2010

2009-07-30

Dåligt uppdaterat den sista tiden och hmm jag vet vad jag ska skylla på… Har jobbat med skrivuppgifter på sommarkurserna jag läser och då blir det lite si och så med motivation att skriva nyheter. Det har alltså varit en del plugg denna vecka men jag har hunnit med att jobba med Malin och Breeze i måndags då vi fick en ofrivillig luftfärd men det gick ändå bra och efter detta såg jag en beslutsamhet hos Malin som jag inte sett på väldigt länge och hästen gick som en klocka, inget ont som inte har något gott med sig. Imorgon ska de rida igen och de ska bli kul att se dem då, det är så roligt med unghästar för det händer så mycket hela tiden. Hann faktiskt åka förbi Madsträningen en sväng också och det verkade kanonbra, jag gillar bestämda tränare som inte räds att ta i och skrika lite på en om det behövs hehe, antar att det har att göra med att jag ridit så mycket för Peter och han är väldigt rakt på sak. Idag blev det en sväng till Söråker och ett pass med Elin och Diablo och det flyter på fint för deras del så det känns bra. Ska bli kul att åka med på träningen i helgen och höra vad Sonny tycker. Anna och Anastazia red också ett pass och vi jobbade mest med grunder. Hon är för övrigt riktigt fin på kandar. Ikväll blir det grillning hemma hos Sofie och Gilberto och det ska bli kul att se deras nya hem och stall. Det verkar i alla fall inte som jag har något problem med att hitta hästar att rida på framledes har fått en rad intressanta erbjudanden….

2009-07-26

Då var det söndag igen och ännu en vecka var till ända av den fina sommaren… ja hm eller fina och fina ,det skulle ju inte skada med åtminstone några dagars strandväder. Helgen har till stor del spenderats i Timrå på deras tävlingar och det har varit ovanligt lugnt för min del då jag bara hade två ekipage med. Sofie och Emelie. Sofie red Kyljan på fredagen och tog en 3 plac i LB.2 och Ridder startade lördag och söndag.
För hans del var det väl ömsom vin ömsom vatten skulle man kunna säga men det är ju så när man arbetar sig vidare upp i nya klasser. De knep iallafall en andraplats på söndagen i en LA:4. Emelie red också både lördag och söndag och lördagen inleddes med en 65%ritt i LB. Den andra klassen var en LA:4 och det var både ris och ros. Efter första dagen låg de på en fjärdeplats i NM för kat c och det tycker jag är riktigt bra de är helt nya och gröna i dessa klasser men det är roligt att se att vissa saker glimtar till så det är bara att jobba vidare jag tycker framförallt att galoppen håller på att bli mycket bättre och jag ser på träning att de utvecklas för varje gång. På söndagen startade Emelie och Hazel LAP:1 vilket också är ett nytt program för dem och den landade strax över 55%. Det var helt ok tycker jag man måste ju se resultatet efter hur långt de kommit. Jag tycker det ska bli roligt att jobba vidare med dem och se vad man kan åstadkomma framledes och det är det här som är själva tjusningen med ponnyer och ungdomar, det är verkligen inspirerande att följa dem.

 Elin red inget i helgen och säkert kan en del undrat över detta men idag levererades Galax till sina nya ägare i Finland. Annars är det mycket på gång snart. Augusti brukar ju kunna vara en ganska späckad månad och så även i år. Lite tävlingar en resa till Holland och förhoppningsvis träning för Peter. Har ännu inte hunnit funderat så mycket på när nästa tävling blir då det beror lite på när Peter tänker komma hem. Har precis fixat en film på Calle och mig från i fredags och jag blir så full i skratt när jag ser Calles spetsade öron, det roliga är att det ser så kul ut uppifrån när man rider med att jag alltid måste le , det är det som är det underbara med hästar att de ger så mycket glädje….

 

2009-07-21

Idag är det Tisdag och idag var det dags att vakna upp ur “sommardvalan” som för min del pågått i ungefär
1,5 vecka. Det är verkligen hemskt hur förslöad man kan bli på så kort tid. Fast i och för sig sliter jag faktiskt hund ganska mycket annars så man måste väl unna sig lite lugn och ro. Skolarbetet är ständigt pågående och det är mycket som ska bli färdigt innan det är dags att åka till Holland Gah…

Har inte ridit på två veckor, shame on me men det har ju sina orsaker. Kraftigt ont i axelskrället och en lättare muskelbristning i fästet men det är bättre och det jobbas hårt med det nu kan jag säga.
Linimentet Linnex (shit vad starkt det är alltså) har jag kört en del med och sen är det ju tur man har mamma som kan köra ultraljud på axeln med. Idag fick jag dessutom höra att Ak inte skulle tävla på fredag på näset så då blev man ju lite sugen att efteranmäla till Timrå så det gjorde jag. Annars är ju jag en sån som planerar allt så noggrant men ibland kan man ju må bra av att vidga sina vyer ”take a walk on the wildside” för att vara mig alltså.

Har haft lite träning i dag också och det är så kul speciellt när det varit lugnt ett tag. Det var första passet för Elin och Diablo sen han kom hem efter betäckningarna och han såg betydligt bättre ut än vad jag väntat mig så det kändes bra. Roligt att se att mycket av de vi övade på i våras har fallit på plats och det är ju ofta så när de får tid att hinna smälta det man lärt dem. Sofie och Ridder var också med och det verkar bra inför helgen då de ska tävla i Timrå. Imorgon ska jag iväg och se om Calle kommer ihåg det här med dressyr,
det ska bli spännande.

2009-07-13

En vecka som börjat ganska lugnt, ingen ridning än så länge eftersom jag inte är bra i armen och axeln ännu. Idag har jag haft ett första träningspass med Malin och hennes nya ponny Breeze. Ett jättefint connemarasto som inte är så mycket riden så det är mycket jobb men en riktigt trevlig liten häst. Hon har väldigt fin hals och huvud ser nästan ut som en liten PRE. Det är alltid roligt med nya bekantskaper och det ska blir roligt att följa deras utveckling tillsammans. Nu har Elin fått hem Diablo också så det blir att sätta igång även där lite försiktigt. I morgon ska jag till Matfors och övningsdöma lite och det ska bli roligt och det är jättenyttigt med den sortens träning.

2009-07-11

Händer inte så mycket just nu denna vecka har verkligen varit anonym ,den enda happening denna vecka var väl dagens tävling i Matfors. Åkte dit tidigt i morse för att hjälpa Emelie på framridningen och det gick bra. Först red hon Tiffany som var lite seg idag men ingen i klassen var bättre så hon vann på sina 57%.
Kul att se att hon börjat blivit mera stadig i sin form även om bjudningen idag kanske inte var den bästa. Efter detta skulle Emelie rida La:1 med Hazel och det var kul att se att hon var minst lika fin som på träningen i torsdags och de gjorde sitt bästa resultat i LA på drygt 63%, det var väldigt roligt att se. Tyvärr började det regna så jag blev så blöt och en begynnande migrän gjorde att jag valde att åka hem efter LA:1.
Emelies mamma ringde sen och berättade att debuten i LA.4 hade gått helt ok 55%, de hade skött sig och nu är det bara att fortsätta jobba på för att så småningom få upp procenten där med. Muskelinflammationen i armen är ett faktum och idag har jag börjat medicinera så nu hoppas jag att det ska bli lite skjuts på läkningen, är ju så tråkigt att inte kunna rida.

2009-07-08

Blev väckt 5 i morse för Johan skulle iväg och köra upp för motorcykelkörkortet och sen kunde jag inte somna om trots att jag är riktigt trött. Igår lämnade jag in en rapport till kursen i populärkultur men jag är inte särskilt nöjd med den, motivationen att plugga är väl inte riktigt på topp så här på sommaren och med tanke på att jag har 2,5 år kvar i skolan så är det säkert bra om man inte blir less i förtid. Har fått höstens kursplaner i alla fall nu och det blir 6 veckors praktik uppdelat i två omgångar och jag kommer läsa svenska och engelska. Legat ordentligt på latsidan efter helgen med ridningen och tänkt nog fortsätta så veckan ut. Började få ont i vänsterarmen på framridningen till andra klassen i lördags och det har bara blivit värre och inte velat ge med sig så jag antar att det är nåt mer än bara en överansträngning och det verkar sitta i muskelfästena. Vill inte gå till läkaren egentligen för då få jag oftast några tabletter som magen pajar ihop på fullständigt så ska försöka få mamma att köra lite ultraljud på det för att se om det blir bättre, det har ju funkat förut. Vart tog allt fint väder vägen då nu när man skulle ha lite tid att sola och bada, morr det är väl typiskt. Har i alla fall tittat på lite tävlingar i höst, det ser inte ut att bli så många men hoppas i alla fall kunna åka på de jag har sett ut.

Ganska lugnt med träning den här veckan med men om jag känner på mig rätt lär det bli till veckan istället så man blir nöjd.

2009-07-05

Orkade verkligen inte uppdatera nyheterna igår när jag kom hem från tävlingarna, var så trött. Det har fortsatt idag med skulle ju plugga men har inte orkar göra många knop. Calle duktig igår med och vi red först en LB: vilket var första gången jag red det programmet, ett ganska skumt program tycker jag, travprogrammet kändes väldigt långt och ganska jobbiga övergångar i galoppen. Jag var nöjd med vårat program även om känslan var bättre i fredags med det blev ändå nästan 66% och vi kom på en andraplats. Sofie och Ridder knep också en fjärdeplacering i samma klass så det var riktigt lyckat. Några timmar senare red vi vår första LA:3 tillsammans och det kände att Calle nog tagit ut sig en del för han började bli lite hetare och lite mera seg i truten. Det fanns ändå både bra och dåliga saker i programmen skänkelvikningarna var ganska bra och till skillnad från förra gången höll han i alla fall en av de förvända galopperna och bytet i den andra tar jag på mig, började bli lite seg själv där och jag red inte riktigt lika noggrant som jag brukar på träning så det var helt enkelt klantigt av mig bara. Procenten var så där 59 nånting och det blev en delad fjärdeplats strax utanför placering. Är mycket nöjd med helgen det känns som vi sakta men säkert jobbar oss uppåt och jag vet att vi måste bygga vidare på styrkan så att han orkar bära mer vikt på bakdelen för det är oftast där det felar och han blir stark och stretig i handen. Det ser ut som jag har gott om tid att förbereda mig till nästa tävling och på så vi tycker jag det upplägget är bra att jag hinner jobba vidare med mycket saker mellan tävlingarna. Nu har jag till och med börjat kunna rida lite med spö hemma och kunna hjälpa till att peta på honom lite bak när det behövs utan att han fullkomligt flyger i luften. Det känns riktigt roligt att jobba på nu också när man märker att det börjat ge resultat. Fick ett trevligt telefonsamtal i morse också då Sofie berättade att de fått 7+8 på skänkelvikningarna i dagen LA:4 så det börjar verkligen ta sig.

Roligt också att se att vi har så många besökare på hemsidan hela tiden i princip och man kan inte undgå att bli nyfiken på vilka ni är som läser.

2009-07-02

Fortfarande väldigt varmt men klagar inte för så fräsch som jag kännt mig i kroppen senaste veckan var det längesedan jag var, har faktiskt inte haft ont någonstans på nästan en vecka, förutom lite skavsår då men det räknas inte. Så just nu känns det som att värme skulle gärna kunna få vara ett tag till. Red en sväng med Calle igår och provade flugluva som passade utmärkt. Har tillbringat kvällarna denna vecka nere på Gatufesten men det har varit ganska lugnt, har ju precis ett skov av mina magproblem så äta just nu är inte helt enkelt. Antar att jag får leva på resorb och Pro viva i helgen. Ska snart åka och hämta mina stövlar och sen ska jag hämta mina tävlingskläder i Nolby och rida Calle hemma hos Elin, kom ju på att de har långbana med att träna på. Det var lite svårt att få med sig någon på tävlingen imorrn med eftersom det är Fredag och Johan jobbar, AK går i skolan så det ser ut som att det blir AK´s mamma och jag som åker. Hoppas i alla fall att Johan kan filma lite på lördag.
Mitt i värmen och gatufest och allt annat håller jag på med en analys i populärkulturen som ska lämnas in till veckan och det är ju skitkul att sitta inne och plugga när det är finväder
not!!!

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]