Mars

2010-03-08

Så var det måndag igen och detta är den berömda Sportlovsveckan, många är lediga då men inte jag . Jag brukar ha som mest att göra den här veckan för då ska alla passa på och träna och allt vad det är. Helgen var ganska lugn för min del var ut till Nolby på Lördagen och körde ”flickorna”. Började med Eli Tant och körde korta snabba intervaller på banan vilka Johan lyckades fånga på film. Hon var enormt pigg och börja lätta lite med rumpan när jag skulle börja lunka på i början. Hon tog i fint i intervallerna och var riktigt på hugget. Efter intervallerna fick hon gå ett varv och varva ner och hon var väldigt lugn och gick ner i andning fort. Överlag tycker jag hon blir lugnare hela tiden inte lika mycket yrschande som det var i början. Entrprise fick samma jobb och kändes mjuk och fin. Även hon fastnade på film. På lördag kväll åkte jag till Timrå och lyssnade på en föreläsning av Gustav Svalling om dressyr, det var roligt och intressant. På söndag var jag till Timrå och tittade på programridning. Felicia var med och red program med Hunk och det blev lite strul och så men han är ju orutinerad så man kan inte begära så mycket mer än att han får gå programmen för att få rutin.
Efter programträningen tittade jag på Sofie och Ridder och Ridder var ganska spänd just den här dagen så vi fick ändra lite i planeringen men det är sådant som händer. Var riktigt trött på söndagskväll så gjorde inte så mycket utan laddade upp för måndagen. Telefonen har ringt hela dagen idag,
måndag om både det ena och det andra så kom lite sent till lektionen med Malin och Breeze. De har ju inte tränat på ett tag så vi tragglade på med grunder och tillslut kom hon dit vi ville. Malin har verkligen en ängels tålamod vilket är bra när man har en ung häst med mycket energi.

Efter lektionen idag körde jag ”Tanten” en sväng till Tallstugan och tycker det går bättre och bättre och reglera henne men idag släppte jag av henne sista biten och hon blev då ganska fort trött. Fick gå en bit på hemvägen och andas lite och kändes för övrigt fräsch. Fick lite spabehandling hemma med massage och liniment. Hon har ett gossigt ställe på låndryggen som jag håller efter med massage.
Körde även Entrprise till Tallstugan och hon kändes lite piggare idag än sist jag var dit upp. Även hon fick lite massage och liniment hemma i stallet så det var två väldigt nöjda tjejer som mumsade på hö när jag åkte hem.

2010-03-01

Japp nu är vi inne i Mars och vi går oundvikligt mot vår även om den fortfarande finns både snö och kyla så det står härliga till. Ser framemot våren efter denna helt otroliga vinter både vad det gäller kyla och snömängd. Vårens pina i form av pollenallergi känns som en ren bagatell just nu. Den här veckan har rullat på, i måndags var jag ut till Nolby och körde pållarna. Vi tog en premiärtur till Tallstugan där det var relativt tungsprunget så man fick göra sitt bästa för att få lilla ”Tanten” att inte springa på för mycket för gåvillig är hon. Tjurar på också med att jag vill att de ska gå en bit först innan vi börjar trava, de ska inte hetsa ut ur stallet. Samma sak innan vi går in i stallet jag vill att de ska kunna gå och ta det lite lugnt så de hinner gå ner i andning innan vi går in. Eli Tant har varit rätt så på hugget men idag var hon mycket lugnare så det kändes bra. Hon är som en liten iller som vill springa fort och vara överallt. Hon tycker nog det är lite konstigt att jag vill att hon ska sakta av emellanåt och gå för när hon går tittar hon hela tiden bakåt på mig precis som hon vill hålla koll på när det är dags att sätta igång och springa igen.

Entrprise har varit fin och köra och idag blev hon till och med lite laddad när hon fick sällskap av en russtravare, hon tyckte nog det var en lämplig motståndare. Annars har veckan mest bestått av jobb. Vickat på Nylands skola och fritids och det har varit väldigt givande att få prova på. I helgen blir det föredrag med Svalling, lite ridning, körning och träning så sysselsättningsproblem har man inte.

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]