2010

 

2008-06-28

Idag har det varit både upp och ner… Igår gick vi ut och åt middag på O´Learys och det var jättegott och jättetrevligt som vanligt. Sen blev det en liten sväng på Oscar så det var en trevlig kväll. Var lite trött i morse kan jag säga men åkte ut till Nolby på eftermiddagen för att rida Getz och Johan filmade lite för det är alltid roligt att se hur det ser ut från sidan.
Har bestämt mig nu för att skaffa et gymkort och börja träna ordentligt för jag känner verkligen att jag behöver det nu när jag inte rider lika mycket hela tiden. Jag måste verkligen ta hand om min rygg och träna den eftersom den ser ut som den gör. Det finns ju till och med läkare som inte trott att jag kan rida dressyr överhuvudtaget men faktum är att jag faktiskt mår bättre och kroppen blir mycket starkare av det så vill verkligen inte tappa för mycket. Malin och Julietta red idag med och Julietta var lite tjurig idag men fick ge med sig till slut och hon har varit så bra sedan uppehållet så någon dag måste det ju komma lite tjurighet med. Efter träningen åkte jag hem och fick superduperhuvudvärk antagligen för att jag kunde slappna av ordentligt nu när det inte är några mera uppgifter på ett tag.
Ska passa på att gratta Soffan och Kyljan som kom tvåa i en LB i Tunalid idag och Kristin som fått två andraplatser uppe i Umeå och ligger i ledningen inför sista dagen.

Sofie red sitt nya kurprogram som hon ska ha till SM och det är verkligen ett bra program där det händer saker hela tiden så det ska bli kul att se hur det går på SM och jag kommer hålla tummarna. Hoppas kunna få lite tid nästa vecka till att uppdatera hemsida och ge den ett riktigt ansiktslyft för det är dags att förnya den. Tänkte bland annat göra en liten minnes sida över hästar jag haft. Har tänkt på lite andra saker med som jag ska ändra på framöver och jag kommer börja med att vad det gäller träningar ta betalt i förskott då det kommer underlätta både för mig och för dem som rider. Som det är nu så kan betalningar släpa efter en del och det kan ibland lite struligt för mig eftersom även jag har en del utgifter. Jag tror att det systemet kommer att funka bättre och lättare att hålla reda på för alla.

Till veckan kommer allt vara som vanligt då jag är hemma hela veckan men veckan därpå kommer jag bara vara hemma till och med onsdag. På onsdagen åker jag Anette och Maja ner till Strängnäs på ridläger. Maja hade till och med varit och shoppat lite inför detta evenemang. Jag ska nog försöka investera i en Mipshjälm då jag gått och lurat på en sådan en längre tid. Provade i alla fall mina riktiga stövlar idag och de gick fortfarande på så det känns lovande. Vi ska rida för Paulo Bastos nere i Strängnäs och det ska bli jättespännande verkligen. Jag hoppas få prova någon fräck lusitano. Detta är något som jag har sett framemot länge och det ska bli kul at få prova på något annat. Vi kommer bo jättefint det kommer säkert bli väldigt spännande och lärorikt. Dessutom hoppas jag kunna svänga förbi Strömsholm också eftersom det är IslandsSM där och Sofie och Kyljan kommer att vara i farten.

Nu serjag närmast framemot Gatufesten som är nästa vecka och jag är jätteglad över att tre av mina stora favoriter kommer Håkan Hellström, The Ark och Hardcore Superstar.
Johan har semester också så vi kommer nog spendera en hel del tid nere på stan.
I morgon ska jag åka och titta till Sandra och Beauty eftersom de nog ska på en liten tävling på onsdag, efter det ska vi och titta på 1.50 hoppningen på Kungsnäs.

2008-06-25

Tog några dagar innan jag repade mig efter den otroligt röriga måndag som jag hade denna vecka. Det har varit lite rörigt för oss i Gnarp där vi i måndags började med ett ridläger för 12 stycken barn och en del hästar var trasiga och vi har fått låna in en del. Alla har verkligen varit superduktiga och väldigt hjälpsamma på klubben ett stort tack till alla för att ni finns och är så snälla. Trots en liten rörig början så tror jag att jag valt rätt inriktning i mitt högskoleval nu när jag haft många barn att se efter denna vecka. Hoppas det håller i sig men det har varit väldigt kul med alla barnen och hästarna i veckan. Trots den struliga början så har saker och ting verkligen löst sig till det bättre. Sen har jag fått hjälpa till med en massa ungdomar som kommit från ett annat läger i närheten och de var väldigt glada och positiva och väldigt läraktiga.

I måndags hann jag med att ha lektioner med Julia och Karin och Maja med och det är verkligen roligt för att alla utvecklas just nu och speciellt Karin och Lelle och Karin har verkligen kämpat på så det är roligt att se vilka resultat det blivit. Arian och Maja har också gått framåt mycket då det var längesedan jag såg dem så det var väldigt inspirerande, roligt också att Maja följer med oss till Strängnäs om två veckor. Hoppas även då kunna ta en sväng förbi IslandsSM för att titta på Kyljan och Soffan såklart. Julia och Sibbe kom med på Sigridträningen och hade fått bra hjälp där så det rör på sig. Elin har tränat med Galax och Elton och Galax har vi trampat lite med och försökt hitta på lite nya krumelurer så han inte ska bli så uttråkad. Elton jobbar på fint och har lite nya idéer också vad gäller honom men de tänker jag inte avslöja hihi. Många av mina idéer kommer av små saker jag funderat på en längre tid och de nya idéerna kommer oftast tidigt på morgonen eller som en blixt från klar himmel om jag vaknar mitt i natten, man kan nog säga att jag lever hästar även om jag just nu inte har någon egen. Har ofta sådana här små tankenötter om mina ”skyddslingar” som jag funderar på och jag tror det gör att man håller sig vaken och uppmärksam. Sandra har tränat på duktigt med sista tiden och jag är mycket nöjd med att hon fått mycket mera bjudning och kommit ner i sadeln på sista tiden och det är ett av de största glädjeämnena med att få ta hand om riktigt små ryttare och hästar att det är en väldigt spännande väg de har framför sig med träningar och så småningom tävlingar och för en del större och större uppgifter.

Har inte hunnit rida något denna vecka men i helgen ska det kanske hinnas med. Jag känner att jag har ett visst behov att rida lite nu så kroppen inte får en chock nere i Strängnäs om två veckor.

2008-06-22

Nu är midsommarfirandet äntligen över och allt blir som vanligt igen… Som vanligt var vi ute på Lörudden hos mina morföräldrar på midsommaraftonen och åt laxmiddag. Det blev rätt sent så det var skönt att inte ha något inplanerat på midsommardagen. Johan och jag var ute och red på midsommaraftonens förmiddag och det var tänkt att Johan skulle rida Kyljan och jag Rökkvi men Kyljan var lite ostyrig denna dag så efter ett tag bytte vi hästar och det gick mycket bättre då. Rökkvi är en klippa….en sån skulle vi ha. Efter en trevlig ridtur hörde jag lite klagomål om att det inte är så lätt att rida och att man faktiskt får ganska ont här och där ja det är ju precis så det är.

På midsommardagen åkte vi hem eftersom jag hade lite projekt på gång idag. Vi tog en middag på Stekhuset och den satt som smäck. Det blev tidig kväll eftersom jag skulle till Timrå idag och kolla på lilla fina Simon när han skulle tävla och det var så roligt att se honom han är så duktig och söt. På eftermiddagen idag red jag Kyljan och passade på att jobba han i lägre form samtidigt som jag fick lite sitsträning eftersom jag red barbacka och han var lite stark i galoppen men det blev bättre efter några omtagningar och idag fick vi till några diagonalslutor med så det går framåt.

Idag tränade också lilla Sandra och den lilla ”rödspättan” Beauty hemma på klubben och hör och häpna Sandra har nog växt lite för idag fick jag länga lädren två hål och idag gick det superbra. Sandra fick en väldig sula på Beauty och hon fick göra lite ryggningar och skänkelvikningar så det går verkligen åt rätt håll. Efter Sandra var det Malin och Jullis tur,
de har ju haft lite uppehåll och vila nu så jag var lite spänd på att se hur Jullis skulle vara.
Hon var KANONFIN,,,,, aldrig varit bättre så vilan har gjort sitt och de verkar bra inför fortsatta projekt under sommaren och hösten.

Nu är det bäst att man går och lägger sig för till veckan blir det ja ett riktigt kraftprov
jag säger inte mer….

2008-05-18

 I dag är det onsdag och idag har jag inte gjort så många knop, det enda vettiga var väl att jag förnyade körkortet. Varit grymt trött idag så skönt att kunnat vila lite. På kvällskvisten bar det dock av till Gnarp då de hade en Pay and Ride. Sandra och lilla ”rödspättan” red en LB:1 och det gick riktigt hyggligt ända tills galoppen då hon tjurade lite och tog en liten titt utanför staketet. Sandra red så koncentrerat och fortsatte att rida igenom programmet och det löste sig riktigt bra till slut. Ett framsteg från förra gången var att Sandra rättade galoppen nu när det blev fel. Julia gjorde debut med ”Sibbe” och det gick ganska bra även om hon inte var så nöjd just då. Jättebra med de här små tillfällena att träna program för det behövs verkligen.

2008-06-17

Två intensiva dagar med hästar… Igår var jag och hjälpte Elin och det såg bra ut, vår träning har gått in i en ny fas nu så här inför SM och det verkar bra och jag hoppas att upplägget funkar i alla fall är Elin och jag väldigt överens om vad som är viktigt nu framöver. Har provat en ny islänning och även tränat några sådana och det är riktigt kul. Igår var jag och hjälpte Julia och Sibbe med och det såg riktigt bra ut bitvis så det går framåt. Imorgon är det programridning i Gnarp så då kommer några av de mina att vara med så det kommer bli spännande. Idag hade jag generalrep med Beauty och Sandra och det gick bra, hon var inte lika arg som sist.

Det börjar komma upp lite intressanta proppar och kanske jag kommer rida någon klass själv så småningom med en av hästarna jag rider, jätteroligt att rida unghäst igen…
Så intressant med alla faser man ska igenom och man håller hela tiden sig ajour med all utveckling. I midsommarhelgen har jag och Johan lånat två islandshästar för att rida lite och Johan tycker det ska bli jättekul så det ser jag fram emot. Annars är det ganska lugnt nu inte just några tävlingar men till helgen ska vi åka och kolla på lilla Simon som jag sålde för några år sedan. Han ska hoppa nationell ponnyhoppning i Timrå och det ska bli så roligt att få se honom igen.

2008-06-11

Lite svalare väder och lite lugnare tempo för mig… så skönt, har tagit det ganska lugnt denna vecka men ända hunnit rida några hästar och hållit koll på tjejerna och hästarna. Red en ny islänning igår som var fin, tänk jag tycker det är jätteroligt att rida islandshäst för det är mkt häst att rida trots dess storlek och det som Sofie tävlar i verkar ganska kul, så det kanske är något man ska prova på i framtiden…vem vet. Jag gillar att göra nya saker och få nya utmaningar så vem vet kanske det inte blir ett halvblod nästa gång man skaffar sig en kuse. Kan vara bra också att prova nåt nytt för då kan man vara lite anonym och att folk förväntar sig inte något av en. Det börjar dra ihop sig till sommarens ridäventyr nu också bara en månad kvar och det ser jag framemot, har filat lite på portugisiskan…

Imorgon ska jag äntligen till frisören och bli av med pälsmössan, känns som jag behöver en lite makeover det är helt otrolig vad man kan känna sig trist efter vintern.

2008-06-09

Måndag och jippie ingen skola… idag var första dagen på länge som inte var hysterisk. Hade lite sovmorgon i morse och åkte sedan och kollade på Sofies genrep inför tävlingarna i Wången och det såg bra ut och jag hoppas verkligen det går vägen för henne och kommer vakta telefonen på fredag. Sen hann jag med att rida en 6-åring som jag inte suttit på förut och den var verkligen trevlig, väldigt positiv och stor så den behöver stärkas men gillade verkligen hans inställning och den var trevlig att rida så det kan nog bli något.

På eftermiddagen var jag och tittade till Sandra och Beauty och det såg bra ut, nu var hon nästan på tygeln hela tiden i galoppen så det har verkligen gått framåt. Just nu är det så väldigt roligt att träna andra och rida så det känns verkligen bra. Imorgon ska jag rida en islänning och sen blir det en sväng till Gnarp så man har det man gör. Skulle behöva klippa mig och göra en ”makeover” med denna vecka måste försöka fixa en tid och jippie sen måste jag förnya mitt körkort, hjälp har haft körkort i tio år grymt vad tiden går fort.

2008-06-06

Tävling idag på nationaldagen så det blev inte mycket till att fira eller sjunga nationalsången… Det var regional ponnydressyr I Gnarp och Elin red först Lagtävlansprogrammet med Galax och roade sig med att rida fel ett par gånger. Bra att det händer på sådana här tävlingar ändå för då brukar man skärpas sig sen. Elton gick också detta program och gick fint och prydligt och vann på 67% . Galax landade på 64% med två felridningar. Nu blev Elin lite mer taggad till nästa klass och red LA:P1 på 63% med Elton. Galax gjorde nog en av sina bästa uppvisningar i detta program och vann på 66,71 %.

Emelie och Hazel red två klasser med helt ok resultat och det är bara att fortsätta jobba.
Har ändå sparat det bästa till sist. Malin var där och red Lagtävlansprogrammet med Julietta och hon var lite seg så första klassen var ingen höjdare. De laddade dock upp duktigt till nästa klass och vi gav Jullis en kalldusch med vattenkannan innan det var dags och det var nog ett bra recept då hon var mycket bättre. LA:p1 gick bättre nu än sist med framförallt öppnorna och det syndes på resultatet som var överraskande bra, hela 63.95% och Grattis ett kval till nationell tävling. Det har varit lite av årets mål att klara det och sedan kunna fila på i lugn och ro på FEI klasserna till nästa år. Det har gått snabbt för detta ekipage och nu är det dags att ta igen lite så nu ska de få tävlingsuppehåll och vila ett tag, de har de verkligen förtjänat och jag är så nöjd med dem.

2008-06-05

Hjälp nu har nästan hela denna vecka n gått med och imorgon är det tävling igen. Varit mycket plugg eftersom detta är sista skolveckan för mig och idag har jag lyckats lämna in den sista uppgiften och har fått betyg i alla ämnen utom ett och såhär långt är det tre MVG och tre VG och de är jag mer än nöjd med. Har hunnit varit iväg till Gnarp och ridit Bally i tisdags och hon kändes riktigt bra, plågade mig själv utan stigbyglar nästan hela passet och det kändes bra till och med bytena var ganska ok. Julias nya ponny såg mycket bättre ut än i förra veckan så hon hade verkligen tagit åt sig av vad jag sagt och jobbat på duktigt. Emelie red igenom lite saker inför helgens tävling och det såg bra ut. Har ridit Julietta några dagar med då Malin varit i Blekinge och hon kändes så väldigt avspänd och fin så det ska bli roligt att se vad Malin tycker när hon kommer hem. Elin och ponnysarna har fått tagit det lugnt efter helgens eskapader och det har nog gjort dem gott. Jobbat på lite med islänningarna denna vecka då det börjar dra ihop sig inför tävling för dem nästa helg och Sofie har trimmat lite extra.

Idag kom Ridsport ut och Linslusen Nylander var med även denna gång.

2008-06-01

Har precis kommit hem från nationell ponnydressyr i Vansbro. Det kändes som det skulle bli lite av en repris från förra årets Summer Dressage i Stockholm då det var så oerhört varmt. Det blev inte riktigt lika varmt som d men det tar ändå på krafterna. Det märks att hästarna är rutinerade nu och vana resandet för det har varit grymt pigga hela helgen, ifjol kunde ju Elton bli lite seg när det var varmt ute men både Elin och hästarna visade verkligen vilken bra form de är i just nu, och jag kan inget annat än att hoppas att det håller i sig.

Tävlingarna var otroligt bra arrangerade och det var en mycket trevlig tävlingsplats med mkt bra underlag, vilket jag tycker är viktigt. Vi kom ner på fredag eftermiddag och det var hela 27 grader så det var tur att ponnyerna blev klippta i veckan. Red ett pass med vardera häst på kvällen och det verkade bra. Jag och Kicki roade oss med att skrapa trisslotter och det blev inga supervinster men i alla fall nya lotter så man får fortsätta hoppas. Pengar behövs alltid framförallt om man ska hålla på med hästar och man skulle behöva en rejäl slant att kunna investera i en ny pålle. Vet ju ungefär vad jag skulle vilja ha men det får vänta….

Vi träffade som vanligt många av våra bekanta som är ute i den nationella svängen och det är alltid lika roligt att höra om allt som pågår i dressyrSverige. Som vanligt var det start
kl 08.00 på lördag morgon och första klassen var en FEI´s Inledande för ponnyryttare och Elin red Galax först på 65% och vann klassen med Elton tvåa på 64%. Nästa klass var LA:2 och Även här var det Galax som gick ut först och han gjorde en bra uppvisning och fick
hela 68 %. Elin ledde klassen länge ända tills Eltons släkting som heter Brodals Mistral ridit sitt program han fick hela 69% och jag måste säga att han är absolut en av de bästa b-ponnyer jag sett och det är super att få en sådan bra häst att tävla mot. Elton gjorde ett bra program och fick ihop 67%. På söndag var det som vanligt start kl 08.00 och först ut var Elton i LA:4 och han gick jättefint och verkade inte allt påverkad av värmen och lång resa samt två klasser dagen innan. Elin och han red ihop 67 % och kom sedan två i klassen efter just Brodals Mistral. Galax gjorde ett jämt och fint program igen och fick strax under Elton’s poäng så hästarna var tvåa resp trea i klassen. Det var roligt att det på denna tävling faktiskt var 7-8st b-ponnyer så att det blev lite större startfält. Sista klassen var en LA.P0 och då hade Elin taggat upp ordenligt och red jättebra med Elton först och fick 64 % och sedan laddade hon om och startade sist med Galax och den här gången var han vassast och vann klassen på 65% nåt och Elton kom på en andra plats och det var två placerade så det var väldigt lyckat. Kul att Elton klarade värmen så bra och det märks att han blivit mycket starkare än i fjol.

Det var en otroligt trevlig tävling, välorganiserat och väldigt trevliga människor, som vanligt mycket fina ponnyer och mycket intressant örongodis. Vi fick många frågor denna helg om Elin har någon större ponny på gång så det verkar vara lite intressant men ännu har vi inte hittat något även om det kommit en del erbjudanden men vi får väl se vad som händer kanske det dyker upp något .Det verkar vara många som kvalat till SM i år  i alla kategorier så det ska bli spännande den där veckan i Augusti och det var jättebra med en genomkörare i rejäl hetta i Vansbro och att hon fick möta några riktigt bra hästar så att vi kan åka hem och vässa klorna inför nästa tävling.

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]