2010

Juni

Första helgen i Juni var vi lediga från tävlandet och tränade istället. Jag började rida både Stephen och Wilmer ordentligt och de kändes riktigt bra. Började leta efter en sadel till Stephen eftersom den vi har inte passar så bra och fick prova en Jaguar som jag gillade skarpt.
Jag tog kontakt med en sadelprovare som jobbade för Ridin och hon kom och besökte oss så vi fick prova ut en sadel tillsammans jag och Stephen. Det blev tillslut en Amerigo Alto dressyrsadel och jag hade sådan tur att det fanns precis en sådan jag skulle ha begangnad i Stockholm så jag fick hem den på en vecka. Otroligt tillmötesgående och trevliga människor som hjälpte mig med sadelköpet. Elin tävlade med både Galax och Elton i Ås och debuterade i Fei med båda . Elin hade en jättelyckad dag och vann första klassen La:3 med Galax på 69%. Elton gick bra han med även hn men han rådde inte på Galax i denna klass. I Fei klassen gjorde de båda häsartna och ryttaren bra ritter och det slutade faktiskt med att Elin knep en placering med Galax i sin första fei-klass. Vägen hem från Ås kändes ovanligt kort denna gång och vi var mer än nöjda med resultatet.

Helgen efter Ås  fick vi oss en tripp till Näske Ryttarsällskap som var en trevlig liten klubb nära Övik. Det var lagomgång i Div 2 för ponny och jag var där i egenskap av tränare och lagledare. Simon var med också och i första klassen var det bara två B-ponnyer så de fick ingen egen klass och Yrla vann den klassen med Ferrari och Elin och Galax var tvåa och Felicia och Isa var trea. Storslam till Njurunda alltså. Den fjärde deltagaren i laget som va Elin med Carminne knep även de en placering i den första klassen ibland D-ponnyerna.
Njurundaryttarna fortsatte att övertyga och i nästa klass vann Elin och Simon kat B. Simon var mera avspänd nu och skötte sig utmärkt. Elin och Elton kom tvåa i kat c och Yrla och Ferrari kom på en tredjeplats och laget vann med ganska god marginal.

Kul också att ryttarna nu ridit för många olika domare och fått genomgående bra kritik för det är lite tröttsamt att höra att man inte kan åka och tävla i Njurunda för att där tar deras ekipage alla segrar och placeringar eftersom de har hemmadomare, skulle det vara på det viset borde de inte ta så mycket segrar och placeringar på så många olika tävlingsplatser och för så många olika domare.

Stephen och jag tränade på inför våran debut som skulle bli på våran hennatävling första helgen i juni och allt kändes bra. Elin var så otroligt ridsugen så hon började rida Wilmer lite också och det gick jättebra så hon och Wilmer planerade också in den tävlingen.

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]