2010

November

Första helgen i November hade Timrå Hästsportförening sitt KM och eftersom några av mina elever skulle delta så var jag givetvis på plats. Elin red Elton först i LB:1an och hade naturligtvis valt att rida Galax i KM:et. Elton gick bra och den här gången satt galoppfattningarna som smort i båda varven och galopprogrammet var faktiskt bättre än travprogrammet. De skrapade ihop drygt 67% och ledde klassen länge, ända tills Elin slog sig själv med Galax. Galax gick verkligen bra denna dag och de fick ihop dryga 68%.Elin var alltså etta och tvåa, även Viktoria och Jeltsin gjorde en bra uppvisning så de knep tredjeplatsen i klassen. Roligt var att även Anna och Anastacia var placerad i sin första dressyrtävling.
Elin startade även Elton i LB:2 och de red ihop 64%. Verkligen jätte bra och vi undrade om det skulle räcka till en placering då många storhästar red i denna klass och ponnyerna och hästarna tävlade emot varandra.
Caroline och Clondike var också med och det var roligt att se att Caroline börjat få fint tryck i ridningen och att Clondie kommit upp i formen. Några missar blev de dock men det är sådana jag kallar för utvecklingsmissar dvs. sånt som händer när ridningen är på väg framåt. Hon fick fram hästen jättebra i ökningarna men gick lite över gränsen och det blev galoppinslag. Det är sånt som händer när man helt plötsligt börjar få till saker men inte alltid kan reglera det fullt ut. När man kan reglera det blir det jättebra och då får man ta att det blir lite småmissar i början.
Roligt att se att Caroline verkligen satsade och det är faktiskt så att fegridning kommer man ingen vart med. Man måste ju våga för att vinna och att utvecklas vidare.

Andra helgen i November hade Timrå lokal hoppning för ponny och det här var för oss årets sista tävling och Elin deltog med Simon. Han gick som vanligt in och gjorde sitt jobb och var felfri i båda klasserna som var en LD och en LC. I LD:n såg det till och med ut som att han tyckte det var lite i enklaste laget. Filmer från denna tävling finns upplagd under ”Mina Hästar”. Simon fick efter detta komma hem till Nolby igen och få viloperiod. Han har gjort det fantastiskt bra i höst och varit felfri i alla klasser i hoppning på lokaltävling.
Vi är så stolta över våran lilla fyraåring och vi hoppas att han kommer ut till våren igen i fin form. Just nu går han hemma i hagen och äter hö så det står ut genom öronen på honom och verkar trivas alldeles utmärkt med livet och den dagen han tycker att det är slut med vila kommer han att visa det, var så säker. Även Galax har fått vila och det är bara Elton som vi fortsatt träna då han kommer att få sin vila lite längre fram.

Sen när vilorna är slut är det dags för att sätta igång att ladda för nästa år och träna ännu lite hårdare.

Min häst Stephén har glädjande nog tappat en hel del i vikt sen vi tog hem honom och vi har kunnat träna lite mera nu och han verkar tycka det är jättekul. Jag trivs jättebra med honom och han passar mig utmärkt. Jag har ju ridit en hel del hästar och inte alltid haft så enkla hästar heller så det är med glädje jag kan konstatera att det just nu bara känns som ett nöje att rida varje gång även om han känns lite trött någon gång då och då och kanske inte har sin bästa dag.

I mitten av november var vi i så iväg på Distriktsträffen. En hel del frågor avhandlades och det delades ut lite priser. Elin fick mottaga pris för dressyrchampionatet för B-ponny, en jättestor pokal.

Red också Corillo nyligen och det var kul att känna att han utvecklas åt rätt håll och jag ser framemot att få se honom och Rebecka ute på tävlingar till våren

En hel del andra saker hände också denna månad då jag fick jobb på Folksam. Jag jobbar nu dagtid mellan 8-16.15 på djurskadeavdelningen. Men jag vill poängtera att jag inte på något sätt tänker sluta med vare sig hästeriet eller träningar. Ville bara berätta det med tanke på att jag hört det förekommit vissa spekulationer om än det ena än det andra.
Jag hittade också en ny häst som jag bestämde mig för att köpa. En valack E:Little Q- Lane Court xx som ska utbildas i både hopp och dressyr och som jag tror kommer att bli en utmärkt juniorhäst. Mer om honom i nästa månad.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]