2010

2008-05-29

Så var det snart helg igen… Skönt…Det har varit en as jobbig vecka så här långt. Är ju på sluttampen i alla kurser och i Söndags skrev jag avslutande kursprov i Biologi och det blev ett VG på hela den kursen så det var ju bra. Har inte ridit så mycket nu senaste tiden då man inte hunnit med just något annat än skolan. I tisdags var jag o Gnarp och tittade till dem där och fick rida lite på familjen Wiveggs nya d-ponny som är en mycket trevlig bekantskap, det har jag visserligen vetat sen tidigare efter jag sett honom på massor av tävlingar men det är alltid roligt att få rida lite och känna på dem. Det är så roligt när duktiga tjejer får tag på fina hästar/ponnyer och det är då extra roligt att träna dem. Annars är det en del på gång nere i Gnarp framöver med läger och en clinic som jag och mamma håller i, det blir roligt. Jag har saknat att inte hunnit med att vara så mycket med hästarna och eleverna som jag brukar så det känns skönt att det snart är sommar.

Än så länge så känns det helt ok att vara utan häst och i sommar kanske man kan hitta på lite andra saker som man inte kan göra annars. Fast man vet aldrig rätt var det är kanske det dyker upp något att rida på men jag tänker iallafall inte köpa någon ny häst just nu. Får se om jag kommer in på den utbildningen jag sökt också till hösten.

Har ägnat lite extra tid åt Elin och ponnyerna både förra veckan och denna då jag sett en del saker som måste jobbas igenom, det är fördelen med att se dem så mkt och även när de tävlar att man hela tiden ser nya saker som man måste ta itu med. Denna vecka har vi jobbat på med fokus bara på smidighet. lösgörande och så att de ska vara fit for fight till helgens tävlingar i Vansbro.

2008-05-26

Hann verkligen inte skriva några nyheter igår eftersom det var så mycket. Hoppade upp redan vid halv nio p morgonen och skrev kursprov i Biologi som för övrigt slutade i ett VG på hela kursen… Nöjd. I lördags var jag med laget i Övik och det gick väldigt bra. Efter lite tidigare problem att få ihop lag så var de nu fulltaliga och det var samma gäng som deltog i Timrå. Elin red Beauty som skötte sig utmärkt vid sin första ute tävling och var riktigt duktig i båda klasserna och det som vi är att vi mest jobba mera med att hon ska bjuda mera och framförallt jämnt, hon fick ändå runt 61% i LB och det är ju helt ok. De var också först ut i laget. Malin red också LC:2 med Jullis och hon tyckte själv att hon kändes seg och men hon blev ändå tvåa på 59%.

I lagklassen red Felicia jättefint och vann kat c på drygt 66% och det var verkligen kul att se med tanke på lite strul som varit. Chester och Josefin gick det också bra för och de fick runt 64% och blev placerad 4a i klassen. Vann Gjorde Malin och Julietta även om Malin var så där nöjd d hon nu kännt ganska mycket bra p träning och då har lite att jämföra med,näväl 67% är inte fy skam och NRFs lag vann denna andra omgång med. Grattis ytterligare Felicia som tog en placering i LA:2.

En som tyvärr inte hade lika tur i helgen var Sofie som åkte hela vägen till Norrköping laddad till tänderna med nytt kurprogram och allt, så fick hon inte ens starta för något gammalt strul med vaccinationen som ingen före denna veterinär märkt inte ens Sofie själv så stackars Sofie fick beskåda klassen från läktarplats och i alla fall få se lite på motståndet och jag led verkligen med henne i helgen och jag hoppas väldigt mycket på att det kommer gå vägen för henne nästa gång med sitt kval och allt.

2008-05-22

Sitter och pluggar för fullt och kände att jag måste ta en paus och uppdatera mina nyheter. Tok mycket plugg denna vecka som vanligt och jag kan säga att det ser inte direkt ut att bli mindre nästa vecka. Dessutom reser vi ju till Vansbro nästa helg på tävlingar. Denna vecka har det så klart varit mest plugg men igår hann jag titta på Sofie och vi finslipade det sista inför hennes tävling i helgen. Hon åker till Norrköping nationell tävling och SM-kval. Hennes Kurprogram såg dock väldigt bra ut igår och musiken passar mycket bra. Det ska bli roligt att se hur det går för henne, det blir nog en bra värdemätare för det skulle komma någon väldigt skicklig ryttare dit inom islandsvärlden. Jag är övertygad om att vi måste så småningom kunde utveckla ett ännu mera avancerat program åt Sofie och Kyljan men vi får se vad domarna säger i helgen. Jag vill i alla fall passa på att önska dem Lycka till….

Jag tittade på Malin också igår och Jullis såg bra ut så det verkar bra inför helgens lagtävlingar.
Just nu tränar vi mycket på krumelurer för att de ska kunna gå vidare upp i klasserna och det blir bättre och bättre, de är så roliga att jobba med. Felicia red också igår och det ser bra ut även det så jag hoppas de behåller formen till helgen.Igår var det också Pay anda Ride på ridskolan i dressyr och Sandra gjorde debut i LC med lilla Beauty, det var lite nervös eftersom den hästen kan ha en del idéer men det gick jättebra och hon var så snäll. Hon travade runt fint och snällt som den lilla primadonna hon är och fick runt 60% så det var riktigt bra tycker jag. Bara att fortsätta jobba nu och framförallt i galoppen, känner igen det från när Elin var lite och galax ännu inte blivit så stark. Det är detta som är roligt med att ha ryttare på flera nivåer att man hela tiden kan se den röda tråden från början till mera avancerad utbildning och det håller en som tränare mycket mera på alerten. Det har varit dåligt med ridning för egen del denna vecka men det gör inget jag har så mycket att engagera mig i alla fall så har knappt ens hunnit fundera på det.

I helgen blir det alltså Ö-vik på Lördag och sedan blir det plugg på söndag och ända fram till fredag nästa vecka när det bär av till Vansbro. So long…..

2008-05-18

Upp tidigt och rejält pannknack …..Kom ändå I god tid och var på framridningen med Elin som bara skulle rida en klass denna dag. Galax var först ut och vi hoppades på att han skulle hålla sig i skinnet idag och det gjorde han och resultatet blev 65.61% så det kändes skönt. Elton som var riktigt på hugget smällde dock till med hela 69,5 % och jag måste säga att det var verkligen en bra ritt och han var verkligen så fin….

Ännu en lyckad dag alltså och jag tycker det är roligt att betygen återigen var mkt bra på bakdelsvändningarna . Den här helgen hade man ju tid att titta på många andra med och det är alltid trevligt och stort grattis till våra vänner från Roslagen som fick till sina kval och nu är klara för SM.
Mina favvoponnyer var ju med också och en vann ju sina klasser och var fin som vanligt. Den andra tror jag många la märke till och om jag inte minns fel fick även den till något kval. På kvällskvisten var det dags för regional klass och där startade Malin med Julietta i LB:2. De red ett helt ok program med en och annan miss men slutade två i klassen på runt 59%.

Kommande veckan består som vanligt av massa plugg, miljökunskap eventuellt biologiprov och filosofi,,, jippie. Skulle tro det blir en och annan träning och Sofie ska trimmas inför sin nationella tävling nästa helg i Norrköping, jag kommer verkligen att hålla tummarna.

2008-05-17

Idag är det Norges nationaldag och det hörde jag på radion tidigt i morse och inte var det något som vi tänkte på idag nädå vi hade viktigare saker för oss idag, nämligen reg/nat ponnydressyr på Kungsnäs.
Min dag började redan kl 5 imorse då jag vaknade och inte kunde somna om hmpf.
Jag gick upp och red Jullis vid 7 tiden för att hinna i tid till tävlingarna på SRK. Malin konfirmerades idag så jag fick sköta finslipningen inför morgondagen, Jullis kändes jättebra och jag var mycket nöjd.
Efter detta var det bara att slänga sig i duschen och iväg till SRK och Elin som väntade på framridningen till första starten som var en regional LA:P1. Felicia red också LA:P1 och hade ridit klassen före som var LB:1 och det hade gått hyfsat tyckte hon. I LA:P1 blev det lite problem och vi har en del att jobba med framöver. Det var Galax som var först ut och han verkade helt ok på framridningen men gjorde en del egna krumelurer och hyss inne på banan tyvärr. Hmm det var likadant i fjol när hans startade här på Kungsnäs och det var inte någon av hans bättre dagar men så är det ibland. Elton däremot gick som tåget och vann LA:P1 på drygt 61%.

Nästa klass var nationell LA:2 och här var Elton först ut och fick ihop hela 66% , jag tyckte han gick jättebra och var väldigt fin. Galax hade även här några egna övningar för sig och tyvärr får man ju inte så bra betalt för dem i poängväg, en busig ”Lax” med andra ord. Elin tog det med fattning och poängen blev ändå 63% lite drygt så det var ändå bra. Elton fick vinna igen och han var minst lika nöjd med sig själv som i förra klassen och fick stoltsera med ett nytt täcke. Så för oss var det en väldigt lyckad dag och jag är glad över många positiva kommentarer om Elton och hur han utvecklas, roligt att höra. Skönt att komma hem till tacoburgare som Johan gjort och sen somnade jag framför tvn kl 20. 00 jippie vilken lördagskväll….

2008-05-14

Seg vecka… sjuk och tokmycket skola. Nöjd men en sak denna vecka iaf att jag fick MVG på presentationen som var examensuppgift i kommunikationskursen och det blev ett MVG på hela kursen. Det är härligt att allt slit ändå betalat sig. Har verkligen varit hur seg som helst idag sov till 10 imorse blir så grymt trött dels när det är pollen och sen en riktig crapförkylning. Typiskt också när det är tävling till helgen och de flesta vill hålla igång och rida denna vecka. Den enda jag hunnit dressera denna vecka är pappas hund, ja fattar ni att min pappa har tagit hand om en jättestor schäfer som heter Ötz, fast lika snäll som stor, än så länge är ja mer framgångsrik på hästfronten haha.
Ser framemot att åka till SRK i helgen och titta på fina ponnyer hihi min favoritponnyer kommer ju båda två och då menar jag inte Elton och Herr Lax för de är ju guldklimpar.

Börjat planera lite inför sommaren och det blir en hel del att göra och i Juli ska jag åka iväg på mitt sommarnöje som är en clinic för en spanjor. Det ska bli kul och intressant med lite nya influenser…

2008-05-12

Vilken dag….. Dagen efter en tävling på hemma plan då man både arrangerat, tävlat samt tränat så är man ganska mör. Min telefon har gått varm sen tidigt imorse, tidningarna hade verkligen uppmärksammat NRF och deras tävlingar i helgen. Elin var med i både ST och Dagbladet och till och med jag var med lite här och där jag med så det blev en del roliga samtal idag. Kollade också nyss ställningarna i Folksam Riders och där leder Malin och Elin varsin avdelning och det är verkligen inte illa. Förkylningen är ännu värre idag usch och fy och jag hoppas det inte blir värre tills imorgon för då ska jag till skolan och hålla en presentation… Den är viktig det är själva examen i Kommunikationskursen jag läser.
Har nu sett reportaget i Ridsport också och det var verkligen jättebra. Ingen ridning inplanerade heller denna vecka och tur är väl det med tanke på vilket form jag känner mig i nu. När nu ska jag gå och jobba med lite skolarbete…..


Sandra och Alice på Njurundas tävlingar

2008-05-11

Så var det då Söndag och det var dags för ridhästtävlingar. Ännu mera ont i halsen och allmänt seg fy så jobbigt, hatar att vara förkyld för jag blir så allergisk då så blir verkligen hur seg som helst. Skulle rida ganska tidigt i LA:4an och Bally kändes lite spettig på framridningen. Det var ganska blåsigt så det var lite väl spänt… Det var dock bara lugnet ändå före stormen som riktigt eskalerade inne på banan. Hon var verkligen inte med mig ett dugg, det verkade som hon trodde att de redan byggt upp E4an tvärs över ridskolan och hon ville hålla hastigheter därefter. Jag kände ganska tidigt i ritten att det skulle bli en katastrof så jag red en ”skolrunda” istället och hoppas att hon lärde sig något av det i stället till nästa gång.
Jag gjorde halt med henne massor med gånger när hon drog iväg för jag ville trots allt inte ge mig för det blir det inte bättre av. Det enda som var bra i programmet var bakdelsvändningarna som jag fick 7 och 8 på så det var ju i alla fall till lite tröst. Vi fick 54% efter denna hysteriska ritt och jag fick rida henne en stund efter programmet för hon var så uppe i varv.
Jag red igenom en massa övergångar och ännu mera böjande arbete tills hon började komma till sans igen .

Det måste vara jobbigt att bränna så mycket energi på ingenting…
Sofie vann i alla fall sin klass med Kyljan på 68% så det kunde jag glädjas åt som tränare. På eftermiddagen skulle jag sedan rida MSVB:2 och nu var Bally istället seg så hon hade nog gjort av med en del energi. Jag blev så förvånad i galoppen över att hon inte försökte dra iväg så jag glömde en volt. Vi missade ena bytet helt och det var väl lite konstigheter här och där men hästen var i alla fall inte hysterisk och vi fick runt 55%. Så ingen höjdardag för mig denna dag men man får ju räkna med att de blir plump i protokollen lite då och då.

Annars var det en ganska hektisk dag då tidningen var där och fotade och gjorde reportage både lite här och där. Nu har jag inga tävlingar inplanerade faktiskt framåt. Rätt skönt på sätt och vis för det är så mycket annat, tävlingar med Elin och lagen annat har man att fylla helgerna med. Skolan är inte slut heller ännu så man får kämpa på ett tag till ordentligt.


Skötsam på bilden i alla fall.

2008-05-10

I dag har det varit en lyckad dag igen… I morse vaknade jag kl 5 med begynnande halsont och det kändes inte alls lovande, hjälp vill ju inte bli sjuk nu när det är så mycket att göra fortfarande. Årets hemmatävlingar i dressyr var denna helg och tävlingarna började kl 9.00 på lördagen i ridhuset för ponnyer. Första klassen vanns at Elin som återigen gjorde ett bra jobb med Sandras lilla Beauty. Beauty var väldigt duktig idag och vann klassen på 62%. I kat D vann Julietta och Malin på 62% , Julietta hittade på ett hyss i galoppen men i övrigt var hon fin . Jag han tyvärr inte se så mycket då var så mycket att göra med tävlingen. Elin fick en otrevlig överraskning när de missat tiden för LA:2 och fick rida frambGalax väldigt kort och de redde ut det väldigt bra ändå och de vann klassen på 67,67%, bra jobbat med tanke på förutsättningarna. Det blev väldigt snärjigt för Elin att inna med alla hästar + att det var jättevarmt och hon var lite trött när hon red Elton o LA:2 med all rätt men gjorde som vanligt ett bra jobb som slutade med en andraplats på drygt 64%.

I den andra klassen som var LA:P1 var det dock Eltons tur att vinna på den fina procenternn68. Galax blev tvåa på 65% så här blev det återigen både en första och en andraplats i klassen. Sen var det Julietta och Malins tur att debutera i LA:P1. Jag bestämde mig ganska sen i veckan om att jag tyckte hon skulle rida de programmet i stället för LA:2. Det är lättare att få flyt i P1an än i A:2an där det är så mycket broms. Jag blev glatt överraskad över Malin och Juliettas prestation som blev drygt 61%. Det var faktiskt inte så långt från ett nationellt kval så här i första starten, jag var mer är nöjd med eras prestation och nu är det bara att jobba vidare. Felicia hade inte någon bra dag idag tyvärr men det är bara att komma igen med nya tag och Isa ser väldigt fräsch och fin ut.

På lördagskvällen blev jag också uppringd av Sundsvalls Tidning som ville veta lite om dagens tävling och tänkte komma ut till oss under söndagen. Verkligen roligt att dressyren uppmärksammas för vi är ju så många som tycker det är det bästa som finns….


2008-05-08

Så har nästan en vecka gått igen… helt otroligt vad tiden går när man har mycket att göra… Fortfarande mycket i skolan men känns ändå som man kan börja ana ett slut på allt skoljobb. Blev helt klar med psykologin i veckan blev glatt överraskad med jättebra kritik på min sista inlämningsuppgift och fick genom den och de andra uppgifterna som var bra tillslut ett MVG. Jippie blev verkligen själaglad för trodde bara det skulle bli ett VG. Så hittills är två kurser klara och två MVG långt bättre än vad jag hoppats på redan nu, men det har varit ett jäkla slit. Bally kom i måndagskväll så jag har ridit nu några dagar och det känns ok. Härligt att sitta på hästryggen igen men lite ont här och där får man ju eftersom man är lite otränad, hmm blir nog snart ett gymkort.

Har hunnit kolla lite på flickorna i veckan med som ska vara med och tävla i helgen och det ser bra ut. Kul att några av dem ska prova lite nya svårare klasser, lika bra att börja i tid. Bra också att börja med dem hemma så kan man ta det lite lugnt och känna efter. Idag tittade jag på Kyljan och Sofie igen och det ser fortsatt bra ut, riktigt fina skänkelvikningar. Satte musiken till Sofies kûr i veckan och det blev riktigt bra så jag hoppas hon kommer ha glädje av det framöver. På lördag är det ponnytävlingar hos oss på Njurunda och det var inte så mycket starter men vi kör i alla fall det är väldigt viktig att våra ryttare får tävlingstillfällen om de ska kunna utvecklas vidare. Det blir några tjejer att hålla reda på också, Elin och Beauty,Galax och Elton, Sandra med Alice och Felicia med både Isa och Pinto och sist men inte minst Malin och ”Jullis”.

En annan rolig ska denna vecka är att reportaget som gjorde för några veckor sedan om Elin var med i Ridsport i det nyaste numret och redan har några sagt att det var bra skrivet och fina bilder, ännu har jag inte sett det med egna ögon men det ska bli spännande att se. Roligt att de fortsätter att uppmärksamma oss ”norrlänningar”. Har varit en del hemma Nolby även om jag inte längre har någon häst som står uppstallad och denna vecka har jag umgåtts med tillskottet på gården, nämligen en schäfer som min pappa tagit hand om. Han heter Ötz och är 7 år och väldigt snäll

2008-05-05

Nu måste jag bara få gratulera all “mina“ flickor till de framgångar de haft i helgen. Elin gick det ju jättebra för 1 maj och sedan har det bara fortsatt. Sofie och Kyljan åkte till Delsbo på Lördagen och startade i LB.1 och LA:1. Sofie och Kyljan kom två i LB på 67% och vann LA också på 67%. LA:1 är ett svårt program att rida när man har stor häst och jag har länge tyckt att det borde passa Kyljan perfekt eftersom han är av rätt storlek och idag satt det som en smäck. Grattis Soffan och jag hörde att skänkelvikningarna var bra, de har vi ju slitit mycket med. På söndagen var det Malin och Juliettas tur och de inledde med att vinna LC på 70%.... Grattis Grattis!!! Jätteglad att de hittat varandra så fort för det har inte varit lätt i vinter för Malin att rida sin nya ponny för hon är ganska klurig och vi har ju fått höra en del kommentarer om varför hon rider dessa lätta klasser nu i vår, det tycker jag är lite konstigt för om man har en ny häst som inte är helt lätt samt att man inte är så väldigt rutinerad själv då förstår jag inte varför man inte ska få börja från början, går det bra då så stannar man ju i alla fall inte kvar i de klasserna. Dessutom tycker jag att för att få ett gott självförtroende på både häst och ryttare så tränar vi alltid en nivå svårare än det vi för närvarande tävlar, det blir ändå så mycket spänningar och saker som kommer till på tävling så det är nog svårt i alla fall.

Jag är i alla fall jättestolt över Malin och Julietta som har utvecklats mycket den sista tiden och ännu mer glad är jag att de ”olyckskorpar” som kraxade högljutt under förra året då det blev klart att Malin skulle ha Julietta, de är tysta nu. Kul att det har gått så bra hittills och nu blir det ännu tuffare och ännu mer jobb med att komma vidare det är alltid svårt men det får ta den tid det tar. I övrigt så händer det mycket spännande nu, en del elever som är i hästköpartagen och jag hoppas att allt utvecklar sig till det bästa. Själv ligger jag lågt för tillfället men glädjen att instruera och att undervisa är i alla fall tillbaka och till helgen ska jag till och med tävla Bally igen, det är mest för att underhålla min ridning och i vilket fall så behöver jag träna på att rida MSV det kommer jag ha nytta av senare när man har sin nya häst och ska upp i klasserna man minns ju hur svårt det var tyckte man att rida LA för första gången.

Så håller igång och rider gör jag även om det är ganska kravlöst just nu däremot ställer jag krav på mina elevers hästar när jag rider dem men det är på ett annat sätt jag vill verkligen att det ska gå så bra som möjligt för ”mina” ekipage och de är viktigast för mig just nu sen får vi se om det dyker upp någon kuse som det passar för mig att rida.

Till sommaren ska jag neröver också och rida en del och det ser jag framemot ska bli roligt att få rida lite nya hästar och prova ny tränare.
Nu har jag inte tid att skriva mer för nu är det dags att sätta musik till Sofies kûrprogram.

2008-05-01

Nu är vi hemma igen efter en mycket intensiv dag både igår och idag…
Vi åkte redan igår och övernattade på med hästarna på Västerbo Stuteri…. Stort tack till dem!!!  Det finns en hel del hästar där så det finns en del att titta på. Galax och Elton fick bo i samma stall som forne Stjärntravarhingsten Home Alone som tjänat drygt 1,8 miljoner kronor… De var med andra ord bar stjärnor i det stallet hihi. Det blev en tidig morgon imorse och med hjälp av Johans GPS hittade vi enkelt till
tävlingen. Elin startade först som vanligt och red Elton först på 64.15%. Det var en ganska tung bana då det såg ut att ha regnat en del. Elton blev lite spänd i skritten och det är ovanligt för att vara honom. Elin ledde tills Lilla Prim ridit som tog ledningen på 66% någonting. Det var en ny bekantskap för oss och den var mycket fin, kul att se lite andra ponnysar än de gamla vanliga. Galax gick sedan som sist i klassen och det var en stadig runda, hmm kanske inte bakdelsvändningarna som Elin brukar få till var så bra men helt ok och det blev en andraplats på Galax på 65% nåt.

Elton fick ett pris av dressyrringen för att ha klarat kvalgränsen på nationell på över 62% utan att vara placerad, det var nytt för oss och riktigt kul. Tydligen som arrangör kan man ansöka om att få dela ut sådan på nationella tävlingar. Det var en fin gest som jag hoppas man tar efter på fler tävlingar och varför inte häruppe i Norrland . Det är en stor bedrift att lyckas klara av ett kval.

I nästa klass som var en LA:PO var det faktiskt mer b-ponnyer till start än vad det varit på länge med våra mått mätt hela 10 st. Denna gång var det Galax först och han gick verkligen jättebra det fanns inte mycket att anmärka på och Elin var verkligen jättenöjd och med all rätt han var väldigt fin 8:or på skänkelvikningarna bla och mycket bättre bakdelsvändningar och riktigt fina mjuka övergångar galopp skritt, klart Elin bästa runda någonsin i LA:PO som hon inte ridit sedan SM i fjol. Resultatet blev 67,6 någonting och resultatet stod sig klassen ut och resulterade i en blågul rosett. Elton startade på slutet och jag har aldrig sett honom så pigg och fräsch och ”på” liksom men der blev lite för mycket och det blev lite missar för han var sprallig. Resultatet blev ändå över 62% och jag tycker mig se att han håller på att tända till nu ordentligt så det är nog ytterliga utveckling på gång och det är så kul att se honom så alert och glad, det bådar gott inför framtiden. Återigen var han först utanför placering men fick ändå pris från Dressyringen för uppnådd %.

Det var en rolig tävling att titta på också för det var både regional och nationell och mycket nya hästar för oss. Vi fick bla se Eltons släktingar Brodals Ellison och Brodals Mistral. Både Elin och jag fastnade också för en D-ponny som var helt fantastisk, det rörde sig något enormt och var en riktig ”eye catcher”. Längesedan jag varit så imponerad av en ponny.
Kan itllägga att det är en ponny som nog är på väg upp och vad månde bliva… Blev ännu gladare när jag kom hem och såg att den kommer att starta i Sundsvall med och då ska i alla fall jag kolla och kollar ni så tror jag ni kommer veta vem jag menar när ni ser den. Helt klart en ny favorit bland D-ponnyerna framöver. Man har ju några hästar som man följer som man gillar och en annan D-ponny som jag la de märke till redan i fjol gjorde bra resultat idag och det är verkligen kul att se att de utvecklats så mycket. Min absoluta favvo C-ponny var också superfin idag och den kommer också till Sundsvall, härligt med lite ögongodis.

I det stora hela en toppendag och som vanligt många intryck att smälta.

.

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]