2010

Maj

Detta har varit en händelserik månad ur många avseenden. Ett av glädjeämnena har varit att det gått så bra på tävlingarna för både ponnyerna och hästarna. Detta trots att vi hade räknat med att det skulle bli ett riktigt mellanår i år med tanke på att många ryttare bytt hästar och att det är så många orutinerade hästar och ryttare som kommit ut på tävlingsbanan.

Roligt var också att Elin och Galax knep en placering i en regional LB:1:a på SRK´s ponnytävling i början av Maj. Det var jättekul att hon kunde hävda sig emot C- ponnyerna eftersom kat B och C var i hopslagen. Framgångarna fortsatte under helgen med att Njurundas och Sundsvalls Ridklubbs mixade lag vann första omgången i Div1.

På söndagen styrde vi kosan mot Övik och nästa lagtävling för ponnyer. Njurundas och Timrås mixade lag segrade även där. Även här gjorde Elin o Galax mycket bra ifrån sig genom att vinna lagklassen individuellt i kat B.

Helgen efter fick vi återigen besöka Övik då det var lagtävling även för häst Div 2.
Här tog vi hem lagsegern och även en del individuella placeringar. Jag hade med mig Tigertass och blev väldigt glad över hans agerande. Visserligen var han väldigt spänd i den första klassen och kom inte till sin rätt. Eftersom jag varit där helgen före och sett många hästar vara lite fjantiga så hade jag förberett mig på det värsta. Vi slutade i prislistan någonstans strax utanför placering. I lagklassen kändes det mycket bättre och vi fick ihop
194 p .Jag blev individuell 4:a i klassen och det var jag väldigt nöjd med.

Roligt var att även en av min elever knep en placering på sin första dressyrtävling ute.
Så långt var allt väldigt bra och vi åkte hem ifrån Övik glada i hågen och laddade om inför nästa helgs tävling som skulle vara i Jättendal. Tiger kändes jättefin och allt verkade bra ända tills han under ett träningspass stegrar sig, slår runt och jag hamnar under. Hästen och jag låg där sedan i sanden antagligen lika chockade. Jag hade dock ett av benen fast under honom så jag kom inte loss. Jag fick slita mig loss och kravlade sedan undan. Han var väldigt förståndig så han låg helt still tills jag kommit ur vägen för honom och sedan klev han upp.
Sen blev ambulansfärd intill sjukhuset och man var nog ingen vacker syn med näsblod överallt och halva paddockunderlaget i kläderna. Näsbenet gick som tur var inte av men näsan har varit bra öm och stor (ja större än vanligt i alla fall). Jag var väldigt glad att tänderna satt kvar. Det konstaterades att jag brutit svanskotan och jag fick stanna över natten på sjukhuset.
Svårt att gå ordentligt fick jag också eftersom höften fick sig en rejäl smäll.
Men som sagt var jag hade tur, det hade kunnat gå mycket värre. Ridningen däremot den får jag nog lägga på hyllan ett tag för sånt här tar ju lång tid att läka, dessutom är det ju ett väldigt otacksamt ställe också att ha ont i när man ska rida.

Det är också en av anledningarna till att jag i sommar kommer att satsa det mesta på ponnyerna då jag räknat med att inte komma igång med ridningen förrän till hösten.
Under månaden har vi även fått en del förändringar i stallet. Zorro har blivit såld och vi önskar han och hans nya ägare Emma Dalenius lycka till. När Zorro åkte kom i stället Brodals Elton, han är en liten fin Welshvalack från Brodals Welshstuteri.

Simon blev också jätteglad över att få en häst till kompis som var i hans storlek. Elton verkar vara väldigt trevlig med talang för både hopp och dressyr. Elton är en liten C-ponny.
Simon har vi nu satt igång att rida på och han både rör sig trevligt och hoppar bra. Sen är han ju en så otroligt snäll och tillgiven ponny. Båda två är också väldigt barnvänliga.

Vi har fått en praktiktjej också som ska vara här tom sista juni. Hon heter Rebecka och har en egen häst som heter Corillo. Med tanke på att jag gjort illa mig så är jag väldigt tacksam att jag har henne. Det känns ju trist att man går miste om alla tävlingar nu i sommar men sånt är livet.

Sista helgen i Maj var det lagtävling Div 2 med andra omgången för ponny i Matfors och Elin o Galax lyckades vinna LC:1 som var framridningsklass. Det mixade laget vann också andra omgången i lagserien. Den tredje och sista omgången går första helgen i juni på Njurundas anläggning.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]