2010

2007-06-29

Red liten klubbis igår med både Steve och Bally inför helgen och blev återigen positivt överraskad över resultatet. Har haft Bally hemma denna vecka för att kunna trimma lite extra till tävlingen och Stephen är så avundsjuk så han håller på att dö. Han har ju känts lite seg på sista tiden nästen så jag funderat på att kolla upp honom men igår va han mycket fräsch och bjöd verkligen till. Red först en LB:2 med Bally och fick där 71% sedan red jag Stephen i en LA:4 och fick ihop 70%. Provade även Bally i denna klass och 67% kändes som mer än godkänt. Stephen stod och gnällde när jag red Bally bara, han har jättebra koll på att det är jag som rider och han är hemskt avundsjuk på henne nu så kanske det är därför Han piggnat till nu eftersom han har fått lite konkurrens. På söndag är det tävling igen så det är väl bäst man går och lägger sig så man orkar med morgondagen med dess förberedelser.

2007-06-23

Njurundalaget i Div 2 för ponny vann förra helgen den andra omgången i Näske lite överraskande och alla lagdeltagare var verkligen jätteduktiga. Stephen har haft det lite lugnt igen men nu är det full fart och jag är verkligen jätteglad för i förrgår fick vi äntligen till byten. Helt oförhappandes så provade jag att byta, har verkligen lagt det på hyllan sedan Peter var hemma och gav mig instruktioner om vad jag skulle träna på för att kunna ta upp bytesträningen senare. Nu äntligen har polletten trillat ner och det känns jättebra. Det är som sagt var bara ett aber att jag är anmäld till två LA klasser nästa helg och precis nu har han kommit på vad roligt det är att byta så jag har bestämt mig för att bara rida den ena klassen för den andra kommer nog bara virra till det för honom nu när han äntligen har fattat det här med bytena. Bara att jobba vidare sedan.

Mycket att göra nu med att arrangera dressyr det är ju tok mycket starter så det kommer bli en långdragen historia. Vi fick så många starter så vi fick lotta bort ekipage till och med,det är ju inte så vanligt här i Norrland men ändå trist. Vi har tagit det lite lugnt med ponnyerna efter Stockholmsbravaderna men till veckan är det dags att köra igång igen och nästa tävling som är inplanerad för dem är Matfors.

2007-06-11

Stockholm Summer Dressage…… jag säger bara det vilken fest…
Vi åkte naturligtvis ner redan på fredag och installerade oss och vi bodde på området i lastbilen. Elin inledde med att rida LA:2 på lördag morgon med Elton och efter en hygglig runda blev resultatet runt 60%.
Dags för nästa kuse som var Galax och han gick riktigt bra och äntligen lossnade proppen och han klarade sitt andra kval på dryga 62 %.
Det resulterade också i en andraplacering i klassen och Elin fick rida ärevarv nere på stora gräsbanan. Värmen var i det närmaste outhärdlig runt 35 grader varmt och eftersom starten till Stockholm Marathon gick precis runt hörnet var det otroligt mycket folk i rörelse, mer som på en konsert än en dressyrtävling.

I nästa klass LA:4 släppte alla spärrar och Elin red superbra och Galax var jättefin och inte nog med det han fick bra betalt i poäng också nästan 69%. Vi blev i det närmaste chockade och hon vann klassen med flera procent till godo. Elton var lite trött och påverkad säkert av resan och det varma vädret så hans resultat blev runt 57%. Det spelade ingen roll vi var så nöjda med Galax som verkligen skötte sig denna dag.

Vi firade lite på Lördag kväll och åt en god middag men sen var det bara att ladda för nästa morgon. Först ut var Galax och de fick till en pangritt igen och det totala resultatet blev över 67%. Roligt var att en domare hade Elin på över 72% med bla 8or på bakdelsvändningarna och en 9a på en skänkelvikning. Roligt också att hon startade först i klassen för det brukar inte vara någons fördel. Elin vann denna klassen med Galax igen och Elton hämtade upp sig rejält denna dag och gick på över 62% i denna klass och blev delad trea men åkte dit på poängen under allmänna intrycket så blev först utanför placering men det var starkt jobbat.

De fick super fina hederspriser i form av täcken och kraftfoder och en massa prylar så bilen var full med grejor sen när vi skulle hem. Meetingets sista klass var en LA:P0 som var första gången för Elin. Elin hade ju en tuff helg i värmen så hon glömde vägarna med Galax och fick en del avdrag och resultatet blev nästan 60% och utan avdragen hade hon knipit tredjeplatsen.
Hon laddade om och red ett bra program på Elton och fick drygt 59% på honom med så det var ju verkligen en bra debut i denna klass. Bra också att hon han rida programmet två gånger det är ju fördelen med att ha två hästar.
 

Vi är så nöjda med helgen på alla sätt, många hinder har klarats av kvalet är satt med Galax och Elin och hästarna klarade av de extrema förhållandena med värmen och allt liv runtomkring. Vi red för kanske 10 nya domare och fick faktiskt bra betalt och positiva omdömen och bara det kändes ju fantastiskt. Sedan känns det bra att alla ”olyckskorpar” hemmavid som kraxat mycket eftersom vi haft en hög målsättning att ta oss till SM verkligen borde få svart på vitt nu att vi menar allvar och att vi faktiskt är på väg dit nu. Många fler borde åka ut och vidga sina vyer för det är otroligt nyttigt och man lär sig massor så jag är mycket tacksam att jag har denna möjlighet att åka med på dessa stora evenemang för man ser på träningen hemma på ett helt annat sätt och det gäller alla elever.

2007-06-07

Igår hade vi hemma på klubben den sista omgången av NRF-Cupen i Dressyr och jag startade en LB:2 med Bally. Det gick jättebra och jag var mycket nöjd med hur hon agerade inne på banan så det var riktigt kul.
Vi vann klassen på 71%. Så nu har jag anmält oss till tävlingen hemma senare i sommar. Jag red Stephen i LA:6 för första gången och det gick riktigt hyggligt tyckte jag, jag vet ju våra svagheter så det är bara att gnaga vidare på det. Var lite missnöjd över att jag inte fick till samlingen i galoppen som på träning. Men han skötte sig bra och var mjuk och bra på framridningen utan minsta tendens till hyss. Vi red ihop 59,77% och nu har vi några veckor på oss att träna på tills nästa tävling.
Annars är det ganska lugnt alla tränar på som vanligt och imorgon åker jag till Stockholm med Elin och ponnyerna då Elin ska tävla nationellt igen i helgen och det blir spännande att se alla bra ponnyer därnere.

2007-06-03

Även om jag inte skrivit på ett tag så är det inte så att det inte händer någonting. Lite lugnare har det givetvis varit eftersom alla sjukdomar i distriktet sett till att det inte blivit några tävlingar att tala om.
Jag lät Stephen få lite vila då inte tävlingen på SRK blev av så han fick gå i hagen och ”moppa ” sig en vecka. Gjorde nog bara gott då han var lite trött i bakknäna efter enkla bytesträningen. Nu är han dock igång igen och han känns faktiskt lite piggare och fräschare så det var nog inte så dumt med lite vila. Just nu håller vi på att öva lite på LA:6 programmet som vi ska prova på för första gången på onsdag då vi hat klubbtävlingar hemma.

I lördags var jag och red Bally en häst som ägs av som är Anette från Gnarps och nu har jag ridit den några gången och vi ska prova att rida en LB:2 på våran klubbis. Det ska bli kul för det är en jätterolig häst att rida på som kan en massa krumelurer.

Elin och Caroline tränar på som vanligt och det verkar bra och nu närmast är det ju tävlingar i Stockholm för Elins del och man får ju äran att följa med och det ska u bli roligt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]