2010

Maj

Precis som vanligt hade NRF tävlingar den 1 maj och i år var det dressyr och den sista omgången av NRF Cupen. Elin hade varit och tävlat i Ås samma helg med både Elton och Galax så bara Simon  fick åka med för att få lite programträning. Elin red både LC och LB och blev till och med placerad i LB med lilla Simon. De delade femteplatsen med en av mina andra elever Felicia och Isa. Caroline och Clondike de gick och vann sista omgången för stor häst och vann därmed hela Cupen sammanlagt.

Den 13 maj bar det så iväg upp till Umeå med Elin och Galax för att de skulle debutera på nationell nivå och rida de klasser som är SM-kval för B-ponny. Vi hade inga större förhoppningar om att lyckas kvala på en gång utan var mest glada ör att hon tagit sig så här långt redan . Dessutom måste man ju börja någonstans för att så småningom ta sig dit.

Vädrets makter var dock inte med oss denna helg och tror att det fick nog stora konsekvenser för mångas resultat denna helg. Den första dagen red Elin en LA:1 och de var jätteduktiga och tog en andrapacering. Sedan startade de även en LAG 2003 klass och då hade ovädret satt igång . Det blåste och ibland regnade det och det haglade  och alla hästar var som galna och det blev inte några höga procent på någon i den klassen för b-och c-ponnyer.

Vädret var inte direkt bättre på söndagen då det var nationell tävling och vi undrade hur det skulle gå. Elin bet ihop bra och red sin första LA:4 på nationell tävling på 58%. Det var mycket som var bra och sen var det naturligtvis en del som var mindre bra men det är det bara att jobba vidare med. Tyckte dock att hon hade lite otur i sin andra start då hon skulle rida LA:2 för då satte de igång och blåsa och regna ordentligt så förutsättningarna blev inte de bästa och det blev lite spänt och några missar , procenten blev tillslut ca 54.
Vi var ändå nöjda med den nationella debuten och roligast var att Elin tyckte  att det var jättekul. Så fyllda av ny motivation och träningslust lämnade vi Umeå.

Vi var inte de enda som var i farten denna helg utan i Ö-vi var det Div 2 dressyr för ridhästar och vi hade naturligtvis ett lag. Roligt var att hästen som jag red förut, Tigertass blev placerad med sin nya ryttare Cajsa Berggren som även ingick i Njurundas lag. Caroline blev även hon placerad i båda klasserna med Clondike. En av hästarna som jag sålde ifjol deltog också och även han var individuellt placerad. Han heter Lizst och är en häst jag tror vi kommer att få se mer av i framtiden. Laget kom denna gång på en andraplats.

En vecka senare var det så dags för en ny nationell tävling denna gång i Sundsvall.
På Lördagen var det regionala klasser och då fick också Elton vara med och han inledde med att bli delad etta med min andra elev Felicia Wallgren och Isa. Sedan överraskade Elton rejält genom att komma tvåa i sin LaP1 debut och för första gången slå stallkamraten Galax. Galax var duktig med och kom tvåa i Lag 2003 programmet endast slagen med en poäng. På söndagen var det så dags för att rida nationell LA:4 igen och det gick denna gång bättre och fick någon procent mer än förra gången så det är bara att kämpa vidare.

Sista helgen i Maj anordnade Härnösand lokala tävlingar och  Elin var där med både Simon och Elton. Simon skötte sig jättebra och blev tvåa i den första klassen LC:1 efter min andra elev Felicia. Mina elever etta och tvåa kan det bli bättre?. Jo det kunde det för i LB:1 vann Elin med Elton på dryga 66% och Felicia och Isa kom tvåa och Simon och Elin var på tredje plats.Sen avslutade Elin med att vinna LA:1 med Elton på dryga 67%. En otroligt lyckad helg och jag var glad och stolt över både mina ryttare och mina hästar.

I maj började jag jobba heltid igen och jobbade på med hästana som jag fått rekommenderad tömkörning för att stärka upp deras svagheter. Efter några veckor tyckte jag att de började jobba på riktigt bra och Stephen såg helt fräsch ut efter behandlingen.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]