2010

2007-05-22

Jobbig Helg……. Men lyckad…………på SRK

Elin red Lagtävlansprogrammet på lördag som uppvärmning inför den nationella klassen och hon vann den med Elton på drygt 67%. Galax kom tvåa på 64%. I den nationella klassen LA:2 kom sen fick Elin och Galax någon miss som kostade kvalet och trots att det var lite tungt tog sig Elin samman och red bra på Elton och vips så var ett kval klart med honom. 63,7% och en andraplats på nationell tävling det är inte fy skam.

På söndagen var det kvalförsök igen i LA:4 och här startade Elton först och de gjorde en säker uppvisning och procenten slutade på 66% och hoppsan så var Elton helt plötsligt kvalad till SM. Elin hann inte fundera så mycket på det då det sen var dags att rida fram Galax. Tyvärr gick det inte vägen denna gång heller men det är bara att kämpa på de har ju trots allt klarat det en gång tidigare. Elin och Elton vann den nationella klassen och sedan avslutade den dagen med att vinna en LA:3 på 66% och blev meetingbäst på den regionala delen.

2007-05-18

Ibland blir det inte som man har tänkt sig och denna vecka skulle jag rida LA:4 och LA:5 på Sundsvalls Ridklubb under torsdagen. Så blev det inte Ås ridskola stängdes pga. av misstänkt kvarka och eftersom Kristin och Campari i mitt stall hade deltagit i deras tävlingar föregående helg så beslutade vi oss för att stryka. Inte ville vi om nu så var fallet att de fått med sig någon smitta föra det vidare. Kändes ju tråkigt när man äntligen håller på att komma igång igen. Olika influenser och kvarka rör sig runt om här i distriktet och man är ju rädd att få med sig nåt speciellt då vi har föl och unghästar i stallet. Min telefon gick varm under dagen om alla diverse eventualiteter och jag måste tillägga att det var längesedan jag fick så skadeglada och illvilliga samtal om än det ena än det andra. Detta trots att jag valt att stryka mig från tävlingen jag var anmäld till, samt att jag inte egentligen hade nåt med det som var att göra. I vårat stall står tre ridhästar varav två är i tävlingskondition och vi valde dessutom att stanna hemma.

Jag valde att åka och titta på dressyrtävlingarna i Matfors i stället där vi hade ett helt nytt lag med endast ett ekipage från förra året. Alla var duktiga och gjorde det de skulle och laget kom på en tredjeplats. Stort Grattis till Matfors som kämpat på nu i några år och nu fick vinna första omgången. Roligt att se många nya ekipage och trevliga ponnyer som jag hoppas deras ryttare tar väl vara på för tillväxten inom ponnydressyren i framtiden. Det skulle ju vara roligt om fler ekipage kom ut på nationell nivå och åkte lite längre för att visa att vi i Norrland också kan.

2007-05-13

En del har hänt sen sist och det har varit lite mycket. Både privat och i hästeriet. Förra helgen åkte jag med Elin och ponnyerna till Storvik. Elin re först en LA:1 med Galax och red på den helt godkända procenten 62 komma nått. Elton skötte sig och fick någonstans kring 60%.

Det resulterade i första och andraplatsen i kat B. Intressant att se också att procentarna stod sig bra även i de andra kategorierna. I nästa klass som var Lagtävlansprogrammet ”hottade” vi upp Galax lite eftersom det är dags att höja nivån ännu ett snäpp. Han är ju en lite svår ponny som är mkt känslig och han blev lite spänd och fick några missar men det viktigaste var ändå att en massa andra saker som annars lätt blir mediokra höjdes ett snäpp av detta och då får man ta lite missar i början för nu är det dags att blicka framåt och ta lite chanser för att kunna höja nivån ytterligare. Elton gjorde ett mycket säkert program och vann klassen på 64%. Galax hade drygt 63%. En givande tävling då Elton äntligen  fick kliva fram, han hamnar ju ofta i skuggan av Galax då han har kommit lite längre i sin karriär.

Stephen är hingstigare än nånsin just nu och vi har mest tränat övergångar och enkla byten den senaste tiden. Njurunda anordnade programridning denna helg och jag red min andra LA:5 och kände mig lite mera förberedd nu även om jag inte är nöjd med de enkla bytena ännu. Fick en chock när jag fick resultatet, visst var jag nöjd med ritten och tyckte jag fått lite mera snits på skolorna men 66,96% kändes ända mycket. Mest nöjd var jag över en 8a på en sluta och en 8a på en bakdelsvändning. Stephen gillar i alla fall att det händer mer i programmen nu och jag var otroligt nöjd och glad över min häst denna dag. Så nu fortsätter enkla bytesträningen igen inför nästa start..

2007-05-03

Det har varit lite slött med uppdateringen det senaste och det beror på att jag haft mycket att göra och att Johan varit i USA ett par dagar.
Förra veckan trimmade jag på inför Tunalid tävlingen. Stephen kändes inte så bra som han gjort på slutet och jag var ganska inne på att han nog var inne i en sån fas. Han har ju jobbat på bra här i vinter och någon gång måste det väl komma efter. Han var ganska spänd i första klassen och istället för att vara som en bomb som han var i höstas och på sista tävlingen var han mera segspänd liksom inom sig. Trots detta blev vi delad 1a i den första klassen på 63%. I den andra klassen kändes han lite bättre och där var jag faktiskt nöjd med en skänkelvikning som jag fick en 8a på och en mellantrav. Annars var det lite upp och ner och vi slutade ändå på en helt ok resultat 63% igen i denna LA:4.

Det var bara att bita ihop och fortsätta jobba kommande vecka eftersom att det var tävling igen nästa helg. Gjorde dock en upptäckt denna vecka att han inte längre vill gå på mitt ordninarie ridbett som är ett tredelat.
Red honom denna vecka på rakt Happy Mouth och tredelade plastbettet och det funkade mycket bättre så bestämde mig för att prova plastbettet kommande helg. Tävlingen var i Timrå och jag red som fösta klass LB:1, lyckligtvis kändes han mera på än av i denna klass än han gjort förra helgen. Red på drygt 66% och vann klassen. I LA:3 som jag red sedan var jag mycket mera nöjd då det kändes som att nu började han ta i igen på rätt sätt. Red på drygt 67% och det är ju utan tvekan det bästa resultatet i LA så jag var jättenöjd. Det jag tyckte var bäst var nog ökningarna i galopp som jag faktiskt fick 8a på. vi kom tvåa i klassen då våran stallkamrat Campari vann. En dubbel till Njurunda alltså. Fast det var inte slut med det Caroline var också placerad i LA och hon vann sin avd i LB på 68%. Det var en mycket lyckad dag.

På Söndagen var det ponnytävlingar och Elin startade för första gången lilla ”Vivi” och de red på 62% i såväl LC som LB så det var ju en bra debut. Felicia och Isa blev tvåa i en LC och vann senare LB.

Den 1 maj hade vi NRF- cupen i dressyr och vi startade vår första LA:5 och fick ihop 61%.
Jag var nöjd med det resultatet för jag vet ju vart det finns mer att hämta men det måste bli säkrare först. Var väldigt nöjd med att nu börjar det komma ökningar i både trav och galopp.
Nu laddar vi för Storvik på söndag med Laxen och Elton.

 

 

 

 

 

 

 

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]