2010

2009-03-29

Söndag igen och det ligger en vecka framför en och det blir nog en ganska fartfylld vecka. Jag gör min sista vecka på vårens praktik som har varit 5 veckor. Det är en del uppgifter som ska jobbas med och putsas till innan inlämning. I helgen har jag bara hunnit med att rida en häst och det var en ponny som skulle provas och den var ett trevligt projekt. Idag hade jag också lektion med Sofie och Ridder som gick bra och idag började vi med lite roliga krumelurer och de var så duktiga. Igår var vi på Ryttargalan och ja var faktiskt nominerad till året tränare och det kändes ju kanonroligt.

Nu har jag löst licens också så ska försöka anmäla till lite tävlingar med Calle nu. Nästa helg är det nationell ponnydressyr i Högbo så ska försöka hinna förbi att kolla till Elin och Lax imorgon.

2009-03-22

Söndag det vill säga snart måndag… I Lördags var jag och filmade AK på Kungsnäs och det har faktiskt blivit en del filmande i helgen och de är i skrivande stund under bearbetning. Idag har jag varit och tränat Elin och det var jätteroligt, Elin har mognat mycket på slutet och det är så roligt nu, vi kan diskutera små detaljer och verkligen jobba på ett bra sätt och det är fantastiskt kul på alla sätt för det vet väl alla som jobbar med tonåringar att det är inte alltid så väldigt enkelt alla dagar. Dock minns jag själv min tonårstid och det var inte heller alltid så lätt så man förstår dem. I alla fall så såg Diablo fin ut och det har hänt mycket och Galax gjorde ett kanonjobb idag och jag är grymt nöjd över att de saker som vi vet att det måste jobbas på lite extra fick ett sådant fint flyt idag. Jag var riktigt glad när jag åkte därifrån det var verkligen den bästa träningen på länge….

2009-03-20

Trött, tröttare…. Det har som vanligt varit en intensiv vecka och jag har gjort väldigt mycket I skolan denna vecka. Lyckats göra en del av mina VFU uppgifter och även saker utöver detta så jag känner mig väldigt nöjd och det är riktigt kul och jag trivs det är bara att man är ovan så man blir trött i
skallen. Kände intensivt för ett avbrott idag så packade mig iväg till Hässjö idag efter skolan och red Calle. Kände verkligen att jag måste göra något annat när veckan varit på intensiv. Han kändes bra och vi jobbade mest med formen och övergångar. Johan var med och tog lite foton.

2009-03-15

Helgen har i princip spenderats hemma i sängen och framför tv:n och datorn. Har verkligen inte varit pigg på något sätt. Försökte åka en svång för att kolla på Elin igår men mådde så dåligt så jag fick åka hem igen. Har fått ett väldigt starkt penicillin som jag rent ut sagt mår apa på. Har inte orkat gjort något vettigt på hela helgen. Roat mig idag med att kolla på Hingstvisningen från Tullstorp och det är ju alltid lika trevligt. Tyckte clinic biten var väldigt bra, sådant man behöver påminnas ofta om. Är så grymt trött och seg så det känns lite jobbigt att man har så mycket man ska göra nu också under praktiken.

Det gick i alla fall bra för Elin på klubbtävlingen igår. Hon red dressyrryttartesten för första gången med Diablo och det hade gått jättebra och hon var jättenöjd med honom både i den klassen och LB:2. Det går verkligen framåt. Galax fick också vara med och han fick gå LA:4 och Elin var nöjd med honom där med. Synd jag inte fick se honom för han gick riktigt bra på programridningen.

2009-03-13

Fredagen den trettonde idag brr. Vi som är så skrockfulla… Har känt mig lite halvdassig hela veckan, var och red Greven lite i Tisdags och det känns som han utvecklas hela tiden.,
själv kände jag mig inte alls pigg och på onsdagsmorgonen började jag få ont i halsen och sen har det bara blivit värre. Riktigt ont i halsen, dötrött och grötigt tal en typisk halsfluss med andra ord. Har fått penicillin nu men ingen tävling blir det för mig och Greven imorgon. Elin och Galax var och red LA:PO idag i ”Försprång Mittsvenska” och det gick väldigt bra hela 70.21%, det bådar ju gott inför säsongen.

2009-03-08

Söndag igen och man är lika slut som vanligt efter en intensiv helg. Igår tittade jag på träningen i Timrå men hann bara se Elin eftersom jag hade så mycket att göra denna dag. Det var kul och Sigrid säger många saker som vi talar om mycket när vi tränar och det känns bra. Mina elever var i alla fall väldigt nöjda med träningen och det var kanon. Efter detta åkte jag och hämtade transporten i Njurunda och sen bar det av till Hässjö eftersom jag skulle hämta Greven och Anna Karin skulle köra ut Calle så att det var på plats till klubbtävlingen idag. Red en sväng på båda och det är så roligt att känna att det verkligen börjat gå framåt för mig och Greven. Calle var lite spänd och blev lite stark så red igenom han ganska rejält.

Det blev en tidig morgon idag då jag hade morgonfodringen och först ut på klubbtävlingen var Greven och han kändes riktigt bra trots att det inte var helt lätt att rida fram. Han gick mycket bättre än sist i Timrå då det strulade en del så vi vann faktiskt klassen på drygt 63%.
Det var ju en rejäl förbättring från sist så jag var jättenöjd. Det blev ganska tätt inpå till nästa klass men han skötte sig även där och vi fick drygt 63% igen och en till förstaplats, Duktiga Duktiga Greven !!!

Calle var spänd och det kändes sådär men han knep ändå en tredjeplats i samma klass på 60%.
I LA var han tokspänd och det var inte så mycket som funkade men det är bara att träna vidare. Nästa helg är det dags för Greven igen i Timrå och målet blir då att få ihop honom lite till nu när det börjar funka oss emellan så kan jag nog börja ställa ännu lite mera krav. Elin och Diablo var också med och red två klasser och han gick bara bättre och bättre så det känns riktigt kul nu. Hon blev trea och tvåa i en klass.

I det stora hela en positiv helg för oss ridmässigt men jag har också fått mig en rejäl släng av avundsjuka denna helg och det känns ju alltid lika tråkigt men vad ska man göra åt det. Hur är det man brukar säga det finns bara en sak som är värre att folk pratar om en och det är att folk inte pratar om en, fast ibland skulle det vara ganska skönt om folk faktiskt skötte sig själva.
Hur det än är så håller vi ju faktiskt på med det här för att vi tycker att det är roligt och man är intresserad av det man gör och ibland blir jag fundersam över hur folk har tid med att hänga upp sig så mycket på andra, jag hinner knappt med alla mina egna uppgifter som ska skötas.

2009-03-06

Förkylningen är bättre och jag har ridit en del både på ponnyn jag har hemma och igår Greven och idag Calle. Ponnyn jag har hemma är väldigt trevlig och Greven var riktigt fin igår när jag red, jag var riktigt nöjd han kom igenom jättebra och jag hoppas det håller i sig för på söndag ska vi starta en klubbtävling igen och denna gången i Njurunda. Calle kändes jättefin han med idag när jag red så återigen var jag väldigt nöjd efter ridturen. Efter ridningen i morse åkte jag med AK på hoppträning och sen var jag och tittade på Försprång Mittsvenska träningen han se lite av Elin och Malin. Det var roligt att prata lite med Sigrid också det var ju ett tag sedan jag träffade
henne.

2009-03-03

Nu hoppas jag att våren kommer snart för det börjar bli ganska tråligt med all snö….
Mycket att görs som vanligt och jag är inte direkt på topp. Förra veckan gjorde jag min första praktikvecka och det gick bra och var väldigt roligt, skulle nog kunna trivas bra där.
I helgen var jag på Lördagen och hjälpte Anna Karin på en klubbtävling i hoppning. Hon skulle hoppa båda hästarna tätt inpå varandra så hjälpte till att rida fram Paula. Hade inte suttit på henne innan men hon var snäll och det gick bra. Sen bar det av hem till Nolby där jag skulle rida hästen som jag tar hand om denna vecka och tränar då ägarna är utomlands. Det fanns ingen tid i ridhuset så jag red ute och det var en trevlig liten häst. På lördags natt vaknade jag med ont i halsen och det är väl typiskt när man har så mycket att göra i alla fall. På söndagen blev det en sväng till SRK för att filma Anna Karin och sedan raka vägen till Timrå för att träna Elin med båda sina hästar och det verkade bra. Började med lite nya trix på Galax så han fick lite hjärngympa.

Efter detta for jag hem och åt lunch och sedan red jag den lilla röda märren som jag har hemma just nu. Det gick jättebra och måste säga att det var väldigt längesedan jag fick rida en häst med så bra ridbarhet, blev nog lite kär i denna trots att det är en fuxmärr om man säger så.
Trevlig gång och en mycket mjuk och känslig mun. Vet inte riktigt vad hästen kan men provade lite av varje och den gjorde väldigt trevliga skolor och var mycket mjuk och elastisk i sidorna. Dessutom är hon precis så där lagomt framåt som man vill ha dem och bara vill jobba. Helt enkelt en häst man blir glad av att rida. På kvällen hade vi möte med dressyrlaget och sen åkte jag hem och sov helt slut kan jag lova. Vill passa på att gratta Malin och Jullis som återigen kom hem med en massa priser från utställningen i dalarna. Det blev guld, bäst i ras, stochampion och Reserv Best in Show.

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]