2010

Juli

Njurunda Ryttareförening anordnade tävlingar i dressyr för häst och jag deltog med Lenroy, det var skönt att vara tillbaka på tävlingsbanan. Jag startade visserligen bara i en LB:1 eftersom jag knappt kommit igång med min egen ridning. Lenroy tyckte det var jättekul och han skötte sig så bra så vi kom på en tredjeplats. Helgen efter åkte vi på lagtävling Div 2 i Härnösand och vårat lag kom på en andra plats. Jag var inte speciellt nöjd med min och Lenroys insats då han blev spänd och det blev en del missar. Han är ju väldigt känslig så det behövs inte så mycket för att det börjar strula. I klassen efter som var en LA:4 gick det bättre och vi blev placerad tvåa. Tävlingarna denna helg var inte slut för min del då det var ponnytävlingar på söndagen och jag åkte dit med Elin. Elin skulle rida både Elton och Galax .
Elton var väldigt skötsam under dagen och även om han inte hade nåt jättebra resultat så kunde man se att det är en riktig klassponny som bara behöver lite tid på sig. Elin gjorde ett bra jobb med honom och lotsade honom säkert runt i sin dressyrdebut.
Galax och Elin debuterade i LA sedan och det gick bra för att vara första gången.

I juli gick den mesta tiden till att träna juniorerna som skulle på DM samt att trimma Simon och Elton. Galax och Elin tränade intensivt inför sitt DM som var lite senare än juniorernas.
Sista helgen i juli bar de så iväg till Öviks dressyrtävlingar för både ponnyer och häst.
Det var alltså nu distriktsmästarna för juniorer, young riders och seniorer skulle koras.
På Lördagen startade mina ekipage i LB:1 för juniorer och mycket glädjande var att Caroline och Clondike vann före Lina och Campari som jag också tränar.
I själva DM klassen som var en LB:2 tog Lina och Campari ledningen efter första dagen och Caroline och Clondike låg på en tredje plats. Elin och Galax red två bra ritter på lördagen och förbättrade sin poäng i LA så det såg lovande ut. Mitt eget tävlande den här helgen blev inget att skryta med då jag på lördagen inte tyckte att Lenroy kändes fräsch så jag strök mig från resten av tävlingen.

Söndagen fick jag i stället koncentrera mig fullt ut på eleverna. Tjejerna gjorde bra uppvisningar och slutresultatet blev att Lina och Campari stod som segrare och Caroline och Clondike knep bronsmedaljen. Det var jättekul att det gick så bra.
Det kändes bra att all tid och energi och tid med sikte på DM:et betalade sig.
Det var andra året i rad som en av mina elever blev segrare.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]