2010

Mars

Tävlingssäsongen närmar sig med stormsteg och en del klubbtävlingar har redan avverkats.
Jag tycker själv att det är jättebra med alla typer av programridning och klubbdressyrtävlingar så att man hinner komma igång inför säsongen.
Min första start blir om allt går enligt planeringen i Timrå den 23 april. Caroline och Elin red klubbdressyr i Timrå i den 11:e och det gick mycket bra för båda två. Caroline vann LA för unga hästar och Elin vann både LB:1 och LA för unga hästar och var tvåa i båda klasserna med Elton. Det roliga var att Elin red på över 62% med Galax och det är ju det resultat man måste uppnå i LA för B-ponny på regional för att få starta nationellt så nu kändes det som att det var på gång.
Elton hade även han över 60% och hade med det resultatet också han kunnat kvala på lok tävling för Ungponnychampionatet i LA. Fast man är alltid lite osäker på procentresultatet på klubbtävlingar för man vet ju ändå inte vad man har att vänta när man kommer ut på lok/reg tävlingar.

På Njurunda hade vi första omgången av NRF-Cupen i hoppning som gick i LD.
Spralliga Simon vann NRF:cupen för ponny och fick även denna gång vara med om omhoppning(har ju bara startat unghästklass tidigare). Film finns på detta under” Mina hästar”. Caroline slog till hon med och vann NRF-Cupen för stora hästar med Clondike.
Det var glädjande då båda dessa rider dressyr i grunden och tränar för mig. Kul att de kan lyckas på hoppbanan också. Simon vann även LC denna dag.

Sista helgen i Mars var det dags för Elin att göra årsdebut på regional tävling i Högbo.
Vi hyste inga större förhoppningar om någon placering då det var jättebra ekipage med.
Det såg vi när vi fick startlistorna att det var ett antal SM-ponnyer och sådana som rider på höga procent. Det vi inriktade oss på var att komma nära kvalgränsen för nationellt som ligger på 62% i LA. Eftersom det kommer att finnas nationella klasser i distriktet senare i vår så var planen att kunna vara med på dem, men då måste man kvala först.

Elin var väldigt lugn och samlad och red jättebra i första klassen som var en LA:1. Hennes tidigare bästa resultat låg nånstans kring 220 poäng och nu fick hon 238 p som motsvarar hela 64.38%... Ett kanonresultat så här på säsongens första tävling. Genom detta hade hon fixat kvalet till nationella med. Elton var inte sämre och i sin första regionala LA:1 fick det lite drygt 60% och var först utanför placering ibland alla dessa meriterade ponnyer.
Så skönt att resultaten från klubbtävlingen inte var någon tillfällighet. Vi var otroligt glada och överraskade och vi fick mycket beröm för att ponnyerna var så fina och många undrade hur gammal Elin var så jag skulle tro att det var många som la märke till henne och hennes fina ponnyer.
I nästa klass som var ett Lag 2003 program var det en annan domare som dömde som inte verkade ha någon hög skala och det var ganska många som blev rejält sågade, däribland också Elin och Galax men det är ju bara att bita ihop då vi ändå var nöjda med ritten.
Elin blev lite trött efter den uppvisningen och det var lite stökigt på framridningen och jag stod och funderade på hur det här skulle gå. Då visade Elin en beslutsamhet jag aldrig sett tidigare. På framridningen strulade en del moment men hon red in och red runt hela programmet utan de problemen hon hade på framridningen och det tycker jag var den största prestationen av alla. Att verkligen ta sig samman och bita ihop trots att det strulat. Så trots att hon inte fick några höjdarpoäng i denna klass så var vi mycket nöjda.
Det stora målet att kvala till nationell tävling var äntligen uppfyllt och jag kan lova att vi var jätteglada och jättetrötta när vi åkte hem.

Nu är det nya mål som hägrar och jag känner en mycket stor entusiasm inför den fortsatta träningen och jag tror att både Elin och jag fick en rejäl dos motivation och det kommer vi behöva för vi har en hel del arbete framför oss. Caroline har kommit igång med träningen igen och snart börjar det dra ihop sig för den första omgången i Div 2.

 

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]