2010

2007-03-29

Nu har jag tränat för Peter två dagar och tänkte lägga ut en litet blandat klipp. Peter red lite igår och sen red jag lite och idag red jag själv hela passet och han var verkligen jättefin. Mycket rakare i kroppen där jag haft lite problem och galoppen var så mycket bättre. Mjuk och fin och väldigt uppmärksam har han blivit sista tiden så det känns som vi är på rätt väg nu. Nu händer det nåt hela tiden och det känns som vi är på väg nånstans så det känns ju lite tråkigt att Peter snart ska åka tillbaka, men samtidigt är jag tacksam för all hjälp vi fått. Nu har min häst även kommit på att han kan göra spansk skritt när han vill vara med och bestämma den filuren.
Fast de säger ju att Briar avkommorna är väldigt luriga och det har man ju fått erfara under den tiden som jag haft Stevies.

2007-03-27

Dubbelseger till Elin Nylander och Galax

I helgen tävlade Elin Nylander och B-ponnyn Galax i Högbo och de vann överlägset klasserna som var LA:1 och Lagtävlansprogram för allsvenskan. Säsongen har inletts på ett mycket bra sätt för ekipaget och de långa resorna ser inte ut att ha påverkat varken häst eller ryttare.

2007-03-26

I helgen som var hade jag planer på att åka och titta på hingstvisningen på Färsta men jag fick jobba i stället så det blev inget av med det på lördagen. På söndagsmorgonen kl 04,00 hämtade Kicki och Elin mig och sedan bar det av till Högbo. Elin red ju som vanligt först och den första klassen så red de ihop drygt 62% även om det inte var det bästa som det gjort så räckte det till seger. Elton var lite sprallig och de fick några missar och slutade på 58%. I nästa klass var både hästarna och ryttaren mycket mera skärpt och det betalde sig mycket väl och de red ihop 68%.
De vann även denna klass och Elton fick ihop drygt 60% trots att han var lite trött då framridningen blev lite väl lång.
En lyckad helg och nu åker vi hem och tränar ännu hårdare…..

2007-03-21

I helgen som var hade vi första omgången i NRF-Cupen i dressyr och vi fick verkligen en hiskeligt väder, riktig snöstorm och jättekallt i ridhuset br. Elin red Campari och de vann båda klasserna på 67 resp 66%.
Roligt var också att Felicia fått ordning på sig själv och hästen så även hon vann båda klasserna. Julia som jag precis börjat träna i Gnarp fick en andra placering så alla var så duktiga. Själv har jag mest koncentrerat mig på träning och tränade för Peter igår och det som inte funkade igår som vill höll på och kämpade med det satt klockrent idag när jag red själv så jag är verkligen jättenöjd. Har varit så bra med denna kontinuerliga träning för Peter och jag önskar att han kunde stanna här jämt. Så mycket vi har tagit oss igenom på den lilla tid han varit hemma saker som säkert skulle tagit flera månader för mig att komma igenom annars.

Nu till helgen blir det lite ledigt dock då tänkte jag åka på Hingstvisningen på Färsta på Lördagen och då skulle Jenna rida Stephen.
På söndagen åker jag med Elin till Högbo på tävlingar.

2006-03-15

Har nu tränat för Peter två dagar då han är hemma fortfarande till min stora glädje. Igår var Stephen jätterolig att rida och riktigt fin bitvis. Jag vaknade dock med världens migrän idag så det blev ingen ridning för min del utan Peter fick rida istället. Det var nog till viss del tur för idag var han verkligen gräslig. Faktiskt redan från första början men han har ju humör så det är ju inte helt ovanligt. Jag är i alla fall jätteglad att Peter fick se hur han kan vara när han är på detta humöret och att han ändå fick igenom det som krånglade.

Trots detta tyckte ändå Peter att det var en del saker han gjorde som ändå håller på att bli riktigt bra.
Fast jag tyckte mest han uppförde sig som en gammal sur hingst som helst skulle vilja skrapa av ryttaren mot sargen när han inte fick göra som han vilel. Ska ju rida honom i morgon så då ska det bli kul att se hur han är då om han är som ett lamm eller om han fortfarande är lite purken sen idag. Han brukar vara jättefin efter man tagit igenom saker i alla fall. Till veckan kommer Peter igen och kollar av att vi sköter oss och hoppas kanske kunna filma lite då….

2006-03-11

I helgen har jag varit i Gnarp och haft träning under lördagen och denna gången var de fem st som var med. Kul var också att det var en B-ponny till med på träningen, jag tycker ju att det är så roligt att jobba med ponnyer. Stephen har varit hysteriskt pigg i veckan förmodligen för att han fick stå några dagar då han blev lite halt av en karledsinflammation.
Tur att man har massa bra örter hemma så han blev snabbt bättre.
När man rider känner man iallafall att det hänt mycket med han under de veckor Peter varit hemma och hjälpt oss, det är verkligen inte samma häst som innan.

Dessutom har det ju varit sportlov här denna vecka så man har ju hunnit med att träna eleverna lite och även Elin med ponnyer fick en genomkörare efter Södertälje och allt verkade bra, vi har ju lite saker att slipa på till nästa gång och motivationen nu är det inget fel på.
Caroline tränade med Clondie också och vi fick jättebra ordning på Carolines sits med lite enkla tips som jag tagit med mig från Peterträningen och Clondie gick verkligen bra och Caroline satt verkligen snyggt.
Det var så roligt att se dem för det hände så mycket under det passet.

Idag hade vi NRF-Cup i hoppning på klubben och Stephen fick göra lite hoppdebut i ny regi. Han har ju funkat så bra när vi tränat men han blev dock lite paff i ridhuset i första klassen så han var tvungen att stanna nån gång först innan han kom på att det inte var vanlig dressyrtävling idag. Första klassen var en Clear round där han gick felfri i andra försöket och i nästa klass som var NRF-cup 90 cm hoppade han bra och var mycket mera taggad så det var lite synd att han petade ner det sista hindret. Annars var det kul att se han och jag är mycket nöjd med hur han skötte sig. Dessutom har man ju en riktigt duktig pilot i Jenna med som lotsade han runt på bra sätt. Kanske det blir lite mera hoppning framöver…..

2007-03-05

Idag är man lite sliten efter helgens bravader men man ska inte klaga det gick ju trots allt helt över förväntan. Fast vi tar det väl från början kl 08,09 var starttiden för Elin första start i Södertälje och det var Elton som fick börja. Han blev lite spänd i början inte helt likt honom och tyckte det var lite läskigt med domarna som satt på podier. Han kom dock över de problemen och de tog sig igenom programmet. Resultatet var väl inget att skryta om men debuten i nationella sammanhang var ju gjord och de finns verkligen mycket att bygga på inför framtiden.

Galax skötte sig riktigt bra och knåpade ihop nästan 60% så det var helt ok. Det var ju Lätt A:2 som var det första programmet och det har inte varit lätt för Galax så nu funkade det helt ok. Det blev en lång väntan tills nästa start och vi han med att sova till och med i den lilla stuga vi bodde i under helgen. I LA:4 hade de verkligen blivit varm i kläderna Elin och galax och de lyckades äntligen klara kvalgränsen till SM för första gången. Vad mer kunde man begära? Roligt nog blev de också placerade i klassen och vi var mycket nöjda.

Vi ska inte glömma Elton som revanscherade sig från första klassen och gick på drygt 57% i sin andra nationella start. Ska bli roligt att se vad dessa tre kommer kunna uträtta i framtiden….

2007-03-04

Elin klarade första kvalet till SM på Galax.

Tog även en tredje placering på nationell tävling i Södertälje.

 

2007-03-01

Vi har hunnit med ytterligare ett pass för Peter sedan sist och det känns riktigt bra. Stephen hoppade även i förra veckan med Jenna, lite träning inför NRF Cupen och det gick verkligen superbra. De hoppade lite bana och han var verkligen riktigt fin. I helgen som var hade jag träning under söndagen så jag missade tyvärr Elin och ponnysarnas första ”programridning” för i år. Det gjorde visst ingenting då Elin först red Galax på drygt 65% i LA:4 och sedan toppade med Elton på 66% i samma klass. Roligt med ett sånt bra resultat nu inför den kommande helgens äventyr i Södertälje. Det ska bli mycket spännande och intressant att åka dit och få bedömningar av nya domare osv. Dessutom att se så många andra b-ponnyer ska bli roligt. I helgen var jag ju alltså i Gnarp och hade träningar och det var ett glatt och positivt gäng som jag ser framemot att få fortsätta jobba med. I morron är det träning för Peter igen för min del och jag hoppas det kommer kännas bra då jag de senaste dagarna haft lite känning i svanskotan.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]