2010

 

2009-06-30

Fortfarande varmt som tusan och det är inte helt lätt att sova på nätterna så jag hoppas att inte sömnbristen gör sig påmind i slutet av veckan i form av migrän för det är inte skoj när man ska tävla. Körde en lite uppmjukning på Calle igår och hoppas kunna komma iväg till Njurunda på torsdag för att rida igenom helgens program, varav det ena har jag aldrig ridit och ett av dem var det nog i alla fall två år sedan jag red. Calle har fått en fint lackträns som vi provade igår och han var oförskämt snygg i det, har också fixat ett flugluva för man vet ju inte vad det kommer bli för väder i helgen. Förra helgens tävling var det ju kanonväder på men mycket flugor så det delades ut dispens att rida med flugluva så det är väl bäst att vara föreberedd på allt. Äntligen har jag lyckats sparka mig själv i arslet och kommit iväg och lämnat i stövlarna för lästning hos skomakaren (har tänkt göra det hela våren men inte kommit mig för). De skulle vara klara på torsdag så det blir ju perfekt.

2009-06-29

Riktigt trött måndag efter en riktigt lång och varm helg.  Dressyrtävlingar på klubben och jag var funktionär båda dagarna, sitter inte längre i tävlingssektionen men i helgen var jag skrivare. Det är kul att få skriva åt lite olika domare nu eftersom man håller på att utbildar sig själv till det också. Jag skrev två klasser på Lördagen med Louise och det tyckte jag gav jätte mycket jag kunde fråga och vi kunde diskutera lite emellan. Blev ju en liten kontrast att på Lördag skriva i LA6 och MSV:B4 tills att på söndag skriva i LC för ponny. Det gick bra för mina elever som var med också Sofie och Kyljan vann .LB:2 på 68% och sen knep Sofie och Ridder 4eplatsen i samma klass. På ponnytävlingen vann Emelie och Tiffany första klassen i kat B. I LB klassen kom Emelie och Hazel tvåa så det var inte tokigt.  Malin vann LC med Chester i kat D. Felicia debuterade med ”Äpplet” som blev lite het och sprallig men var ändå fin bitvis, jag gillar den hästen tror den kan bli riktigt bra. En varm men trevlig helg kan man säga och nu till veckan är det dags att ladda Farbror Calle till helgens tävlingar i Färsta.

2009-06-23

Roligt med lite uppskattning ibland: http://arhult.blogg.se/

2009-06-21

Härligt med en lång och ledig helg… Har varit ute på Löran och legat och solat nu i två dagar och de har varit riktigt “lovely”. Imorgon är det vardag igen och jag ska fortsätta måla färdigt i stallet i nolby så att det går att använda under tävlingarna nästa helg. Skulle tro att jag måste ta ett nappatag med mina sommarkurser också så jag hoppas att mina böcker kommer snart. Till helgen ska jag bara vara funktionär då Calle ska hoppa på Kungsnäs och det känns faktiskt ganska skönt, jag laddar för Färsta istället. Till veckan ska jag dock ut och trimma med Calle och har ju ett nytt program jag måste lära mig till nästa tävling.

Tänkte bjuda på lite livsvisdom också och den här hör till mina absoluta favoriter.

”Det finns två typer av människor i världen, de som går före och uträttar något och de som går efter och kritiserar.”

Hur bra stämmer inte detta….kom ihåg detta alla ni som någon gång råkar ut för såväl avundsjuka som missunnsamhet.

2009-06-17

Nu är man tillbaks I vardagen och idag måste jag saga att jag inte fått så mycket gjort av det jag skulle vilja. Började imorse med att åka till universitetsbiblioteket, stängt!!! Sen fortsatte hela dagen ungefär på samma sätt.  Inga böcker till mina sommarkurser kom med posten idag heller och tänkte att kanske jag kunde hitta något av värde på Kulturmagasinet så jag begav mig dit och inte blev jag förvånad där heller när det visade sig att även där var det stängt. Hm tänkte jag lite kinamat skulle sitta bra tänkte jag och begav mig till Blå kiosken och kan ni tänka er även där var det stängt. Det är väl inget mer med det tänkte jag får väl åka hem och kolla på några ljudföreläsningar på sociologin och återigen blev jag inte direkt förvånad när det visade sig att WebCt inte gick att använda heller, en riktig toppendag med andra ord.

Det enda vettiga jag gjort idag är väl möjligtvis att jag hjälpt mamma att måla stallet ute i Nolby och kan ni tänka er det tog slut på färg och ny färg kommer inte förrän imorgon.
Så då gav jag upp och åkte hem. Känner att jag haft så mycket att göra sista tiden så det är lite svårt att koppla av så egentligen är det nog ganska bra att jag inte fått några böcker ännu för jag behöver nog ta det lugnt. Igår tog jag med Elin så hon fick rida på Calle och det tyckte hon var roligt och han blev nog förvånad över att en sån liten tjej kunde kräva så mycket av honom. Roligt också att se vad otroligt mycket lydigare han blivit, riktigt kul att se honom från sidan och jag har lagt ut ett klipp på detta på hemsidan. Tänker fortsätta ta det lugnt denna vecka över midsommar för det behövs men sen måste Calle och jag börja jobba på igen för vi ska till Färsta och tävla. Har funderat en del på vad jag ska rida där men har nu kommit fram till att det bara blir lokala klasser. Känns dumt att lösa en regional licens för att bara rida en tävling, för det har jag räknat ut att det inte kommer bli några fler regionala i vilket fall. Just nu är det ganska skönt också att ta det lite lugnt jag är ganska trött efter detta första år av plugg på högskola och allt annat som hänt. Sen hoppas jag ju fortfarande på att min tränare ska komma hem i Augusti…

2009-06-16

Nu har vi kommit hem från Eskilstuna där vi haft fint väder, not!!! Regn och blåst och åter regn. Ett otroligt välarrangerat SM har det varit och mycket trevligt trots vädret. Invigningen i torsdags var väldigt spektakulär med en häftig eldshow. Tävlingarna började på fredag och Elin red sist och det flöt på ganska bra, de fick några missar och sådant slår ju hårt så procenten blev 61.30.  Efter första dagen låg de på en 8eplats. Det regnade och blåste bra denna dag och jag tyckte lite synd om juniorerna som red på en egen bana och där många hästar blev skrämda av fotografen i buskarna med paraplyet. Dag två var det lite bättre väder och Elin red som startnummer två denna dag och resultatet denna dag blev lite bättre 62.6% och på det slutade de på en sammanlagd 8e plats i SM 2009. Denna dag fick Elin gå in på prisutdelning i alla fall för att ta emot pris från dressyrringen. Dressyrringen var för övrigt på plats under tävlingarna och jag måste säga att deras nya träningsoverall var väldigt snygg. En annan intressant utställare var Levad som jobbar med fysioterapi för ryttare och jag köpte deras bok och en del tillbehör och har fått grymt många nya uppslag att jobba med både själv och på mina elever så det ska jag köra igång med så fort som möjligt.

Två hästar har gått ur träning nu också, Julietta blir avelssto på heltid viket jag tror hon kommer gilla samt säkert åstadkomma en hel del, Malin har dock en annan ponny på lut som kommer inom det närmaste så då får vi sätta igång med den. Isa har hastigt och väldigt olustigt gått ur tiden då hon blev akut dålig och det visade sig att hon var full av tumörer invändigt så det fanns tyvärr inte mycket att göra åt detta så hon fick avsluta sina dagar.
Livet med hästar är inte alltid så lättsamt och det finns så mycket som kan hända och ibland går det fort så man får verkligen vara glad för alla bra dagar man får. Det blir enormt tomt när det går så fort som det gjorde med Isa, inte bara att man tappar en livskamrat utan alla mål och allt man sett framemot verkligen bara rycks ifrån en.
Isa ska ha all heder en sådan otroligt bussig och fin häst som hon varit i alla tider och jag är glad att jag fått haft förmånen att jobba med henne och Felicia. Hur en jobbigt det är nu för all inblandade så hoppas jag ändå att när det lägger sig att vi ska kunna blicka framåt. Jag vet hur jobbigt de har det både Malin och Felicia för jag har varit där själv många gånger och det är något man inte unnar någon.

Saker händer och nya tider är i antågande och gamla eror lämnas bakom oss, Elin blir 14 år i år också så detta blev hennes sista SM på Galax och de har verkligen gjort det bra. De har ridit tre SM och jag har fått vara med ända från början när hon var liten och Galax mest var en busig ponny. Det har varit en otrolig utmaning och rolig resa hela vägen och nu ser jag framemot fortsättningen med nya ponnyer/hästar och nya mål.

2009-06-13

Fredag Kval 1 Elin ovh Galax kom på en 8e plats på 61.3% Lördag Kval 2 Elin och Galax kom på påen 6eplats på 62.6%

Elin slutade på 8eplats i SM.

2009-06-10

Fullt ös hemma denna vecka, håller på att måla stallet invändigt I Nolby och sen har det tränats ,ridits och fixats. Red Tomas i Måndags för Mamma åker till Wången på islandstävlingar i helgen. Men vi styr kosan mot Eskilstuna och nu ska jag fortsätta packa…

2009-06-07

Idag är man lite sliten känns det som men nu har man några dagar att ta gen sig på.
Blev ganska sent igår också då vi var en sväng på stan för att titta på Cruisingen.
Sen gick jag ju upp fem igår morse för att packa i ordning och fixa med allt till tävlingen. AK och jag åkte till Gnarp med Calle och jag startade ibland de första i första klassen. Blev nog tyvärr lite för kort framridning för Calle hann inte bli så igenom som jag ville. Han var spänd inne på banan och det blev några missar så trots detta var slutresultatet på 61% ganska bra . Sofie och Ridder gick det bra för de red på över 64% i LB:2 denna dag så det var väldigt positivt tyckte jag. På framridningen till nästa klass LA:4 så kändes Calle ganska brötig då jag red och red för att försöka få till det, halter, övergångar och lösgörande i långa banor,
det kändes sådär men väl inne på banan så blev han bättre och det är ju en positiv sak att de skärper sig lite när det gäller. Vissa delar i programmet var jag ganska nöjd med och ökningarna i galoppen börjar kännas bättre och bättre men tyvärr så tror jag Calle var mera inne på MSVB:2 eller nåt annat program för han bytte i båda förvända galopperna och det är lite förvånande för det har faktiskt funkat rätt bra på träning. Trots detta och lite trassel med bakdelsvändningarna så fick vi ändå precis 60% så det var ju faktiskt rätt ok tycker jag. Calle var som vanligt skitnöjd med sig själv och i LA :4 kändes det som att han tog i allt han kunde för att han tyckte att det var roligt inte för att springa bort. Nu blir det ett litet träningsuppehåll för oss för jag kommer att åka bort några dagar till veckan.

2009-06-04

Redan torsdag och denna vecka har gått i en rasande fart. Sliter med de två sista uppgifterna inom litteraturen som ska lämnas in i morgon. Har haft en del annat och pyssla med också bland annat fixat filmer på AK s saluhästar  och haft lite träning. Håller koll på Elin och Galax nu in i det sista för till veckan är det dags att åka på SM. Har ridit Calle nu två dagar och vi ska till Gnarp på Lördag och rida LB:2 och LA:4. Han känns bra och jag är glad att det inte är lika slitigt som när vi började för några månader sedan. Han är mera befäst i mitt system att arbeta och även om han kan vara lite stökig i början av ett pass hittar han snart tillbaka till ordning bara man rider efter samma system jämt.

2009-06-02

Seg tisdag idag…. Är så grymt trött idag och jag antar att allt jobb senaste tiden har börjat kommit ikapp. Har två skrivuppgifter som ska lämnas in på fredag och motivationen är verkligen i botten just nu. Hoppas på ett flow här i veckan så att det blir klart. På fredag börjar mina sommarkurser med om jag inte minns fel och i år blir det Sociologi för hela slanten, det känns ju i och för sig kul med något nytt. För ovanlighetens skull blev det en ganska soft helg med endast en träning och Calle var ju och tävlade hoppning så det blev ingen ridning heller. På eftermiddagen idag ska jag åka ut till Calle och rida och sedan passa på att träna Elin och Lax. Till helgen ska jag till Gnarp och tävla med Calle så tror jag ska rida igenom lite programdelar idag om Calle känner sig i form för det. Till helgen blir det LB:2 och LA:4 och det ska bli skönt med två långa program och i LA:4 händer det lite mer också så det blir kul. Har kollat lite på tävlingsterminen lite och funderar mest på vilka klasser som ska ridas framledes. Gnarp är den enda tävling som jag har planerad nu för har inte riktigt koll på vart Calle ska hoppa heller. Det börjar dra ihop sig till SM också och det känns roligt för det är en väldigt rolig tävling att vara på. Ärligt talat tycker jag det känns skönt att det är tidigare i år för då kan man liksom släppa det sen och faktiskt känna sig lite ledig i sommar. Det är ändå så mycket på gång med tävlingar under sommaren och till hösten så det känns som man kommer få sitt lystmäte ändå.

Vi har en del att göra i sommar med då stallet hemma hos pappa ska målas och göras i ordning för att hyra ut boxar så vi kommer nog ha det vi gör.

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]