lite med bytena åt andra hållet blev ganska många bocksprång osv men vi fick till det till slut. Konstigt att det funkar så pass bra ändå för bytena är inte befästa och antalet ridtimmar i sadeln för mig har inte varit många nu sen början av december.
Lite intressant också nu att jag jobbade hårt länge med att få honom att korta sig i galoppen men nu är det tvärtom han vill bara korta sig hela tiden. Fast det är klart det är ju så tills de blivit riktigt starka i samlingen och orkar med. Sen har det hänt en del andra saker också som verkligen fått mig taggad att träna så nu hoppas jag att vi kan köra på ordentligt…..

2008-01-28

Nu är det söndagskväll och jag sitter och klurar över några bilogiuppgifter… Sjukt mycket att göra denna vecka i skolan.
Imorgon blir det pluggning fram till mitt på dagen å sen ska jag rida Steve. Han gick på en lektion som mamma hade idag och han såg bra ut så imorron tar vi ett litet träningspass för att kolla av formen.
Hade teori i Gnarp i fredags och vi tittade på lite film om hästens form och pratade lite kring det. Det kommer nog att bli roligt med denna kurs. Sandras häst såg lite knackig ut förra veckan så ska be Lasse kolla på henne, hon har säkert halkat eller nåt, typiskt nu när vi kommit igång med träningen så bra, hoppas det löser sig. Idag var jag och tittade på Elin och ponnyerna och vi jobbade vidare med de saker vi fick med oss på Sigridträningen och jag blev mkt nöjd, Galax var väldigt fin idag.
Har också varit på dressyrmöte och man bli alldeles matt på alla
TR-ändringar att hålla reda på både som ryttare och arrangör.
Nu blev jag trött så nu blir det natti natti

2008-01-23

Igår var Lasse ut och kontrollerade Stephen Jag var helt säker på att han dragit ur senan i söndags då han halkade i hagen. Det stämde och Lasse fixade till det så klart och kollade även igenom hela honom. Förutom att senan glidit ur så var han mkt bättre. Han var nästan inget sned i nacken och så bra som han var i framdelen har han aldrig varit, dessutom har musklerna börjat komma på rätt ställen. Så idag skulle han stå inne då för att det ska stabilisera sig som vanligt. Roligt att se att när Lasse kommer in genom dörren hemma hos oss så börjar alltid Stephen att gäspa ,han vet att han kommer få hjälp med att få loss spänningar osv. så han börjar redan innan man tagit ut honom på gången. Kul att han tyckte att han blivit mkt bättre och att nu var det bara att köra på…. Han tittade på fler hästar hos oss och de var några hästar som hade ganska mkt problem och var verkligen i behov av en uppkollning. Man har lärt sig mkt av detta med jag känner oftast direkt när Stepen börjar bli lite sned. Fast det kan vara en förbannelse med jag ser väldigt mycket hästar på tävlingar och lite här och där som är sneda eller har vanliga problem so man lätt skulle kunna åtgärda men det brukar inte vara så populärt att säga nåt så det brukar vara bäst att vara tyst.

2008-01-20

Ännu en vecka har gått och hjälp vad mycket man hunnit med denna vecka. Pluggat grymt mkt och blev helt klart nöjd över att få VG på den första inlämningsuppgiften i biologin. Det kändes som en ok start.
Lite spänt var det allt eftersom det var så längesedan man hållit på med något sånt. Nu är det en del knöliga ganska svåra uppgifter som ligger framför mig den kommande veckan. Hade min första dag i skolan och ämnet kommunikation verkade väldigt kul och intressant. Datan var väl sådär men det ska jag ta tag i denna vecka lite mer. Stephen har varit pigg denna vecka och jag har ridit lite och det verkar fortsatt ok så jag hoppas det fortsätter så. Han är ju så kul att rida när han funkar. Som vanligt har jag kollat av lilla Sandra och Bonnie och det gick riktigt bra. Många galoppfattningar och mer och mer galopp som sitter ihop och mycket trimning av sitsen. Så roligt och stimulerande när man ser att det går
framåt.

Har haft Bally hemma i veckan och det kändes inte helt ok så hon ska kollas upp, skulle det vara någonting så är det bättre att göra något så snabbt som möjligt. Med tanke på att hon är så träningsvillig häst som vill göra rätt så känner man ju när det inte riktigt stämmer. Hon är ju så schysst och bra igång för övrigt så jag hoppas att det löser sig.

I helgen som var har Elin tränat för Sigrid på Distriktsträning och första dagen red hon Galax som inte riktigt var sig lik faktiskt, lite tråkigt då han varit så väldigt fin nu ett tag på träning. Inte mycket att göra åt så blir det ibland och det är ju lite krångligt nu med all blankis överallt, hästarna blir ju spända som stålfjädrar. Andra dagen var det Elton tur och han såg fin ut. Det mesta som Sigrid stämde överens med vad vi jobbar med och det som vi vill förbättra så de kändes ju skönt som tränare att få höra samma tankar från en annan tränare.

Malin och Jullan var också med och det gick bra och Sigrid tyckte att de verkade trivas bra ihop och Malin var jättenöjd och glad så det var kul. Felicia red Isa också och det gick även det jättebra och Isa hade nog aldrig gått så bra enligt dem själva så det var bara positivt.

Lite annat roligt som hänt är att jag blivit anställd på Gnarps Ridklubb och jag ser framemot nu att i tio veckor framåt ha en dressyrkurs med lite roliga inslag av clinic osv. Det är alltid roligt att dela med sig av sina kunskaper till andra som tycker ridning är det roligaste som finns…

2008-01-13

Söndag igen och en hel vecka har gått igen… Nu till veckan blir det en del att göra oj oj. På tisdag börjar jag i skolan på riktigt men som det ser ut nu som kommer mina lektioner att vara just på Tisdagar. Två lektioner i Kommunikation på morgonen och två i data efter lunch.
Sen blir det mestadels hemstudier. Ska läsa tre kurser nu och Data och Kommunikation är på skolan och biologin är på distans 10 veckor.
Kul att göra nåt nytt. Bra att jag har Inger som kan rida någon gång i veckan när det är mkt att göra. Bally ska komma till mig några dagar och trimmas, det ska bli kul.

 I helgen som varit har jag hjälpt Sandra med Beauty och det var ett bra ridpass även om det var lite kaotiskt. Kul att se att Sandra börjar ställa lite krav på sin ponny och Beauty var fin ända tills hon skulle galoppera då skulle hon trilskas lite och la på några rejäla bocksprång, Sandra hängde med ett tag men till slut så damp hon i backen, vilken otur men det gick som tur var bra. Jäkla ponnyhästar de kan ju ha så mkt hyss för sig så sedan fick hon jäklar i mig jobba sig riktigt trött och Sandra var jätteduktig och galloperade i båda varven ordentligt och sedan fick hon träna lite övergångar mellan skritt och trav och det gick väldigt bra. Lilla Beauty gick fint på tygeln och Sandra kunde göra riktigt fina stadiga övergångar, så även om det strulade lite i början så fick hon till det jättebra.
Det är ju så viktigt med de här små att de får ge sig så att de inte blir ännu kaxigare till nästa gång.

Idag har Elin ridit och de var duktiga allihopa. Galax fick till riktigt fina tramp idag och Elton fick en premiärtur i nya LA:4 och det såg riktigt bra ut. Spännande också att en av Elins kompisar också kommit igång och ridit med sin islandshäst. Det var bara andra gången vi jobbade tillsammans idag och det är spännande med en för mig ganska ny ras att jobba med men jag tror det kommer att bli bra. Malin och Jullan tränade också idag och de fick jobba mkt galopp både förvänd och rättvänd och hon blev riktigt fin på slutet.

2008-01-08

Idag har jag tagit mig i kragen och ridit på Stephen en sväng. Lite seg och ”rostig” var han väl men han kändes helt ok. Jag har oroat mig så mkt för honom den senaste tiden men idag fick jag känna att det faktiskt verkar helt ok iallafall just nu. Jag red lite byten med varierande grad av bocksprång men idag lekte vi mest och hade roligt för att vi ska komma igång igen. Han är verkligen en sån som måste få lite krumelurer att göra för att han ska tycka det är skoj. Vi hade kul idag och nu ska jag komma igång att rida lite mer hoppas jag. Svårt att balansera den uppstärkande träningen med vanlig träning och veta hur mkt han tål, så att han inte bli ansträngd på nåt annat ställe. Men han är inte igång ännu för någon Sigridträning så den som är nästa vecka får vi hoppa över. Sparar man ju lite pengar med, vi som ska till London i mars. Jag måste spara lite pengar till dess så man kan hitta på nåt kul där.

Var till Myre idag och tittade till Sandra och Beauty och det såg bra ut och idag tyckte jag mig se att det hände lite saker. De där två kommer att bli spännande att följa i framtiden. Om en dryg vecka ska några av mina ponnyekipage träna för Sigrid och då ska jag åka med dem och kolla såklart och ”leka” kameraman, kanske man kan få lite fina klipp som man kan lägga ut på sidan sedan..

2008-01-03

Äntligen nytt år….. bara hoppas att motivationen och inspirationen infinner sig snart….. Just nu känns det lite segt med hästarna. Stephen kan jag inte säga så mkt mer om än att vi fortsätter med viktträningen och vi får väl se hur det blir, det är ännu för tidigt att säga hur det verkar. Det känns ju förstås lite segt men när man tänker tillbaks på de hästar man haft och de problem som varit så är det väl inte så mkt att gnälla om. Hästen jag hade innan Stephen fick ju spatt som 9åring och sen har man ju haft hästar som har fått borrelia och benbrott och sen var det ju den egna uppfödningen som dog knall och fall som treåring av cirkulationsrubbning eller nåt liknande. Att hålla på med hästar är ju inte alltid bara glädje och framgång utan man får lära sig att tackla en hel del. Tycker ibland att jag har varit med om ganska mkt trots att jag inte fyllt trettio år ännu. Dessutom är det ju den tyngsta tiden på året också så man är väl inte på topp direkt. Just nu tycker jag det är roligast att hjälpa andra med deras hästar så det känns ju bra i alla fall. Bally har vi backat lite i träningen med då jag tycker hon blivit för hög och spänd i nacken och jag vill att hon ska jobba mera genom kroppen igen så nu jobbar vi med det .

Sandra och Beauty har jag tittat lite på nu på slutet av jullovet och de har jobbat på duktigt. Julia och ”Bevil” har kommit igång igen efter att de kollat upp honom och åtgärdat honom och han har varit som en ny häst de här två dagarna jag sett henne rida så jag hoppas det håller i sig. Emelie och Hazel har jag sett också nu efter deras ”juluppehåll” och de jobbar på bra och jag tycker mig se fler muskler nu på rätt ställen. Har varit och tittat på Elin och hennes ponnies i helgen med och de ser bra ut. Vi börjar träna lite programdelar nu, det kan ju vara bra att vara ute i tid eftersom LA:4 är nytt program i år.

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]