2010

Oktober

Den första oktober firade Njurunda Ryttareförening sitt 30-års jubileum med uppvisningar och festligheter på dagen och middag med fest på lördagskvällen. Det var roligt att göra något annat för en gångs skull och otroligt nog var denna helg fri ifrån tävlingar. Under själva veckan var jag och tittade på några hästar så det var en del att göra. Äntligen hittade jag så tillslut ”min häst” och det ska bli spännande att se hur det går. Min nya häst är efter Briar-Lane Court. Målet är att komma ut på tävling till våren.

Andra helgen i oktober åkte vi till Näset då Elin skulle hoppa med Simon, tävlingarna var inomhus och det var ganska många starter.
Simon uppträdde som vanligt jättebra och var felfri i första klassen som var en LD där fick de unghästpris, det gick minst lika bra i nästa klass då dom var felfri på hinder i en LC och fick unghästpris även där.
Det var meningen att jag skulle starta i Timrå på Corillo på deras lokaltävling den 16:e men Corillo halkade i hagen så det fick vi ställa in så jag åkte dit och tittade i stället.
Liszt var bla annat med och han skötte sig bra. Träningen med ponnyerna har gått mycket bra och det utvecklas hela tiden. Vi har förhoppningar om att Elton kommer att kunna gå LA till våren och planen är att försöka kvala till Ungponnychampionatet i dressyr.
Simon är väl mer en hopponny även om han är trevlig i dressyren, målet för honom nästa år är att kvala till Ungponnychampionatet i hoppning.

Jag fick kontakt med en tjej vars morfar hade fött upp Simon och genom henne fick jag det bekräftat att han har en tvillingsyster som heter Simona Två. Bilder på de båda tvillingarna finns under Simons bilder.

Färsta hade en dressyrtävling för ponnyer den 22 okt. och Elin deltog med både Elton och
Galax. Elton skötte sig jättebra i båda klasserna och de knep en andraplats i LC:1, han går från klarhet till klarhet. Han fick väldigt positiv kritik och med en vinter till med träning borde han vara riktigt fin till våren. Vi vet ju hans svagheter så det är ju bara att jobba på. Han är en sån otroligt trevlig unghäst som verkligen älskar att tävla och vill göra sitt bästa.
Det ska bli roligt att följa han i framtiden. Galax hade nog inte sin bästa dag och så är det ju ibland och det är bara att bita ihop och träna på. Hästar som det är mycket ”power” i är inte alltid lätta att hålla dem på mattan, men när de är bra då brukar de verkligen vara bra.
Sista helgen i oktober var det dressyrtävling för ponny hos Timrås Hästsportförening.
Elin låg i som en rem den här helgen och red hela tre ponnyer. Elin var pigg och glad hela dagen trots att hon red så mycket. Här kommer det också in en annan viktig sak och det är hur man äter när man ska tävla och anstränga sig. Man måste äta riktigt för att orka med och hon är verkligen duktig på att äta när vi är på tävlingar. I LC:1an startade Elin med Simon ibland
b-ponnyerna och det gick bra, det blev ingen placering men han skötte sig bra.
Elton startade sedan och han och Elin vann Kat C. Det var många D-ponnyer som startade så där fick vi lite paus. Elins mamma åkte hem och bytte ponny, hon lämnade Simon och hämtade Galax. Jag hjälpte även Viktoria på framridningen, hon red i kat D och kom strax utanför placering och det var jättebra ridet.
Elin red sedan Galax i LB:1 och de gjorde verkligen en bra uppvisning och de vann Kat B.
Det var roligt som tränare denna dag att se Elin så fokuserad och målmedveten när hon red denna klass, det såg väldigt säkert ut. Efter detta var det bara Elton kvar i LB:1 och han gjorde också en trevlig uppvisning och de kom på delad andraplats.
Det var verkligen en lyckad helg och så roligt att alla tre hästar skötte sig bra.

Konstigt nog känns det väldigt inspirerande att det snart är slut på tävlingar och man har hela vintern på sig att träna. Äntligen har man tid på sig att bygga upp både från grunden, samt ändra på de saker som behövs. Jag kommer ha många olika projekt i vinter på olika nivåer. Det är dags att sätta igång med sitsträning både på mig själv och mina elever.
Dessutom välkomnar jag nu även nya elever då jag återigen kan ta mig tid till att börja träna nya ekipage. Det är ju nu man ska sätta igång så att man har gott om tid på sig att jobba innan det blir ny säsong.

Nu har jag ju dessutom min egen häst att jobba med och det gör det hela så mycket roligare,
vi trivs bra ihop och jag gillar honom jättemycket. Fast det är ju en del jobb innan vi är klara för tävling så det känns bra att man har vintern på sig. Lite andra fakta är att i oktober månad hade vi över femtusen besökare på min hemsida, intresset är med andra ord väldigt stort för vad vi har för oss och det är roligt.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]