2010

2007-07-18

Nu har det gått några dagar sedan vi kommit hem från Roslagen och det var längesedan jag varit så trött som nu så nu är det lugnt resten av denna vecka. Vad ska man säga om Roslagen då….. ja superbra på alla sätt.
Vi åkte ju ner på fredagen och vi kom dit snabbare än vi räknat med. Några av helgens deltagare som var mer långväga än oss hade redan kommit. Som vanligt tog vi ut ”grabbarna” och lät de få ett lättare pass för att få sträcka på benen. De var väldigt fina båda två, man kunde verkligen inte tro att de stått på transport i flera timmar. Sen började de riktigt roliga när vi skulle få upp tältet som vi skulle sova i, efter några om och men och en vänlig själ som bodde i husvagnen bredvid så stod det äntligen på plats.

Vi fick otroligt god och vettig mat hela helgen och till och med jag klarade mig utan anfall av såväl magkatarr och som de hemska magknip som jag dragits med i några veckor. Visserligen äter jag ju medicin men det är inte alltid det hjälper.  På Lördagsmorgonen var det för en gångs skull inte
b-ponnyklassen som inledde tävlingsdagen så det blev inte så okristligt tidigt som det brukar. Elin red först Elton i en LA:4 och fick jättebra procent över 65%. Lite senare i startlistan red hon Galax och klämde till med drygt 66% och så låg hon helt plötsligt etta och tvåa i klassen och det stod sig till sista ekipaget som var Trolle och Malin Fogeby. De fick till en bra ritt och vi blev inte förvånade över det jättebra resultatet som blev 70%,
mkt välförtjänta poäng om man såg till ritten. Helt otroligt Elin tog både andra och tredjepriset i klassen.

I nästa klass visste jag att Elin verkligen ville få till det eftersom det krånglat lite tidigare med felridningar osv. Det gick jättebra med Elton som var först och procenten blev drygt 63% men när jag stod och kontrollerade protokollet upptäckte jag att de glömt koeff 3 på sitsen så procenten blev drygt 65,111. Vilken tur att vi alltid kollar protokollen. Galax gick bra också och fick 65,555%. Vi var jättenöjda och Elin gick in och tog emot förstapriset på Elton så att även han skulle få känna sig jätteduktig denna helg. Han var ju till en början delad tvåa men fick tredjepriset då den andra ponnyn hade högre på allmänna intrycket. Duktiga Elton fick alltså två tredjeplaceringar denna helg och Galax stal ju showen och var etta och tvåa.

På Söndagen ställde vi ut Elton på morgonen då Roslagens avelsförening var där och hade en utställning. Jag visade honom och man fick verkligen lägga benen på ryggen när man skulle visa honom i traven. Han tyckte nog det var roligt och tog i rejält. Bedömningen blev 40 p och guld. Sedan var det dags för Elin att rida helgens avslutande klass som var LA:4 med för dagen en ny domare, först ut var Elton som fick ihop 62% vilket var helt ok och sedan gick Galax på drygt 63%, vi tyckte ritterna var helt ok men de räckte inte till någon placering denna dag. Nästa projekt för dagen var att ställa ut Galax och jag fick återigen springa som en galning. Galax tyckte det var jättespännande och fick 39 p och silver och jättefina vitsord om sina gångarter som belönades med 9:or.

Vägen hem kändes inte så lång med tanke på vad trevligt vi haft det denna helg och så många nya bekantskaper vi gjort. Nu åker vi hem och tränar vidare…..

2007-07-13

Igår var jag i Gnarp med Stephen på tävlingar och red även Bally. Lite trist att det ”bara” var en LB och LA men med tanke på hur lite Stephen varit ute och att han faktiskt fortfarande måste få rutin så tyckte jag att det var lika bra att rida båda klasserna med honom, å tur var väl det eftersom han var helt hysterisk. Han betedde sig ungefär som han aldrig tidigare varit på tävling så det var ju uppenbart att det blir tävlingar för sällan. Red Bally först i första klassen och hon gick bra och vi fick 68%. Stephen gick inte att rida fram överhuvudtaget då det var rätt mycket hästar på framridningen som sprang kors och tvärs så han blev ganska upprörd även om han försökte sköta sig till en början, men det blev helt enkelt för trångt.
Jag gick upp i skogen för att rida där och då blev han helt tokig av alla flugor så tillslut ställde jag in han i stallet i stället och gick och ledde honom precis innan jag skulle in på banan. Jag fick ta igenom lite galopp med honom innan jag fick startsignal. Jag fick helt enkelt ta programmet som framridning inför LA.:n som jag skulle rida sen. Han skötte sig bra och var snäll men han kändes ganska trist eftersom han liksom inte kommit igång så jag blev väldigt förvånad över poängen som ändå blev 65%. Jag dubbelsegrade i klassen med Bally som etta och Stephen som tvåa.

I nästa klass red jag Stephen först och nu kändes han helt ok och var mkt bättre och vi fick drygt 66% så det var jag mkt nöjd med Mest nöjd med en 8a på en skänkelvikning.. Bally var också duktig och vi fick 64% så även här dubbelsegrade jag men med hästarna i omvänd ordning.

En lyckad kväll som jag var mkt nöjd över men nu är det nästa grej, vi åker snart till Roslagen på nationell ponnydressyr och jag rapporterar till veckan hur det gått.

2007-07-02

Usch vad sommaren går fort… jag tycker man hinner inte med nånting. I helgen som var anordnade vi tävlingar på hemmaklubben och det var runt 80 starter. Jag red LA:4 med Stephen, det var faktiskt hans första regionala tävling. Han fick ett sprattelutbrott i första galoppfattningen men annars var det helt ok och vi fick 65%. Det var jag jättenöjd med på den ritten. Sedan var det ju dags för Bally att göra regional debut och hon skötte sig jättebra och vi fick ihop 66,92% så resultatet från torsdagen stod sig ganska bra. Bally var jätteduktig och kom på en tredjeplats i klassen och Stephen strax efter på en fjärdeplats.

I nästa klass som var en LA:6 var inte förväntningarna så höga, mest att vi skulle ta oss igenom programmet och få lite med oss hem var vi ska jobba med nu ett tag framöver. Red ju en LA:6 med Stephen för några veckor sedan hemma på klubben på runt 59% och nu höjde vi oss lite till drygt 60%. Jag var nöjd Stephen skötte sig jättebra, han blev lite stark i bytena och blev lite låg i formen mot slutet men det är ju bara att jobba med.

Bally var även här väldigt skötsam och jätteduktig, vi fick ett avbrott i den förvända men jag var väldigt nöjd med henne då det hänt så mycket den senaste tiden. Jag blev väldigt glad men också lite förvånad över resultatet som blev drygt 61%.... Jag menar jag har ridit hästen sporadiskt några gånger och lite extra nu veckan före. Bally kom på en tredjeplats igen och Stephen tog 6eplaceringen. Detta var verkligen det bästa som hänt på länge och det känns som att det börjar gå åt rätt håll och att hästarna utvecklas. Bally kan ju en massa saker men nu ska vi mest koncentrera oss på att fila på formen och galopparbetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]