2010

2009-05-30

Usch vad tiden går…. Den här veckan har varit sjukt jobbig. I tisdags var jag upp till Härnta och hade två muntliga presentationer och onsdag fortsatte med en presentation och torsdag med fyra stycken. I onsdags var jag med AK på träning för Marianne Heed för att filma två hästar som hon ska sälja. Det var ett väldigt blåsväder denna dag och snacka om att vi blev chockade när en hel länga med LAVåsboxar blåste iväg. Jag hann också med att träna Elin och Galax och det var den bästa träningen på väldigt länge. Torsdagskväll spenderades i Gnarp med mina elever där och igår var det ganska segt att komma upp ur sängen kan jag säga. Igår började jag med att åka till Nolby för att trimma Tomas, ska försöka rida honom åtminstone en gång i veckan nu framöver inför tävlingarna i Wången.

Efter detta var det full fart till stan och uträtta några ärenden och sedan vidare till Söråker där jag skulle hämta Elin för att sedan åka vidare till AK för vidare fotosession av hennes saluhästar. Passade på att rida Calle också och han kändes bra med tanke på att det var en hel vecka sen vi tränade sist. När vi var klara i Hässjö hos AK åkte vi tillbaka till Söråker och tränade med Galax. Snacka om fullspäckade dagar… Kände mig lite risig i kroppen efter allt detta så provade ett av de nya liniment som jag har köpt till mig själv och sen höll jag bokstavligen på att brinna upp men värken är helt borta idag.

Jag har ju i perioder besvär med nacke och axlar och rygg vilket är väl ganska vanligt för ryttare och nu har jag garderat mig inför sommaren. Träning på balansboll, Två riktigt bra liniment för trötta ömmande muskler. Njurbälte. Epsomsalt till badvattnet vilket är mycket uppfriskade om man har trötta ömmande muskler. Har spanat in ett fint träns till Calle som jag tänkte åka förbi och kika på idag, för idag har jag en helt ledig dag där jag i princip kan göra vad jag vill, undrar när det hände sist?

2009-05-23

Skönt att det är söndag… Har precis kommit hem från den fjärde dagen i rad med tävlingar så är grymt trött, det första jag gjorde när jag kom hem var att stänga av telefonen för nu behöver jag ta det lite lugnt, Inga hästar förrän på onsdag. Behöver någon nå mig så kollar jag ju mailen ofta eftersom jag även under dessa dagar ska plugga järnet. Jag är väldigt nöjd över allt som varit och alla har gjort så bra de har
kunnat. Isa och Felicia gjorde ju debut på nationell tävling i helgen och det har gått riktigt bra 60%, 62%,59%,59%. De har kämpat väl och eloge till Felicia som kommit ihåg alla programmen varje gång.
Isa är en pärla och idag träffade jag en trevlig tränare från södra Sverige som gillade henne skarpt och absolut tyckte att de ska ta föl på henne och han hade förslag på hingst också. Roligt att träffa alla människor också som man träffar på nationella tävlingar.

En sak som jag har märkt sista tiden både lite här och där är att man använder sina bloggar osv till att gnälla på domare, och jag förstår faktiskt inte om man är missnöjd med sina resultat att man inte direkt efter klassen går och pratar med domarna/domaren. Jag tror många tråkigheter skulle kunna redas ut om vi i dressyrsporten bara pratade med varandra. Det kan inte vara kul att vara domare heller när det i princip alltid gnälls, utan deras engagemang vad skulle vi göra då? Domarna har ju faktiskt en utbildning och
oftast ett gediget intresse och engagemang för dressyrsporten och vill hjälpa oss som vill rida ,tävla och utvecklas. Vi vet ju faktiskt att det är en bedömningsport och att det kan variera en del mellan domarna. Nog har vi alla varit missnöjda med bedömningen någon gång men antingen tar man upp det med berörd eller så sväljer man det och tar nya tag, jag gillar inte att man hänger ut människor hur som helst på nätet, det ser faktiskt ganska illa ut och det bidrar ju bara till att ge vår sport dåligt rykte.

2009-05-22

Hua nu har jag legat på latsidan med att uppdatera ett tag och skyller väl på den gamla klyschan att det är mycket nu, vilket är väldigt sant. Det är mycket i skolan och mycket med hästarna och träningar osv.
Även om man inte har så många elever just nu så ägnas det i stället väldigt mycket tid till just dem och det är ju en del på gång framöver så man har en del att göra. Närmast tillhands ligger Sundsvalls nationella ponnydressyr där Felicia ska debutera nationellt så det har varit en del slipning med dem sista tiden.
Elin kommer inte att rida i helgen eftersom det inte ingår i vårt upplägg inför SM och det har varit och är mycket framför oss. I veckan har jag trimmat Tomas, islänningen åt Ann och det var kul och det var roligt att hon tyckte att det givit resultat. Jag har varit i Gnarp och hälsat på mina elever där och det var riktigt roligt och vill passa på att gratta Emelie och Hazel som tog en 2ndra plats vi tävlingarna i Matfors igår.

Idag har det varit en bra dag med då jag och Calle varit på dressyrtävlingar i Matfors. Inför första klassen var han grymt spänd på framridningen men det blev bättre ju längre tiden gick och det jag var absolut mest nöjd med var att de där rackarns galoppfattningarna jag tragglat med sista tiden äntligen fungerade då vi i första klassen hade 8:or på båda fattningarna och han höjde sig ingenting. Redan där hade jag alltså uppnått helgens mål och kul då att även procenten höjdes från sist, denna gång blev det drygt 63%. Kortbana är ju egentligen inge vidare för en sådan stor häst som Calle men man måste ju ut för att få rutin tillsammans. Det är svårt att få ett på-läge hela vägen och det blev lite av och på i travprogrammet men då var ju galoppen bättre så är verkligen nöjd. I nästa klass kändes han stabil och lugnare så jag provade att trycka på lite mer vilket resulterade i att han höjde sig lite i formen men då fick jag i stället till någon ökning bättre och även här blev % högre 63.67 mot förra gången som blev 61. Det känns bra , det går ju liksom åt rätt håll och nu börjar vi bli sugna på att rida högre klasser och jag har faktiskt idag anmält till en tävling i juni då vi ska rida bara långbaneprogram. Jag är verkligen supernöjd med Calle han är verkligen härlig även om han ännu blir stark emellanåt och inte orkar bära sig själv så är han bara så go och glad så man blir alldeles lycklig. Det är ju väldigt roligt också när man känner att det går framåt och idag var det faktiskt en del som kom fram och sa att det hade hänt mycket med honom och att han var fin och så, det betyder så mycket att få höra dessa ord speciellt när man sliter i sitt anletes svett för att komma någonstans.
Tack till Kristin också världens bästa hästskötare…

Jag var så nöjd och glad idag också så att det kändes inte som att det spelade någon roll hur resultaten stod sig i konkurrensen och tyckte lite synd om Calle som stod så snällt hela dagen på transporten så jag bad om dispens att få åka hem. Calle var så nöjd när han fick komma hem och gå ut i sin härliga hage och styla lite för ”brudarna” i hagen bredvid. Genom telefon fick jag sedan höra att vårat lag vann och jag och Calle placerade oss femma i klassen. Lägger ut en bild från idag och vill samtidigt passa på att göra reklam för fotografen http://www.elinnylander.se/

2009-05-16

Hur trött kan man vara egentligen? Troligtvis inte mycket mer än så här utan att sova djupt. Jag är så seg idag så jag vet inte vad , men när jag tänker efter är det nog inte så konstigt det har varit mycket en längre tid och det värsta är att jag faktiskt inte riktigt ser någon ände på det ännu i alla fall. Har inte hunnit med att vila så mycket idag men imorgon ska jag ta det lugnt och bara vara hemma och läsa. Jag behöver en återhämtningsdag nu känner jag. I fredags åkte vi till Malung och det märks att man inte legat ute längs vägarna på ett tag för det kändes verkligen långt. Skönt i alla fall att vi hade ressällskap både vi i bilen och Galax i finkan av Anna, Elin och hästen Kilian.
Tjejerna red hästarna på fredag kväll och det verkade bra inför tävlingen så det var bra.
Tävlingen gick fantastiskt bra för alla inblandade, Elin vann första klassen LA:1 på dryga 70% och både hon och ”Lax” såg ut att vara tillbaka i gammal god form. Otroligt skönt att de fick känna på flytet och vi var enormt nöjda efter denna start. Andra Elin och Kilian gjorde även de bra ifrån sig och vann bland d-ponnyerna på drygt 65%. Framgångarna fortsatte och Elin red andra klassen som var lagtävlansprogrammet på drygt 68%. Det räckte till en andraplats efter en c-ponny. Elin och Kilian red programmet för första gången och fick fina dryga 62%. Väldigt bra jobbat av alla ryttare och hästar…
Imorgon blir det alltså en kojdag för mig men idag har jag hunnit med att ha lektioner med Sofie och Felicia. Sofies häst såg mycket lugnare ut än sist och det är roligt att se dem utvecklas. Felicia putsade lite på programmen inför sin nationella debut och jag hoppas att de fortsätter att jobba på som de gör.

2009-05-10

Söndag och tröttheten har infunnit sig som vanligt, det har varit lite rörigt I helgen så det är inte konstigt. Lade ut en av pappas travare på annons i torsdags och telefonen och mailen har gått varm. Igår kom så ett par från Västerhaninge och tittade på märren och de bestämde sig direkt så nu är det bara en travhäst kvar hemma i pappas stall. Dock är hon ju inte ensam utan har ju både Ridder och Kyljan som sällskap.
Planen framöver är att tömma stallet i den nybyggda delen och sedan tvätta och måla om för att senare kunna hyra ut boxplatserna. Det är mycket som är under förändring i våra liv just nu och det känns både spännande och naturligtvis lite sorgligt. Jag har sagt ifrån att ta över hela gården för det är så otroligt mycket arbete för två personer där varav en jobbar heltid och en pluggar på heltid. Det senaste året har ju varit ganska omtumlande för min del med att inte ha någon egen häst längre och startat upp plugg på Mittuniversitet. Eftersom jag inte fått tag på något sommarjobb har jag dessutom valt att läsa sommarkurser i Sociologi. Fast för övrigt trivs jag ganska bra ,jag har ju Calle att rida på och tävla och det är ju kanonbra och mina elever jobbar på och utvecklas hela tiden.

Det blev en tidig morgon idag då jag åkte med till Delsbo på ponnydressyr och Elin red Amorosa som hon har för utbildning lite till och från. Det var första tävlingen för henne ute och hon verkar vara en mycket klok och förståndig 5-åring. De vann första klassen som var LC:1 och i LB:1 var målet att få över 60% för att få räkna ritten som kval till Ungponnychampionatet och det lyckades med råge, tror det fick ihop nästan 65%. Jag såg för övrigt många fina ponnyer där så det var roligt.

Närmaste veckan är det ingen rast eller ro, har tre uppgifter som ska in på onsdag och sen ska det hinnas med att träna, rida Calle, gratta pappa på födelsedagen, gå på bankett på Casinot (mer om det kommer senare) åka på tävling. Så skulle uppdateringarna ligga efter så förstår ni varför….

2009-05-06

Så var det onsdag, hua vad veckorna går fort men å andra sedan har jag slitit som en hund redan denna vecka så det känns som det mins vore fredag. Har hållit fyra uppgifter igång samtidigt i barn och ungdomslitteraturen och måst medge att igår mådde jag lite dåligt över stressen men det är bättre idag. Kanske till viss del eftersom jag lämnade in en uppgift igår. Det har i alla fall passat perfekt att varit hemma och pluggat nu när vädret varit lite sämre. Många är sjuka nu med fick ställa in en lektion igår för ryttaren var krasslig. Idag har jag varit ut till Calle och ridit och han kändes mycket bättre än vad jag hade trott eftersom jag inte ridit han sen förra veckan. Han var mycket lättare att få rund idag och galoppen känns bättre och bättre och provade att rida lite delar ur LA: och lite ur galopprogrammet i MSVB:4 och döm om mon förvåning när de funkade långt över förväntan, det kändes verkligen jättebra. Han var inte heller så stark som han brukar i galoppen så det går åt rätt håll. Det märks också att det håller på att hända en del med galoppen eftersom traven just nu är sämre och det tolkar jag som ett bra tecken för den brukar bli det en period när man jobbar med galoppen för att få de stark och bärig.
 Gjorde några byten idag och i det första föll han fram men de andra tre var jag riktigt nöjd med.

Det var ju kanonkul behövde verkligen det efter denna veckas skolslit. Fick besked också om att jag kommit in på de sommarkurser jag sökt så det känns ju bra eftersom det är så svårt att få något sommarjobb. Köpte en ny kavaj häromdagen och den är jag väldigt nöjd med för jag hatar verkligen att rida i kavaj men den här var skön och med andas funktion så nu ska det heller inte längre behöva kännas som man har tvångströja på sig när man ska tävla, det ska bli riktigt skönt.

Vill passa på att gratta Johan som idag klarade teorin till MC-kortet, nu är du ett steg närmare tjoho.

2009-05-04

Måndagsmorgon och en ny vecka ligger framför en med massor att göra. Skolarbete som ska lämnas i på fredag senast och rida Calle och sen träna de som ska tränas såklart. Igår övningsdömde jag hemma och det var kul. Hann med att åka till SRK och titta lite på MSVB:4 också det var kul. Galax var också väldigt fin igår så det kändes bra. Maj är nästan alltid en hektisk månad fast ändå lite lugnare i år än tidigare i år då vi inte har några dräktiga ston i år som ska föla och dessutom har vi ändrat en del i planeringen med tävlingar framöver både för egen del och andras och lustigt nog verkar det intressera många andra,
men man måste ju göra det som känns rätt och tro på det och man gör ju sig nya erfarenheter hela tiden och det vore tråkigt om man inte använde sig av dem.

Måste passa på att gratta Kristin och Campari igår också som kom två i MSVB:4 på Kungsnäs och fixade sitt andra kval samt ingick i det segrande laget i Div 1.

2009-05-02

Mitt uppe i en massa skoljobb och sista april var lugn då vi passade hästarna och huset i Nolby. Igår hade jag lektioner med Sofie och Felicia och det var lite programridning på tapeten. Det var LA.4 och FEI´s lagtävlansprogram för ponyryttare som dagens program och det funkade bra för båda två. Själv har jag lite huvudbry vad jag ska anmäla till framöver när jag tycker att Calle fungerar bättre på kandaret än på träns, hade ju tänkt tagit det ganska lugnt framöver men nu känner jag att jag kanske borde höja kraven lite.
Det de mesta handlar om nu är ju att få honom riktigt lösgjord mera lydig och jag tror också att det vore bra om det hände lite mera i programmen så han fick mera att koncentrera sig på. Vi skulle ju varit i Gnarp igår på ponnytävlingar men den blev tråkigt nog inställd. Idag tog vi dock en sväng till SRK och tyvärr så var Galax ungefär på samma sätt som han brukar i detta ridhus väldigt spänd och blev mycket missar men Elin vann i alla fall. Ja det kan ju vara lite besvärligt emellanåt med hästar som har mycket ”power” de är ju så härliga när de funkar men det kan lika gärna bli pannkaka och det blir det ibland men det är bara att komma igen.

Imorgon ska vi ha klubbtävlingar hemma och jag ska övningsdöma igen och det känns bra ju mer träning desto bättre känner jag.

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]