2010

2007-10-25

Jihaaa…… tränat idag för Sigrid Bergåkra, gick jättebra fick mycket cred för min ridning och vi kom snabbt till jobb på våra svaga punkter. Instämmer med att hon tyckte att Bally travade som Robocop i början men det blev mycket bättre under passets gång. Det har varit lite svårt med att hitta ett bra läge i traven nu ett tag så det var väldigt bra att hitta det. I galoppen fick vi jobba med att minska volten jobba mot piruetter med focus med galoppkvaliten, det var jättebra för där är det mkt jobb men fick till några riktigt luftiga språng ju mer vi hittade dit.

Vi hann med lite slutor också på diagonalen i varierade tempon. Bally jobbade på jättebra och det var verkligen skitkul att äntligen få rida för en tränare, det var ju ett tag sedan. Nu hoppas jag bara att jag får vara med nästa gång och förhoppningsvis kunna vara med på Stephen också.

2007-10-22

Måndag igen….. Jag har halsfluss och äter penicillin så jag har inte gjort många knop och Steve har haft det ganska lugnt med. Tänkte sätta igång honom lite mera efter onsdagens skoning.
De ringde idag och hade en tid hos Sigrid Bergåkra på torsdag så jag kommer ta Bally på den träningen och hoppas att de blir fler tillfällen då jag kan ta Stephen senare.

Stort Grattis till Gnarp som tog tredje segern i Div 2 och därmed vann hela serien. Annars är det lite upp och ner med träningen just nu några tränar som bara den och andra har i stort sett tagit vila men båda sakerna behövs ju i rätt dos och vid rätt tillfälle. Just nu planerar jag också lite för de mål som är uppsatta för nästa år och funderar på hur vi ska ta oss dit. En sak med den här lite lugnare tiden är att det finns tid för eftertanke och att fundera och planera inför nästa år.

2007-10-18

Stephen har det lite lugnt efter tävlingen men jag har hållit igång lite och bla ridit ponny nu i veckan då ägarinnan till ponnyn fått hjärnskakning dock inte pga. ridningen. Ponnyn som jag ridit heter Julietta och jag har lagt ut en film på ett pass. Jag har bara ridit mjukgörande denna vecka och lagt ner henne för att få henne mera loss och avspänd. En otroligt fin och trevlig ponny som jag tror kommer bli till stor glädje för sin nya ryttarinna.

Nu till något annat hittills har jag aldrig träffat på en häst som inte behöver en läggas ner i formen det blir ju en sånt otrolig känsla när hästen är lösgjord och genomsläpplig, ridning ska ju vara härligt både för hästen och ryttaren. Jag jobbar mycket med avspänning på alla hästar jag rider och min elevers hästar såklart det är liksom själva utgångsläget för att komma vidare. Variera formen är ju så väldigt viktigt. Det verkar slarvas med det på många håll.

 Måste passa på att gratulera Gnarps ponnylag också som tog en överlägsen seger i andra omgången av Div 2 i Söderhamn i helgen. Roligt att tjejerna höjde sina procent rejält. Kul att Julias ponny skärpte sig ordentligt han var ju lite tjorvig fredagen innan. Emelie red också då och Hazel var fin det märks att det händer saker där för varje gång vi tränar.

 De är skönt att få vara hemma nu i lugn och ro och kunna koppla av lite då jag känner mig ganska trött. Har haft mycket migrän i höst och har ofta ont i kroppen så jag ska iväg på några hälsoundersökningar framöver. Hoppas det löser sig.

2007-10-14

Trött,tröttare tröttast…. Nyss hemkommen från årets avslutning i tävlingsväg för mig och Stephen. Lagtävling i Övik. Stephen var så väldigt duktig. Har ju tidigare nämnt att han i veckan varit så seg och inte alls sig lik, han har mest varit sur och grinig. Vinterpälsen som spökar antar jag och kom på igår när jag red att han precis likadan förra året vi den här tiden.
Dessutom är man så bortskämd med honom för han är för det mesta en väldigt glad och positiv kille som nästan alltid är så väldigt trevlig att rida och han har varit i så fin form tidigare i höst så det är bara så att man lätt glömmer bort hur det kan vara.

Han var jätteduktig i helgen och försökte verkligen även fast det gick lite tyngre än vanligt och vi fick hela 68% i första klassen, väldigt överraskande eftersom jag inte tyckte han var speciellt skojig men som sagt var jag har ju lite att jämföra med. Var lite taktisk och red fram ganska lite till båda klasserna för att hålla honom på bra humör och han gillar ju att tävla så han gjorde verkligen allt han kunde. Vi vann den första klassen LB:0 på 68,44% och red i den andra klassen som var lagklassen ihop 68%. Det var jag jättenöjd med och blev så glad över den fina kritiken jag fick i protokollet och kul också att domaren kommenterade just de saker jag kände själv, skönt att få såna kvitton. Vi kom på fjärde plats i lagklassen LB:2 och laget kom på tredje plats i finalen.

Nu ska Steve och jag ta det lite lugnt tills vi känner att det är dags att sätta igång igen och jobba på allvar.

2007-10-12

Hua hua nu har segat igenom oss några träningspass denna vecka och jippie vi verkar vara i ungefär lika bra form båda två hahahaha. Dvs. inte alls…. Stephen brukar ju göra spansk skritt när han blir arg eller lite småtjurig och det har varit en hel del sånt denna vecka. Fördelen är ju att jag vet att han är ok så det är väl bara nåt vi ska igenom antar jag. Bara att bita ihop till helgen är det ju lagfinal…

2007-10-04

Tagit det lite lugnt några dagar efter tävlingen då jag blev jätteförkyld på söndag kväll efter tävlingens slut. Nu är iallafall den regionala tävlingssäsongen över för både hästar och ponnyer.

Framgångarna fortsatte på våran tävling och Elin vann den inledande LB:1 med Vivvi.
Efter detta vann hon sedan LA:1 med Elton på nästan 69% och kom tvåa med Galax.
I nästa klass som var LAP:1 vann Elton igen med runt 65% och Galax var tvåa. Elton säkrade därmed också seger i Mittsvenskas LA- championat där Galax också blev tvåa.
Lite annat skoj runtomkring var också att denna helg tog Eltons brorsa Brodals Ellroy silver i Fälttävlans SM för kat B.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]