2010

2008-07-28

Har varit lite seg idag efter en lång helg så det har ännu inte blivit någon uppdatering om den sista dagen på NM. Vi fick en hel del ändringar på morgonen då Elin började rida fram Elton till LA:1 och det rasade in strykningar och vi såg att det skulle bli för tajt till framridning med Galax och han behöver tid för att komma till avkoppling så i sista minuten strök vi Elton och Elin fick börja rida Galax i stället, det blev lite tajt med tid och inte optimala förutsättningar men han såg ändå fin ut. Inne på banan tyckte jag dock att det blev lite forcerat bitvis och jag hade velat sett tydligare övergångar, Domaren var dock nästintill lyrisk och det blev nästan drygt 69%. Det var verklige ett kanonreultat med den ritten och skönt för mig att se vad som ska slipas på den lilla tid som är kvar till SM.
Galax vann klassen stort och så även Norrlandsmästerskapet för B-ponny för tredje gången i rad.

Nästa klass red Elin bara Elton och han gjorde ett bra jobb och vann klassen LA:P1 på 61%. Elin fick även ett pris för högsta procent med Galax i kat B under helgen. En lyckad helg med andra ord och med två vinnartäcken som förmodligen kommer passa den nya ponnyn med. Ingen kan väl undgå att se att Elin växer så det knakar och att B-ponnytiden inte varar för evigt så därför känns det extra roligt att vi redan nu har nya projekt på gång.

Ett stort Grattis vill jag också ge till Malin och Julietta som hade en kanondag på söndagen under ConnemaraRiks. Julietta vann sin utställningsklass och blev guldbelönad. Som om inte det var nog så tog hon hem Best in show titeln. Helt fantastiskt men jag har haft en liten känsla av att det skulle gå riktigt bra. Julietta är ju väldigt fin och mycket av det jag vill ha i en ponny för dressyr men jag har inte så bra koll på det rastypiska för just denna ras så det var verkligen jätteroligt.


Elton och Elin efter seger i LaP1


Prisutdelning Norrlandsmästerskap


Galax Norrlandsmästare för 3e gången

2008-07-26

Andra dagen av Timrås tredagarstävling och ännu varmare idag kändes det som.
Först ut var Sofie och Kyljan i morse kl 08. De fick till en jämn och bra uppvisning och vann senare klassen på 69%. Sofie hann rida debut i LA:3 också innan det var dags för Elin och det var precis som poängen antydde en godkänd debut,60 % precis. Sedan var det dags för Elin och Galax att rida första klassen i sitt NM som var LB:1. En klass som det var längesedan hon red och det är nog den av oss mest hatade klassen också eftersom Galax är ganska påhittig och han brukar tycka att det inte är tillräckligt spännande med det programmat så han har tidigare kunnat lägga till lite egna små hyss. Idag var det dock slut på dom ideerna och han gick lydigt och fint runt och såg mest förvånad ut. Skönt att kunna andas ut efter detta och ritten gav 65.8 %. Det vann klasen och sen var det bara att ladda om för att rida LA:4 med Elton. Elin var mer nöjd med Galax idag men det finns fortfarande mer att ta av så jag hoppas hon hittar det imorgon. Elton såg bra ut på framridning och vi ”hottade”upp honom lite före start för att få lite fart på honom och han gick ett jämnt och trevligt program. Elin tyckte han var lite seg men det såg ok ut från sidan och de vann klassen på 64. %. Felicia red LB:1 och där hann jag tyvärr inte se ritten men det blev en tredjeplats på dryga 65% så det var bra. I LA red hon på 58% och det finns ju fortfarande en del att jobba på där men det kommer nog.

Julia red också ihop två placeringar med Goldfever en fjärdeplats i LB.1 och en tredje i LA:4. Det har varit en lyckad men varm dag.

 


Energiska fotografer och Galax efter seger i LB:1


Kyljan och Sofie efter seger i LB:2

2008-07-25

Fredag och tävlingsdag på två hall för de mina. Själv var jag i Timrå idag och skulle hjälpa Elin. Vi har lite saker för oss innan SM som vi håller på och grejar med. Riktigt varmt var det idag och Elin var lite missnöjd över att inte hitta känslan som vi hittat på sista tiden i träningen men jag är övertygad om att den kommer innan helgen är slut. I vilket fall som helst vann hon LA:3 med Galax på 66.7% och var tvåa med Elton på 65.8%. Tävlingen i sig är inte så viktig för oss denna helg utan det är förberedelser tajming osv inför SM som vi jobbar på samt att hitta den rätta känslan. Elin har inte tävlat så mycket i sommar utan vi har jobbat med lite annat så nu ska tävlingsgrejen igång igen. Jag ser framemot imorrn….
Då blir det mer klasser.

Malin har det också gått bra för i skrivande stund väntar jag på resultat från hennes andra klass på Riksmästerskapet för Connemarahästar. Den första klassen som var LB:1 red hon på 66.2% och kom på en fjärdeplats. Kanonbra jobbat med bra motstånd och en stor tävling. Bäst av allt var att Malin tyckte att hon känns helt fantastiskt bra…

Annars har Johan och jag mest softat i veckan, jag har haft en tillfällig svacka förmodligen för att det hänt en del på slutet som varit jobbigt men nu känns det bättre. En intressant sak har jag börjat med också som jag fick tips av en av eleverna. Jag har börjat läsa och jobba med ”Hemligheten” och det är väldigt intressant med lagen om attraktion.

2008-07-20

Hu vad jag är trött nu…. Den här veckan har det som sagt varit upp och ner och det har fortsatt. Igår hade vi litet partaj för Sofie för att fira framgångarna i SM och det var kanonkul. Så lite trött var man väl av det men sen är det så att jag har ju et ganska rörigt situation inom familjen på min sida och där är det upp och ner emellanåt. Det kan vara ganska jobbigt i perioder och däremellan ganska lugnt. Nu har det varit jobbigt igen och det tär verkligen på en som om någon tycker att jag inte är mig lik så beror det på det. För det mesta går det bra men ibland blir det bara för mycket och då kan det vara jobbigt att hantera. Jag lever fortfarande under ovisshet vad som kommer hända i framtiden. det enda jag vet är att jag blivit antagen till Högskolan och det är jag verkligen jätteglad över.

Vi har hunnit träna lite i helgen också bla Sofie red igenom LA:3 igår och det såg riktigt bra ut. Idag har jag kollat på Elin och det såg mycket bra ut jag är nöjd och Emma red Höttur och även de går med stormsteg framåt. Livet i övrigt är lite jobbigt men jag är jätteglad över att en viss tillfredställelse infinner sig iallafall eftersom utvecklingen går framåt för eleverna, jag måste i alla fall göra något rätt.

2008-07-18

Nu har det nästan gått ytterligare en vecka och det har varit både upp och ner. Under förra helgen som jag spenderade i Strängnäs så deltog några av mina elever i Matfors på regionala ponnydressyrtävlingar. Elin vann tre klasser två med Elton och en med Galax.
Hon red även runt Beauty i en LA. Malin red lite svårare klasser med Jullis och det finns fortfarande mycket att jobba med där. Hon har tränat lite i veckan och det är kul att se att hon nu börjat kunna länga sig i traven. Jag har varit på minisemester i Lörudden i två dagar och ätit gott och bara relaxat,det var grymt skönt. På torsdagen fick jag dock åka hem på morgonkvisten för att tidningen kom och skrev om Sofie och hon ville ha mig med.
Lite rörigt det där med SM för Isisar, då Sofie egentligen fick en första och en andraplats på SM men i olika kategorier. Sen har vi hunnit med att träna lite med Elin har varit på besök med ponnyerna och Malin och Felicia har tränat och umgåtts lite. Vi kommer höja träningsfrekvensen lite nu i Söråker inför NM och SM. Malin trimmar på inför Connemaramästerskapen och Felicia inför NM.

Igår var jag i Gnarp också och tittade till flickorna där och det verkade helt ok. Hann med att titta förbi Sandra och Beauty med och Sandra kämpade på duktigt.
Johan har varit på Iron Maiden i veckan och ikväll blir det lite festligheter i form av att vi ska fira Sofies SM-framgångar.

2008-07-13

Nu är vi hemma från Strängnäsäventyret och det har varit både spännande fantastiskt, jobbigt och förvirrande på samma gång. När man har varit hemma några dagar och hunnit smälta det kommer man nog kunna sortera upp sakerna lite bättre. Jag har haft turen i alla fall att få prova tre olika hästar och i torsdags och fredag fick jag rida en 8-årig lusitanovalack som hette Turco. Väldigt snygg på ca 162 cm. Paulo sa till mig första dagen att den var ganska svår så det kändes som en utmaning. Vi fick rida mycket skritt och mycket ”bending” och ”stretch. Mycket likt som vi rider fast med ännu lösare kontakt med tygeln så en ännu lägre form. Jobba med att placera bogar och öppna med handen för att rörelsen ska kunna gå igenom kroppen i rörelser. Vi fick dessutom bara byta varv genom snett igenom för Paulo tycker att eftersom man jobbar så mycket böjning så behöver hästarna få gå på rakt spår då. Turco var ganska svår men det var jätteroligt när man fick honom som han skulle vara. Han hade mycket energi och det märktes andra dagen när han började bli lite trött då blev han lite väl het. På lördagen kom ändå höjdpunkten då jag fick rida på Qualito som är Paulos tävlingshäst. I första passet blev det lite piaff och passage,
det var riktigt kul. På eftermiddagen var det ändå roligast då blev det byten först enskilda sen i serier i vart fjärde, tredje och vartannat, det flöt på kanon det var i ettorna det blev lite mycket att hålla reda på. Efter det fick jag prova lite spansk skritt och det var verkligen en kanonlektion.. Det var hur kul som helst att få sitta upp på denna häst.

Idag red jag Tirano som är en svart hingst en riktig gentleman som är väldigt rörlig känslig och lyhörd. Den var lite svår att få och sänka sig men rörde sig fint och vi jobbade lite byten. Det roligaste har varit att få prova olika hästar av denna ras och det är fantastiskt trevliga och lättsamma hästar. Mycket go i dem när man rider men så fort de får lång tygel är de helt lugna. Mycket lättsamma att hantera i stallet trots att många av dem var hingstar så jag gillar dem. En annan intressant sak är ju jag som ofta har så mycket ont i kroppen när jag rider mycket. Har knappt någon rygg och nackvärk alls efter så mycket ridning.
Har varit jätteroligt att rida på lite nivå nu igen och jag har verkligen saknat det, men samtidigt blir jag lite ledsen över hur mycket jag tappar nu hela tiden när jag inte har nåt eget att rida på. Lite känner jag mig vilse i pannkakan då det är så mycket jag skulle vilja göra men tyvärr ganska lite möjligheter just nu. Det har ändå varit så en längre tid att jag inte riktigt vet vad jag vill göra nu framledes vad jag ska engagera mig i och inte och vad vill jag egentligen göra vad det gäller hästar och inriktning. Det är mycket som intresserar mig och nyfikenheten är nog större än på länge. Jag önskar verkligen att det dök upp något roligt att rida på så småningom. Har fått lite filmat i helgen så lägger väl ut något klipp när jag får tid. Vi fick dessutom en demonstration i Working Equitation och det verkade riktigt roligt och hästarna ser ut att älska det. Det är kul att vara borta men faktiskt skönt att komma hem men nu har vi lite andra planer inför nästa sommar…

2008-07-12

GRATTIS SOFIE OCH KYLJAN TILL SM-SILVRET!!!

Otroligt roligt och så kul också att Sofie var så nöjd med ritten. Jag är otroligt nöjd över att  få varit med och bidra till deras framgångar. Som tränare har jag nu fått min första SM-medalj, även om den kanske kom i en gren som jag inte riktigt väntat mig…

2008-07-08

Idag har jag varit hos Elin och hon har tränat och det gick riktigt bra med Galax och idag är jag övertygad om att Elin fick en Aha upplevelse. Elton var lite jobbig i början men det blev ordning på honom också till slut. Elin har växt grymt mycket på slutet och vi har en del nya projekt på gång så vi får se vad som händer. Äntligen bestämde jag mig i går för vilken mobil jag skulle köpa med så var runt på massa butiker och kollade, tror ni det var någon som hade den? Näe så jag beställde den på nätet istället och hoppas få den innan jag ska åka. Julietta tränade både igår och idag och det har varit ömsom vin och ömsom vatten,
hon är verkligen jättefin i vissa saker och det är mycket utveckling på gång men samtidigt kan hon vara en riktig satmara. De saker hon gör bra nu är verkligen bra men det andra det kan bli lite hursomhelst, fast det går åt rätt håll och jag har redan klart för mig vad som blir nästa fas i träningen. Idag blev jag imponerad över hur bra hon kunde länga sig i traven och då glömde man för en sekund att hon ibland kan vara tjurigt sto. För övrigt tycker jag hon är superfin i kroppen nu och de ska bli kul att se hur det går på utställningen.

Har varit till Sandra i dag och idag så fick vi lite bättre ordning även på denna tjuriga dam, mycket tjuriga damer nuförtiden. Sofie red sista träningen för SM idag och jag tycker musiken blev väldigt bra. Det såg bra ut och jag önskar dem stort lycka till på SM…
Själv har jag bara ridit Rökkvi denna vecka och det är kul som vanligt, tror jag ska gömma han i skogen så inte ägaren hittar honom när hon kommer och ska hämta honom hehe.
Nu är det i alla fall bara en dag kvar tills jag åker på min ridsemester och då hoppas jag i alla fall få rida lite spansk skritt och lite andra roliga saker.

2008-07-07

Nu är det slut på partajandet då gatufesten är över men detta år har jag verkligen haft jätteroligt. Igår var ju min andra favorit Håkan på scenen så det kan ju inte bli bättre.
Har börjat packa ihop lite saker inför resan tillveckan och det är en hel del som ska hinnas med innan dess. Imorgon ska jag till Elin och se hur det verkar inför deras tävling till helgen. Jag tror och hoppas att tävlingsuppehållet för deras del har varit positivt och hoppas det kommer synas på till helgen, naturligtvis är det lite tråkigt att inte få vara hemma och se dem men jag är ganska övertygad om att det kommer bli skojigt för mig med där jag kommer vara. Malin ska jag också hinna med och kika lite på och jag tror faktiskt att jag ska rida lite på Jullis imorgon då det var längesedan jag red henne. Vi måste hinna träna på att visa henne för hand också med tanke på att de kommer åka på Connemarachampionatet och både tävla och ställa ut.

Nu är nästan Sofies musik klar till SM och även det ska bli superspännnde att se hur det går för dem. Just nu är det ganska skönt att bara ha en handfull elever som tränar intensivt och vilka satsar mycket och jag tror det kommer bli så jag får göra sen också när jag inte har så mycket tid. Ströträningar får man ta när tiden tillåter men sedan kommer man nog mera få engagera sig i dem vars egna inre glöd och motivation lyser starkast, sen är det alltid trevligt med elever som gör som man säger åt dem. Det kan vara väldigt frustrerande ibland att vara tränare när folk vill ha hjälp och ber om råd, sen tar de råden och gör något helt annat.
Det tycker jag ibland är lite märkligt för varför frågar man då om man ändå bestämt sig för att göra på ett annat sätt. Något som jag också märkt är att en del faktiskt tror att det bara är att sitta och åka häst, framgångar kommer inte av sig själv och det är ett sjuhelvetes slit bakom allt. Är det något som vi tränare misslyckas med att förmedla eller är det bara så att vi blir allt bekvämare och vill ha allt serverat? Förstår man inte hur mycket jobb det ligger bakom varje gnutta av framgång är man inte ödmjuk inför sporten. Ja det är inte alltid lätt men mitt ansvar som tränare är att hela tiden vara ärlig och uppriktig i träning och tala om hur det ser ut och vad vi måste göra och jag hoppas verkligen att det är det folk vill ha när de tränar för det är i alla fall det jag vill ha ut av en tränare, jag vill ha någons som säger sanningen som talar om hur det är och vad som måste göras inte någon som bara smeker mig medhårs för hur ska det annars kunna bli några resultat.

Nog med funderingar nu och som sagt var jag tänker ganska mycket och detta är lite av en del tankar som dyker upp. Annat som borde göras innan resan är att skaffa en ny mobil men har så svårt att bestämma mig det finns så otroligt många att välja mellan.

2008-07-05

Ha ha måste verkligen skriva några rader idag med… Hela dagen igår gick ju ut på att vänta på The Arks spelning och den var värd att vänta på. Det roligaste av alltihopa var att Ola Salo i entrenumret dyker in på scenen i guldkläder och giss vad han har till det, jo ett par röda Tretorn ridstövlar…. Yeah kanske han är kompis med Malin Baryard. I alla fall The Ark kan man lita på att de levererar dvs om man nu gillar glamrock, Jag tycker att Ola emellanåt påminner en del om Freddie Mercury. Det syns att han snart ska spela I Jesus Christ Superstar med tanke på frisyren, det vill jag gärna se tror det kommer att bli hur bra som helst. Lite roligt också med tanke på hans bakgrund, prästson som han är och predika kan han. Det blev en annan kunglig överraskning igår när Håkan Hellström kom in på scenen till sista låten Calleth you Cometh I, mina favvoartister på samma scen samtidigt.
Så nu ska jag bara ladda för Håkan i kväll….

2008-07-04

Tiden går fort och nu är det fredag igen.  Jag känner mig ganska slö eftersom jag var på gatufesten igår och hade jätteroligt. Har dessutom hunnit med att städa på morgonkulan.
Vi kollade på Hardcore Superstar och Uggla, Uggla var ju som vanligt bra men Hardcore blev jag lite besviken på, de körde inte direkt några gamla favoriter så det var tråkigt .
För övrigt har jag hunnit med att träna den lilla ”rödspättan” lite mera eftersom hon var så tjurig och igår var hon riktigt beskedlig. Igår var jag också ute en sväng i skogen med Rökkvi och Johan följde med och gick, det var riktigt härligt i det fina vädret. Det är grymt varmt idag med och ikväll blir det gatufesten igen och huvudattraktionen för kvällen är The Ark som gör sin enda Sverigespelning i Sundsvall i år. De spelar inte förrän 00.00 så man behöver inte direkt göra sig någon brådska.

Har börjat fixa musiken till Sofies kur som hon ska ha på SM och det blir nog en häftig mix. Nu är det mindre än en vecka kvar tills vi åker till Strängnäs med och innan måste alla som ska tävla hinna med och träna så det blir lite snärjigt till veckan. Julietta tränade igår och hon såg verkligen jättefin ut så jag hoppas det håller i sig.

2008-07-01

Var är värmen någonstans??? Det kan man undra, jag skulle inte ha något emot och det kunde bli lite varmare den närmaste tiden och framförallt under Gatufesten. I söndags tränade jag Sandra och Beauty och Beauty var verkligen tjurig, inte så att hon försökte slänga av Sandra eller så utan mera att hon inte ville släppa igenom vänstersidan. Vi gnetade på länge och jag hjälpte till och böjde och det blev bättre tillslut men idag fick Sandra kämpa ordentligt. Bra jobbat!!!

Under Söndagen började jag få lite panik då jag kände att jag måste banne mig får rida lite mera innan jag åker tills Strängnäs så jag ringde till Sofie och frågade om jag fick rida Rökkvi och det gick bra så nu har jag ridit honom i två dagar. Det är kul och spännande med nåt nytt och idag filmade Johan lite och jag lägger nog ut ett litet klipp senare. Igår var ju ut till Söråker och tittade till Emma och Elin och även Emmas mamma red ett pass.
Det går mycket framåt för Emma och Höttur så det är roligt och denna dag plågade jag Emnna med nedsittning i trav.  Galax var JÄTTEFIN så fin har han inte varit på länge så nog har den lite nya träningen haft sin verkan. Även Elton var på bra humör och väldigt fin i formen.

Idag var jag ut till Sandra och Beauty igen och hon var tjurig idag med, tror inte det är så mycket att fästa sig vid utan Sandra har kommit en bit på väg nu och är mera noggrann med saker och ting men hästen vill vara med och bestämma lite om hur det ska vara så troligtvis kommer det kanske vara lite kamp ett tag innan det är dags att kliva över nästa tröskel.
Ja man får vara enormt envis som ryttare och framförallt med ponnyer, ibland kan man bli smått galen när man ser hur ponnyerna försöker smita undan sina små ryttare. Det blir ett lite extra pass för Beauty imorgon och det är som sagt var lika bra att ta tjuren vid hornen.

Jag vill säga att stort Grattis till Julia och ”Sibbe” som idag debuterade i Hudik på lokal kvällstävling i LB:1 och LA:1. Julia kom tvåa i första klassen på 65% och vann LA:1 på 66%, det var inte illa pinkat i debuten och stort lycka till i fortsättningen. Tog mig i kragen igår och skulle köpa en Mipshjälm, tror ni det fanns någon? näe och de kommer inte hem förrän i Augusti. Det var väldigt stora i storlekarna så min ordinarie storlek var alldeles för stor trist nog hmmpf, men den som väntar på något gott….. Väntar alltid för länge hehe det brukar alltid min morbror säga…. Så sant

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]