2010

2007-11-21

Träning idag igen men idag var det Ballys tur att få sig en genomkörare. Hon kändes mycket bättre redan när jag red fram än vad hon gjorde sist jag red. Sigrid tyckte hon travade mycket bättre idag än sist och att det gått mkt framåt sen sist så det var kul. Vi fick känna lite på byten idag och kom ganska snabbt igång med att bena ut problemet med höger-vänsterbytena och fick jättebra tips med vad jag ska jobba med och hur jag ska göra nu framöver. Jobbade lite med skolor också och samling i skolorna. Det kändes jättebra och var så roligt så nu hoppas jag motivationen håller i sig ett tag och att vi får träna på och verkligen jobba med allt roligt som vi har framför oss.

2007-11-20

Hihi idag har jag varit med Stephen och tränat för Sigrid i Baggböle. Det var första gången Stephen var där så han tyckte det var jättespännande. Han körde sin vanliga repertoar med att skrika högt och riktigt brölande så att ingen skulle missa att han var där. Han var mycket piggare tack var Kicki som kom hela vägen hem till oss igår och klippte Stephen. Lite okoncentrerad var han i början och gjorde några små hyss så då fick han genast lite svårare uppgifter. Vi fick träna slutor på medellinjen ungefär fem steg högerställd och sen ställa om till vänster och fem steg och sen höger igen osv. Då kom han till jobb riktigt bra och vi fick fortsätta med diagonalslutor i galopp och lite öppnor i galopp. Där har jag nya fina ”verktyg” att jobba med till nästa gång, för jag hoppas verkligen att det blir fler gånger.

På slutet fick vi träna lite byten och det krånglade ett tag men på slutet funkade det och vi fick till några rena byten. Upptäckte också att han var rejält kissnödig efteråt så säkert därför det krånglade lite med bytena när han gick och höll sig. Han ställde sig och kissade hur mycket som helst direkt efter jag hoppat av och det har aldrig hänt förut så det var nog kris. Efter det var han jättenöjd med sig själv och åkte glad i hågen hem.

2007-11-13

Lite snöigt och lite tråkigt är det väl så här i november men det är som vanligt bara att nöta på. Har ridit Stephen lite mer och vi jobbar just nu korta intensiva pass med det som vi verkligen behöver träna på och fokuserar på just det just nu. Idag gjorde han nåt väldigt bra i alla fall när jag red, för första gången kunde jag rida en diagonal i mellangalopp ta tillbaka och faktiskt också få till ett byte… mäkta glad var jag och mäkta stolt blev Stephen och ganska nöjd också eftersom vi avslutade arbetet precis då när han var som mest nöjd och glad. Ikväll ska jag på en föreläsning om ledarutveckling och hoppas att de ger lite inspiration. Red Bally i helgen och hon kändes mkt bättre nu än sist jag tränade för Sigrid så det verkar bra.

2007-11-05

Haft lite lugnt denna veckan bara ridit en dag.. Haft lite ont i svanskotan igen så det har passat bra. Inger har ridit Stephen lite inför klubbisen som var igår och han skötte sig bra, lite pigg var han men han har faktiskt taggat upp en hel del under förra veckan, så han har nog kommit ur formsvackan nu. Fick till iallafall ett riktigt fint byte på den lilla stunden jag red i veckan.
Har tittat lite på en ny B-ponny i veckan som några släktingar har köpt och den är mkt trevlig. Det är en ganska grön ponny och en väldigt liten tjej som påminner lite grann om Elin som hon var när vi började träna dressyr. Roligt med de här små både hästar och barn för det händer så mkt hela tiden. Felicia har skaffat en ny ponny också, väldigt roligt att det verkar finnas stort intresse på klubben nu för hästeriet i allmänhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]