2010

2008-03-29

Idag har jag varit på en ovanligt kort tävling. I bästa fall brukar man komma hem från tävlingar sen eftermiddag eller kväll lite beroende på avstånd. Idag har jag varit med Malin och Felicia på tävlingar på färsta och det var ovanligt lite starter så jag kom faktiskt hem i tid för att hinna plugga lite innan det stora ”eftermiddagskomat” inträffar.
Jag är väldigt nöjd med både flickorna och hästarna idag. Malin red först en LB:0 med Julietta och även om Malin var nervös så syndes det inte och jag tyckte hästen var väldigt avspänd och fin på framridningen. Hon blev lite spänd därinne på banan med jag tyckte de genomförde programmet på ett bra sätt och det tyckte tydligen domaren också för de vann klassen på drygt 62%. Det var ju verkligen jättebra i deras första start ute.

Sedan var det Felicia och Isas tur i LB:1 och det gick som en dans och även hon vann klassen på fina 67%.Det var de verkligen värda som Felicia har slitit i vinter så det är otroligt roligt att det börjar ge resultat. Även Malin red LB:1 och kul att se att Julietta var mera avspänd även om hon blev lite seg ibland så syns det att det är på rätt väg nu. De var riktigt duktiga de fick runt 62% igen.. Det är så roligt att vara tränare sådana här dagar när man börjar se att det händer saker….
Grattis också en gång till Felicia och Isa som tog en andraplacering i LA:1 på runt 63%.
Bra jobbat!!!

Det var en bra dag idag men det har varit en jobbig vecka, mkt plugg som vanligt och har grymt mycket att göra nästa vecka så det känns lite tungt. Elin har varit sjuk med denna vecka så vi har inte tränat och om en vecka är det dags för Högbo. Sandras ponny har varit lugn och städad i veckan och jag är så glad för det även där går det framåt nu. Nu är det bara full fart mot nästa helg, två prov i veckan och massa annat skoljobb.


       Stockmossens Julietta & Malin Svedin                           Isa & Felicia Walgren

2008-03-21

Skönt att man är hemma och kan slappa lite i soffan efter denna mycket jobbiga dag…..
Vi hästintresserade är verkligen galna ,började imorse med att kliva upp 04.45 och sedan åka i full snöstorm till Gävle på ponnydressyrtävlingar. Jag åkte med Elin och Felicia och hennes familj hade åkt ner redan igår så det hade tur att slippa vara ute på vägen i ovädret. Det blåste småspik och ingen uppstallning. Hästarna var helt snurriga när vi skulle göra i ordning dem ute till första klassen och det visade sig sen att de var sig inte lik när Elin red fram och så småningom tävla. Elin red Elton först i LA:2 och han var lite spänd i programmet och blev stundtals lite för kort i halsen. Elin tyckte det var sådär och det tyckte väl vi också så vi blev positivt överraskad över resultatet som blev 64.40%. Efter paus och framridning så var det dags för Elin att rida med Galax och han var verkligen på trycket och hittade på en hel del hyss men däremellan var han fin. De var inte sig själv någon av dem i första klassen men resultatet på Galax blev ändå 64.40% och det blev en delad seger mellan Galax och Elton. Samma poäng och samma allmänna intryck så de gick inte att skilja åt.

Felicia red bland c-ponnyerna och äntligen har allt slit betalat sig och hon blev tvåa i klassen på drygt 59%. Jättekul och det var verkligen ett steg i rätt riktning. Isa såg jättefin och fräsch ut och Felicia red koncentrerat och mycket mera noggrant så det börjar verkligen hända saker.
Nästa klass var LAP1 och Elin red här mot c-ponnyerna och först ut var Elton igen och jag tyckte han var bättre nu men procenten var väl ingen höjdare men vi var nöjda med ritten. Procenten blev 59. När det var tre hästar kvar ledde Elin fortfarande klassen så det var de resultaten som gällde idag. Elin red Galax på slutet och han gick riktigt bra och fick ihop 65% och vann klassen. Galax blev alltså etta och Elton fick en tredjeplacering. Det var en mycket lyckad dag och jag var mest nöjd med att Elin fick till så pass bra enklas byten med Galax i sista klassen de var verkligen fina.

Annars har det inte hänt så mycket i veckan det är studier som gäller och träningar däremellan. Nöjd med VG på den sista uppgiften i biologikursen och nu är det bara slutprovet kvar gaaah. I helgen blir det träningar och plugg, har en psykologiuppgift som ska inlämnas till veckan. Mycket plugg kommer det att bli fram till vi ska till Högbo om två veckor.
Nästa vecka blir det mycket dressyr men mest från backen för min del. Har ridit och tömkört Stephen sedan jag kom hem och han känns helt ok det är mest jag som verkligen inte har någon lust och ork just nu att få någonting gjort. Rider och håller igång honom i alla fall och han har varit riktigt glad och trevlig i veckan så jag har lite dåligt samvete över att jag inte har någon lust.

Pratade med Peter i veckan och han höll på att svimma när jag sa att jag funderade på att sälja Stephen, du ska väl inte sluta rida? Näe det hade jag inte tänkt men kanske inte ha häst just nu.
Har ju en del att rida på ändå och antar att suget kommer nog att komma tillbaka bara det blir lite balans i mitt liv om vad som ska hända i framtiden och så vidare. Har ju inte direkt behövt vara hästlös ens när jag inte haft någon egen så hoppas att kanske man kan få möjligheter att rida på något annat när det blir dags. Möjligheter brukar dyka upp när man minst anar det. Ridning är ju trots allt det bästa jag vet (även om det är tufft just nu). Eftersom jag haft en utmattningsdepression tidigare så vet jag också när det är dags att backa lite och känna efter.


Elin och Elton i kalla snöiga Gävle Brrr

2008-03-17

Nyss hemkommen från London… åh vad roligt vi haft det… Vi åkte ju i torsdags och har hunnit med en hel del. Massor av shopping så klart hehe…. Varit på marknad i Notting Hill och naturligtvis besökt en massa pubbar och på fredag var vi på musikalen We Will Rock You i West End. Självklart besökte vi även Madame Tussauds. Jag har aldrig åkt så mycket tunnelbana som i helgen och det har varit hur lätt som helst att hitta överallt. Skönt att få vila sig lite från studier och allt det gamla vardagliga när man haft en del att fundera på den senaste tiden. Nu känner jag mig mera uppladdad än jag gjort på länge i alla fall, det kan ju behövas för har verkligen sjukt mycket skolarbete att göra. Nu närmar sig slutet på Biologikurs A. Måste i alla fall skvallra om att jag var tvungen att köpa Ridsport när jag kom till Arlanda och det var roligt att det stod lite om Elins resultat i Södertälje. Lie komiskt var också att jag träffade Sofie som rider Kyljan på Arlanda och hon skulle med samma plan hem till Sundsvall.

Fått lite nya idéer också som jag hoppas kunna genomföra. Läste i Ridsport om några ponnyryttare söderut som är mycket skickliga och som rider för samma klubb och som där de rutinerade hjälper de mindre rutinerade med sina hästar, eventuellt tävlar igång dem om det behövs. Det är nåt som jag tycker är väldigt bra och något som borde göras mer även häruppe. Hoppryttarna är mycket bättre på sånt än vi ”dressyrare”. Konstigt nog verkar det fult att ta hjälp av andra häruppe i Norrland fast i resten av Sverige går det hur bra som helst. Jag tycker verkligen det är det ultimata sättet att nyttja den kunskap som finns på bästa sätt. Jag funderade själv på att skicka iväg Stephen under förra året men då hade jag sån tur att Peter kom hem så det behövdes inte, fast jag fick också en massa frågor och kommentarer om detta. Jag hjälper ju flera med ridningen på sina hästar och varför skulle inte jag behöva ha hjälp med min häst???

 Idag blir det en tömkörning av Stephen, försöker variera träningen nu och dessutom kommer jag åt honom så bra med det just nu, nästan bättre än när jag rider. Det ser i alla fall ut som han blir kvar ett tag till och faktiskt känner jag mig lite sugen att tävla. Visserligen känns det tråkigt att inte komma ut i de klasser som var målet. Det är väl lite så också när man har höga krav på sig själv och det inte blir som man tänkt sig, fast vid närmare eftertanke blir det aldrig som man tänkt sig nästan när det gäller hästar. Jag har bestämt mig för att backa ett steg eftersom jag känner att hästen inte är mogen ännu för vissa saker så vi går ut och börjar rida lite lättare klasser i början av säsongen och så får vi se sen vad som händer men målet är att rida msv.

Jag måste träna mera hemma själv också känner mig som en hösäck just nu men det är väl för att jag inte rider så mkt och då tappar man fort. Vi tävlade ju så lite ifjol och har nästan inga uppklassningspoäng heller så man får börja där det känns lagom. Egentligen när jag ser i det stora hela så har jag och Stephen riden väldigt få tävlingar överhuvudtaget tror det inte blivit mer än 10 tävlingar på hela den tid som jag haft honom, det är ganska lite på tre år, håller på att bli en som tränar och tränar men aldrig känner mig riktigt redo tror jag haha. Ja det är nog så att man saknar Peter ibland som pushar på. Just nu pushar jag mest på andra, jaja det får bli som det blir just nu kommer faktiskt mina studier först, sen mina elever och faktiskt inte förrän på tredje plats min egen ridning. Jag tycker i alla fall att det är roligt att gå i skolan nu även om det är jobbigt. Dessutom får man väl se vad som händer i distriktet med alla sjukdomar osv men har anmält mig till Tunalid eftersom det säkert ännu är lite osäkert om hur det blir på Timrå i april annars var det tänkt att jag skulle rida där istället. Ska nog anmäla till någon klass på SRK också men det blir nog bara LA:4 där. Veckan efter har vi tävlingar hemma och då får vi se vad det blir….


Malin ordnar space mellan stjärnorna Brad & Julie!

 
Malin alltid i ramp ljuset, Jim Carrey är impad!


Johan försöker ragga på Nicole Kidman!

2008-03-10

Nyss hemkommen från Södertälje och vilken helg det har varit….
Vi åkte ju tidigt på lördagsförmiddagen i snöovädret och var framme på ridklubben runt tretiden på lördagen. Hästarna hade fått uppstallning i utestallarna precis som förra gången vi var där och vi skulle bo i det lilla torpet ovanför anläggningen. Elin red igenom både Galax och Elton och de var faktiskt lite stela så vi fick jobba på en stund. Så söndagen var Elins första start med Galax kl 8.00 och vi prickade in en lagom framridning och Elin och Galax gjorde den bästa A2:a de någonsin presterat. Galax var harmonisk och trygg och hittade inte på några egna krumelurer alls, alla spänningar som han ofta bär på var som bortblåsta. Vi var jättenöjda efter ritten både jag och Elin och hann inte fundera så mkt mer eftersom hon direkt skulle rida fram Elton och fått så jättelite tid på sig, det var synd för han var lite spänd och skulle nog behövt lite mera tid på sig och var faktiskt lite laddad i programmet och taktade i skritten bland annat. Resultatet på Galax blev långt mer än vi vågat hoppas på hela 70.61% och det blev för övrigt dagens högsta procent. Vi blev lite smått chockade men naturligtvis väldigt glada för vi vet ju att kapaciteten finns men att få till det är det svåra. Elton fick också sitt livs bästa resultat i LA:2 trots lite småmissar 64. %. De resultaten var långt över det vi vågat hoppas på. Skönt också med en bekräftelse på allt som vi tragglat i vinter och skönt för mig som faktiskt tyckt att ekipagen utvecklats mycket även denna vinter, man blir alltid rädd för att man ska bli hemmablind.

Kul att så många dessutom uppmärksammade Elin och ponnyerna och kom fram både till henne och till mig och Kicki och sa att de tyckte att de utvecklats mycket i vinter. Det jag var mest nöjd med ändå var att mina teorier om att jobba med Galax taktningar och hyss i skritten i LA:2 äntligen gått hem. Summa summarum av detta att båda hästarna slog sina personliga rekord i första starten för året, vem hade kunnat tro det?

Det blev ganska lång väntan till nästa klass och även här var det väldigt tajt med tid mellan Elin’s ritter och Galax var först ut. Det skulle bli intressant att nu rida ett svårare program på nationell då Elin tidigare bara ridit vanliga LA-program nu skulle hon rida ett som innehåller både skolor och enkla byten. Galax var lite mera taggad här men skötte sig i det stora hela bra, det blev någon felfattning men jag tyckte de genomförde programmet väl. Resultaten landade på 63. % och det var riktigt bra i denna lite högre svårighetsgrad. Det blev lite stressigt för Elin till nästa ritt och hon kände sig lite trött men klarade av att rida igenom programmet helt ok och resultaten med Elton blev strax över 59%. Jag tycker det var bra jobbat för det blev verkligen inga optimala förutsättningar för dem med så kort tid i emellan för henna att återhämta sig och dessutom kräver Elton mera ridning nu när han börjat fått mera aktion igenom kroppen. Det var ett helt ok resultat och dessutom hade de fått en nolla på ett ställe i protokollet då han bytte galopp innan en övergång så det finns betydligt mer att ta av även där.

Galax vann även denna klass och Elton var även här på andra plats. Det blev segertäcke och fint schabrak. Mycket roligt har hänt i helgen och skojigt också att Elin fått uppmärksamhet för sin trevliga ridning och det börjar ge lite gensvar här och där för det börjar komma lite erbjudanden om möjligheter efter b-ponnytiden och det är ju tycker jag är den allra yttersta formen av tecken på uppskattning.

2008-03-06

Full fart har det varit denna vecka med sportlov och allt som hör till.
Har varit en del träning av en hel del. Har kollat av Malin och Jullan (gick superbra i tisdags) Sofie och Kyljan (provade nya boots och var riktigt fin). Elin och ponnyerna har bott i Nolby med mig ons-tors och tränat och det verkar bra inför Södertälje. Stephen har jag småhoppat med denna vecka bland annat och det tyckte han var roligt. Idag tittade jag även på
Ann-Catrin och Waldemar och de har verkligen gått framåt. Det känns uppåt på tränarfronten men sådär för min egen del. Jag har svårt att hålla motivationen uppe och även om Stephen är på gång nu så har jag tappat gnistan, det beror nog också på att det är så mycket som händer i mitt liv just nu. Många beslut som ska fattas och mycket stora förändringar är att vänta framöver på det privata planet, det har gjort att jag har börjar fundera på att kanske sälja Stephen. Allt är långtifrån klart men jag har i alla fall börjat fundera på det. Jag har verkligen mycket att fundera på just nu och det drar i mig från många olika håll och det är ganska svårt att bestämma sig hmm. Jag får ta en sak i taget och nu först Södertälje…..

2008-03-02

Och vips så var vi inne i mars månad då allt börjar….. Som vanligt denna helg så var jag i Gnarps i fredags och hade lektioner och de jobbade på bra. Igår hade jag lektion med Sandra och Beauty och det gick riktigt bra trots att Sandra varit sjuk och att vi fått förhinder några gånger så träningen har inte blivit av. Efter Sandra kikade jag på Malin och Julietta och det gick riktigt bra ända tills vi skulle börja med skänkelvikningarna då blev hon riktigt vrång så vi fick hålla på ett tag innan det släppte. Passade på att rida Stephen sedan och det kändes sådär… hmm han måste komma ihop mera, tror jag ska byta till det raka bettet ett tag och se om det är lättare att få han fram på det. Idag var det NRF-cup i dressyr och det var många av de mina som skulle rida idag så självklart var man på plats. Elin red Beauty i första klassen LB:0 och det gick verkligen så mkt bättre än förra gången så det var roligt att se och de fick runt 64% så det var ju verkligen ett kliv framåt och de fick en andraplacering i klassen. I LB:1 som är cupklassen blev det denna gången ombytta roller då Malin vann med Julietta och Felicia kom tvåa med Isa. De såg mycket fina ut bägge två. Även Elin red runt lilla fröken Beauty i denna klass och hon skötte sig. Kyljan och Sofie som jag börjat träna ganska nyligen vann LB:1 för häst på nästan 67% och han såg piggare och fräschare ut idag än sist tyckte jag. Elin red sedan Elton i LA:1 (lite förberedelse för nästa helg) och han såg fin ut och stabil i formen. Elin vann denna klass med Elton och kom tvåa med Galax och de skiljde bara 1 poäng mellan de båda. Galax såg också fräsch och fin ut och det verkar bra inför nästa helg. Kyljan och Sofie debuterade i LA och det skötte de bra de fick runt 62% vilket jag tycker var ett mer än godkänt resultat.
                      

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]