2010

2009-01-30

Ja nu vet man att man lever i alla fall och det är otroligt vad mycket muskler jag har som jag uppenbarligen inte använder eftersom jag efter veckans två pass av ridning känner mig som en skadeskjuten kråka.
Var ut på förmiddagen och red Calle igen och idag började känna att jag hittade lite knappar. Jag har ju haft tur som fått möjlighet att rida honom och dessutom passade min sadel på honom också så det var ju perfekt. Det är en riktigt stor häst och även de är ju lite ovant numer då jag mest umgås med små ponnyer. Calle heter egentligen Conqurent och är till vardags hopphäst och bor i Hässjö. Imorgon ska jag ta och rida Jullis en sväng då Malin blivit sjuk, alla är sjuka nu det går bara runt runt. På Söndag har vi klubbis hemma i Njurunda och som det ser ut nu ska jag både övningsdöma och rida så det blir nog kul.

2009-01-28

Stress och åter stress är något som varit huvudtemat de senaste veckorna och nu är alla tentor och arbeten inlämnade men jag har inte hunnit landa ännu. Är jag stressad en längre tid märker jag alltid att när allt är klart tar det ganska lång tid för mig att varva ner så det är det jag försöker göra den här veckan. Måndagen var hysterisk innan jag äntligen lyckades lämna in uppsatsen och sen var det Mittsvenskamöte på kvällen. Kul med lite ny info och tycker dressyrryttartesten verkar spännande och det är något som jag verkligen vill lära mig mer om. Verkar vara bra program och gillar speciellt momenten med överstrykning, känns bra att det är något som alltid ingår i vår träningsrepertoar. För övrigt så är de flesta sjuka just nu så det är ganska lugnt. Ska försöka få till en film på Sofie och Ridder när andan faller på och ska försöka filma Isa också någon dag för hon och Felicia har verkligen gjort stora framsteg i vinter och det ska bli kul att se dem på tävlingsbanan i vår. Jag har legat lite lågt med info om henne och ”Flisan” för att de ska ha möjlighet att jobba i lugn och ro, ingen onödig stress. Människor är ju olika och en del behöver lugn och ro att få jobba i fred. Jag är noga med att respektera detta och alla elever väljer själva hur mycket de vill synas här på hemsidan. Vill med det också säga att ingen på något sätt är bortglömd men alla ekipage har en egen plan och ett eget upplägg för att de ska passa just dem. Det är också fördelen med att inte engagera sig i så många åt gången man kan ge mer. Förutom träning så har vi mycket friskvård hemma på gården i Nolby med hästarna där vi jobbar med massage, ultraljud osv.
Felicia har numera också en stor häst hemma och det ska bli roligt att se vad det blir av den i framtiden.

Idag har jag äntligen börjat rida igen… och imorgon kommer nog träningsverken skulle jag tro. Var och red en 175cm ´s hoppehäst och det var jättekul. Blir säkert bra när vi lärt känna varandra lite bättre och han påminde mig om båda mina absoluta favorithästar av de jag haft så det kändes bra. Det vore ju kanon nu om man kunde ruska igång kroppen så man inte ligger av sig alltför mycket. Ska ta med min dressyrsadel nästa gång och prova om det funkar, hoppas hoppas…

Nä nu är det nog bäst att jag återgår till städningen här hemma kan ju säga att det ser ut ungefär som en bomb slagit ner eftersom jag inte haft tid med något annat än studierna och träningar sista tiden.

2009-01-25

Lyckad dag idag… Vi har varit med dressyrgruppen på Färsta och haft clinic. Vad domaren ser när du rider med Sussie Rudholm. Elin skulle bara rid Galax egentligen men efter återbud av sjukdom från en annan deltagare så fick hon även rida Diablo. Han fick gå en LB:2. Det var otroligt mycket folk som var där och tittade så det blev verkligen en hit , Superkul…. Diablo var väldigt spänd i början och det fanns ju en hel del att titta på så det var mycket lärorikt för honom. Skulle tro att detta upplägget var ännu bättre än att åka på en tävling då han nu fick lite mera tid på sig att hinna med att så småningom spänna av därinne. Kul att se och säkert ganska bra för publiken just de här sakerna man har att brottas med när man kommer ut med en ny och grön häst. Malin och Julietta red LA:4 och det blev ju naturligtvis lite spänt och så men en nyttig erfarenhet och det är bara att träna vidare och förflytta gränserna för vad man klarar av ännu längre fram.

Galax och Elin red igenom FEI Lagtävlansprogram och det är något man inte vanligtvis rider på B-ponny men som sagt var det är bara dryga halvåret kvar på Galax och sen är det dags att på allvar med nya ponnyer att ta sig vidare. De gjorde det bra även om Galax hade även han en del hyss för sig vilket kanske inte är så konstigt han har faktiskt varit ifrån rätt länge. Kanonbra möjlighet att komma igång igen innan tävlingarna börjar och skulle tro att både häst och ryttare upplevde den här clinicen som betydligt mera ansträngande mentalt än en tävling. Det är ju en sak att rida sitt program på tävling och sedan få kritiken i näven själv. Här tas ju allt upp som man gör inför publik både bra och dåliga saker och det kräver att man inte är känslig för kritik på det sättet så det tycker jag att alla de som ställde upp ska ha en stor eloge för att det vill dela med sig till alla andra av detta.

2009-01-18

Grattis Mamma som fyller år idag!!! Det har varit lite upp och ner med vädret sista veckan och det har ju satt sina spår, de dagar det har varit riktigt kallt har jag ställt in träningarna för jag far så illa med kroppen då, även om man vill alla väl så får man ibland tänka lite på sig själv också. Igår var jag till Timrå och tittade till Elin och hennes båda hästar och Diablo har ju vilat ett tag så han tyckte nog det var lite småjobbigt att komma igång igen, inte konstigt för det syns att det händer väldigt mycket i kroppen på honom nu när han kommit igång med träningen på allvar. Galax vet jag ärligt talat inte vad som hänt med sista tiden. Man tycker ju att vi tränat i så många år och jag har trott många gånger att nu finns det inte mer att ta av men ack så fel jag har haft… Han var helt fantastisk på träningen igår rent ut sagt, rörde sig i uppförsbacke hela tiden och verkligen uppåt och genom kroppen i skolorna. Han har blivit mycket starkare och orkar gå med mycket större spänst och elasticitet än tidigare. Det är så roligt att se, för tusan han är bara en liten B-ponny som trots detta kan se ut som en hel häst. Jag hoppas nu bara att det håller i sig och att han får visa det när tävlingarna börjar.

Till helgen som kommer är det en del att stå i. Jag ska göra en omtenta på ett mindre avsnitt på Lördag och sedan följa med Malin och träna. På Söndagen ska jag åka med Malin och Elin på programridnings kliniken som kommer vara på Färsta och dit rekommenderar jag alla dressyrintresserade att åka och titta. Lägger ut en länk med inbjudan och presentation av deltagarna.

http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_2369/ImageVaultHandler.aspx

http://www3.ridsport.se/ImageVault/Images/id_2538/ImageVaultHandler.aspx

 Vad är det annars som hände nu till veckan hmm ja ska jobba med min A-uppsats som ska lämnas in nästa Måndag och imorgon ska jag filma Sofie och Ridder är det tänkt. Tror jag ska åka med Kristin och Campari till Björkbacke och kolla på träningen. På Tisdag och Torsdag blir det Härnösand och kursintroduktion för de två nya kurser jag kommer läsa nu i vår. På Fredag ska Elin och jag träna och hörde nåt om ett besök av tidningen också det blir nog spännande….
Tänkte försöka lägga in lite läger i sommar och är de någon som vill veta mer kan de höra av sig.

2009-01-11

Nu har det snart gått en vecka igen och det har faktiskt varit lite fart på träningen denna vecka. Malin och Jullis har tränat på flitigt och idag för första gången har vi plockat upp henne i formen och verkligen ridit på och börjat göra sakerna mera som vi vill ha dem. Hon såg verkligen läcker ut idag och bannar mig själv mycket för att jag inte hade videokameran tillgänglig, typiskt. Hade faktiskt tänkt att filma både Malin, Felicia och Sofie inom den närmsta framtiden. Elin har tränat på med Galax eftersom Diablo vilar och vi har tränat lite FEI-rörelser som sett bra ut. Både Elin och Malin ska rida på en clinic i slutet av Januari så vi har börjat förbereda för det. Elin ska rida FEI Lagtävlan och Malin LA:4. Visserligen tävlar inte Elin den klassen med Galax men snart är B-ponnytiden över så det är hög tid att börja gå vidare och förbereda för kommande uppgifter. Ska dessutom motivationen hållas uppe för ekipaget måste man hela tiden hitta nya utmaningar och Galax är ju en ponny som mår väldigt bra av att gå olika program eftersom har lär sig programmen så fort. Malin och Jullis får fortsätta att träna in sig på LA:4.

Sofie har repat sig efter förkylningen och det går verkligen framåt med träningen. Idag kunde vi jobba ganska mycket galopparbete och lite mera sidvärtsrörelser så det är skoj. Det som var extra roligt var att han dessutom var så bra i formen idag. Otroligt att det bara är Januari och alla verkar så laddade och motiverade även jag. Jag har till och med börjat planera för sommarens aktiviteter och det är nog lika bra för det ser ut att bli en fullspäckad sommar.

2009-01-04

Nu är det äntligen nytt år och vad kan vara bättre än att inleda det med en Pay and Ride. Det var lite extra spännande idag eftersom det var debut för både Elin och Diablo och Sofie med Ridder. Det var riktigt bitande kallt också så deblev en extra utmaning. Elin skulle rida först i LC och Diablo var riktigt laddad på framridningen och verkade tycka det var riktigt spännande. Han var pigg och glad på framridningen och det är svårt ibland att tänka sig att han faktiskt är en hingst, utom möjligen det lilla extra uttryck som det faktiskt ger. Det var såklart lite spännande och lite läskigt inne i ridhuset där de skulle rida programmet men efter vad tiden gick så blev han mer och mer sansad och även domaren och domarbordet gick bra att passera. Bra fattningar gjorde han trots att det var första gången så det var en bra början. Han gjorde faktiskt också en jättefin halt precis på rätt ställe i bra form och bra uppställde, det var roligt att se och det blev hans första 8a.

Precis efter Dem var det Sofies tur med Ridder som var ovanligt lugn och inte alls så spänd som jag väntat mig. Även han tyckte det var lite läskigt med Domarbordet men det gick bättre och bättre och jag tycker faktiskt att det var en del saker som var mycket bättre än när vi tränar så det kändes enormt positivt och det känns som vi är på rätt väg. Ridder verkade också tycka att det var roligt och spännande…. Kul Kul.

Elin red igenom LB:1 också för att han skulle få lite vana att vara inne på banan och gå program och redan bara till den andra gången var han lugnare . Kul att se att de lär sig så fort. Malin skulle rida Jullis i LA:1 och lite synd var det att det var så kallt för Jullis gillar inte det något vidare men ändå så fanns det mycket intressant att se, det håller på att ske en utvecklig där och man ser att Malin fixar att rida på mera och ha en högre form men ännu hänger inte lösgjordheten med hundra procent i den högre formen men det är bara att jobba vidare. Såg ändå att nu har det börjat hända lite saker och det kommer nog bli spännande framöver på många fronter..


[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]