2010

Juli

Första helgen i Juli anordnade Njurunda lokala tävlingar för både ponny och häst. Under lördagen var det ponnyerna som skulle göra upp om bla sista omg i Div 2 ponnydressyr för Y-län. I första klassen var Simon lite sprallig så han blev inte placerad men Elton skötte sig bra och kom på en andra plats efter Yrla på Ferrari sm för övrigt hade dagens högsta procent och genom detta knep hederspriset som jag hade skänkt till Dagens högsta procent.

I läll b som var lagklassen fick Elin och simon ihop drygt 66% och vann kat B. Elin vann också kat C med Elton. Laget vann också och var nu klara för zonfinal.

På söndagen var det hästarnas tur och ävn här var det lagtävling i Div 2. Jag red första klassen LB:0 med Stephen och han skötte sig jättebra och vi fick ihop 65%, vilket jag var mycket nöjd med. Vi ingick ju också i laget och startade LB:2 och där gick han ännu bättre och vi fick även där runt 65%. Caroline och Clondike ingick även de i laget och Clondike såg jättefin ut i båda klasserna och hon slog bla mig i LB:0. Så jag var rätt nöjd både med mig själv och hästen med även med mig som tränare och självklart jättenöjd med Carro och Clondie.

Eli gjorde även debut på stor häst med Wilmer och red båda LB-klasserna med ca 60% i båda,vilket jag tyckte var ett mycket bra resultat.
Här vann Maria Näslund och Savannagh priset för Dagens högsta procent genom en snygg ritt på över 70%.

Juli var verkligen träningens månad och jag hade ett ridläger tre dagar och glädjande nog kom det deltagare ända från Strömsund.Alla tränade på riktigt bra och jag var jättenöjd med hur det utvecklades.Simon var med på hoppträning för Marianne Heed och hoppade som vanligt klockrent.Caroline hoppade Wilmer också för Marianne och han hoppade som aldrig förr.
Det var så roligt att se dem för det gick verkligen jättebra.

Njurunda anordnade också en dressytävling till för ponny i sluet av juni med SM-kval för B-ponny. Elin red första klassen LB:1 med Elton och vann den med et finfint resultat på över 70%. Galax gick båda SM-kvals klasserna men det ville sig inte riktigt och de fick inte ihop godkända resultat för att var kvalad till årets SM. Men som sagt var så vard et inte heller vad någon hade räknat med utan det var bra att bara börja rida kvalen och komma in i det och sedan försöka igen nästa år.

Vi hade också spekulanter som var och kikade på Wilmer ifrån Ö-vik och de bestämde sig ganska snabbt för honom så det var bara att beställa en besiktningstid.

Simon hann med en hopptävling också på Sundsvalls Lantliga Ryttarförening och hoppade enkelt felfritt i både LD och LC och vi planerade för start i LB.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]