2010

2008-11-30

Nu är min VFU period färdig och det har gått bra och det var väldigt kul så det känns so matt jag valt rätt. Det har inte blivit så mycket hästar dessa två veckor och idag var jag och tittade till Elin och Diablo och de var väldigt motiverade båda två. Elin kom ju direkt från globen så hon var rejält ridsugen och Diablo har haft det lite lugnt så det var kul att se att båda var ordentligt på hugget idag. Har filmat lite av dagens träning och kommer lägga ut klippet under kvällen. Det verkar var en del som är nyfikna hur det går så nu tykte vi det var läge att lägga ut ett litet klipp och sen tycker nog ägarna att det är roligt att se hur Elin och Diablo utvecklas tillsammans. Som vanligt så jobbar vi mycket med grundform och att kunna korta och länga sig i de olika gångarterna.  Det är verkligen en tillgång att ha filmer på ekipagen med jämna mellanrum för då ser man hur både häst och ryttare utvecklas och det är roligt att jämföra med tidigare filmer.

Idag har också Malin och Jullis tränat och jag blir så glad när jag nu ser att Malin börjat komma på hur hon ska göra om något krånglar och att hon verkligen börjat hitta knapparna. Jullis har många strängar på sin lyra så det är mycket man ska lära sig att hålla ordning på plus en del nya rörelser. Jag hoppas kunna uppdatera lite mer nu framöver igen och har planer på att filma de andra ekipagen snart. Tänkte försöka rida lite själv med i veckan så man inte tappar stinget helt.
En annan bra sak som hänt var i alla fall att jag var på en synundersökning igår för jag har haft så ont i huvudet till och från och ofta värk bakom vänster öga och jag ser sämre på vänster öga och det är mycket troligt att det är därför jag får ont för ögat blir väldigt ansträngt så med ett par nya glasögon så borde det lösa sig.

Undrar hur det går för alla med julklappsinköpen då? Jag har faktiskt det mesta klart redan och jag kommer inom de närmsta dagarna lägga ut lite julklappstips från Bodystore. Vill man inte trängas med folk i affärer kan man ju alltid handla på nätet…
Nu väntar en vecka full av plugg inför nästa tenta v51. Hade nog lite tur sist att jag klarade tentan som inte kändes så bra så nu får man ta nya tag.

2008-11-22

Nu var det ett tag sedan jag skrev några nyheter men det har varit så mycket ett tag så jag har helt enkelt inte hunnit med. Har hunnit titta lite på Malin och Julietta och det har flutit på bra. Vi tog igenom lite öppnor bla på förra träningen och hon fick till några riktigt bra tävlingsmässiga så det känns bra. Elin red förra helgen två pass på ”Dibbe” och han gick verkligen bara bättre och bättre. Roligt att se att formen är så mkt bättre och vilken skillnad det blivit på gången, han var verkligen jättefin. Tycker dessutom att vi är på rätt väg med Sofies nya häst och jag slås alltid av vad snabbt de fattar vad man vill och vilken utveckling det blir när man börjar jobba dem efter ett väl fungerande system. Så i det stora hela känns det positivt på alla fronter vad gäller träningen just nu.

En sak som jag tycker är lite tråkigt är alla påhopp som varit i klubbens gästbok den senaste tiden och jag hoppas att det löser sig på ett bra sätt. Själv har jag haft min första vecka på praktiken och det har varit både roligt och givande på alla sätt. Ännu gladare blev jag igår när jag fick resultatet på den förra tentan som jag var helt säker på att jag kört på att jag hade klarat denna, kändes skönt för det är så mycket uppgifter och jobb i alla fall just nu så skönt att mitt i allt detta måsta plugga till en omtenta. Jag är otroligt tacksam över att slippa det. Har redan börjat fundera över vårens praktik som är på fem veckor och då kommer jag troligtvis vara i en högre årskurs.

2008-11-10

Ny vecka och mycket att göra som vanligt…. I helgen har jag haft första träningen i vårt stimulanspaket. Elin red Diablo och AC red i samma grupp med Valdemar. Vi tränade mycket böjning och använde koner bland annat. Båda hästarna kom igång väldigt bra och blev riktigt lösgjorda och fina. Mamma hade nästa grupp och även de var nöjda. Idag har jag ridit Julietta som inte var på sitt bästa humör idag men jag fortsätter det arbetet imorgon och då är hon säkert mycket bättre. Jag har haft mitt första pass med Sofie och hennes nya häst Ridder. Det gick väldigt bra och vi tog det väldigt lugnt och fint eftersom han är så otroligt känslig och uppmärksam. Det känns väldigt spännande och inspirerande att jobba med detta ekipage. Den här veckan blir det i alla fall tack och lov lite hästeri, man får nästan spunk efter en hel vecka uppe i Härnösand utan minsta kuse i sikte.

Nästa vecka kommer jag att ge mig ut på min första VFU och det kommer bli spännande.
En rolig sak jag såg i tidningen var att Rolf- Göran blivit nominerad till Årets manliga Idrottare…
STORT!!! Hoppas han vinner.

2008-11-03

Idag har det varit full fart började med tenta imorse och sen efter det påbörjades nästa avsnitt. I helgen har det mest varit migrän tyvärr men jag har ändå hunnit med att ha träning med Elin och Malin som red tillsammans igår, det var jättebra för Diablo att vara inne med andra hästar och han skötte sig verkligen
bra. Julietta var väldigt fin igår och mycket glädjande för mig var det att se att Malin hade fått så bra koll på öppnorna. De enkla bytena fungerade också bra. Jag ser redan framemot nästa träning.
Här kommer en hoppbild på en av dressyrponnyerna för de som tror att dressyrhästar inte kan eller får hoppa…..

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]