2010

2009-10-30

Fredagen har varit ganska lugn faktisk, idag var det bara Malin som tränade på Cammeth och det går verkligen åt rätt håll, roligt att se. Idag åkte filmkameran fram också och ska vid tillfälle fixa ett filmklipp. Hade tänkt rida Calle idag men det hanns inte med då jag hade lite annat att göra typiskt… Lade ut ett klipp på Malin och Breeze igår och det visar ganska bra vart de befinner sig just nu, vissa dagar är det lite jobbigt tycker Breezan att bära sig och inte trilla ner i formen för mycket men det är just inget vi fäster någon större vikt vid just nu för det kommer rätta till sig när hon blir starkare. Det jag har sett denna vecka efter att Lasse tittade på henne och rättade till någon kota här och där är att rakriktningen blivit mycket bättre så det är väldigt positivt. Imorgon blir det mer träning då det är distriktsträning i Timrå för både ponny och häst och det blir en tidig morgon då Felicia och Hunk ska träna kl 07.45 ZZZ tidig morgon med andra ord. Nu när det börjar bli mörkt är det lite segt att ta sig upp på morgonen. Efter träningen ska jag sedan åka hem till Sofie för lite träning med Ridder. De har haft ett litet uppehåll så det ska bli spännande att se vad han hittar på.

2009-10-29

Veckan rullar på och idag är det torsdag… Idag har jag agerat chaufför åt pappa som skulle vaccinera sig. Efter det bar det av mot Nolby med videokameran i högsta hugg. Jag körde ett kortare pass med Malin och Cammeth då det märktes att ponnyn var lite trött idag, vilket inte är så konstigt med alla nya intryck. Vi fortsatte med ungefär samma jobb som igår och det gick så himla smidigt, ”duktig pålle”. Efter lite fika var det så dags för Malin igen och denna gång med Breeze. Det märks att Breeze är inne i en period då det är lite jobbigt. Hon har liksom tagit steget från det första unghäststadiet till det andra. Hon var väldigt duktig idag då hon i början på traven var lite springig men sedan kom till ett jättebra arbete och då får man se små glimtar av som finns och vad som komma ska så småningom.

2009-10-28

Veckan rullar på och fortfarande full fart… Idag har jag varit i Nolby på förmiddagen och fixade lite i stallet tills veckans projekt skulle anlända. Malin rider en C-ponny denna vecka som ska utbildas och så småningom säljas, det är ett femårigt sto efter ”Tuffe” som verkar mycket trevlig. Malin har provridit hästen en gång förut men vi började lite lugnt och försiktigt idag och det gick över förväntan. Vi gjorde mest övergångar halter igångsättningar och jobbade med formen. Hon var snabbt med på noterna så hon verkar vara väldigt lättlärd och det är ju alltid roligt. Det är kanon att ha Malin till hjälp också då hon är en mycket lugn och sansad person med väldigt stort tålamod för sin unga ålder. Tålamod är verkligen en dygd som man ska vara rädd om och en mycket bra egenskap hos en ryttare.

2009-10-24

Nä nu börjar jag bli lite rastlös faktiskt,inte hänt så mycket de senaste dagarna… Just nu är det ju rätt lugnt några hästar och några ryttare är ju skadade så de tränar inte och själv har jag inte kommit igång än heller. Idag blev det till och med så långtråkigt att jag åkte och kollade på hopptävlingar men mest för att få gulla med Pedalen lite. Det syndes att han var i lite behov av dressyr och det är ju bra då vet man ju att man gör någon nytta.
Till veckan har barnen lov och det ser än så länge ut som det blir ganska lugnt för min del med.

2009-10-21

Nu är en mastodonttenta avklarad, så skönt och nu är jag helt tom i skallen nu känns det som. I går var jag i Nolby en sväng och hade lektion med Malin och Felicia. Malins häst var lite trött det syndes så vi tog det försiktigt och red ett väldigt kort pass. Hon har verkligen tränat bra på slutet så inte konstigt om hon behöver några dagar nu att ta igen sig. Imorgon kommer Lasse också och kollar igenom henne så det känns bra. Det är kanon att ha så bra kontakt med honom som är duktig på att fixa till hästarna om de är lite sneda och så vidare och jag har lärt mig grymt mycket av honom att se på hästarna när det är dags att rätta till dem. Felicias häst var lite filurig igår och försökte skjuta ut bogarna och hitta på lite hyss men konsekvent övertalning rättade de till sig. Han är verkligen en rolig häst med glimten i ögat och lite humör.

Nu så här på kvällen känns det ovanligt att inte måsta råplugga men det är skönt med ett brejk och tänkte försöka ta det lite lugnt med studierna till veckan och i stället ha lite träningar och jag har mycket tid till veckan så det är bara att höra av sig.

2009-10-18

Nu har jag äntligen börjat ta mig upp ur min långa formsvacka som har varat mer än 1,5 vecka nu.
Har varit så grymt sjuk och eländig sista tiden så jag inte orkat göra något men nu så börjar det kännas bättre. Kroppen började få nog av penicillinet redan i fredags men fick stå ut med det en dag till i alla fall. Har väl inte pluggat så mycket till tentan som jag skulle viljat då jag mest sovit sista veckan känns det som men jag hoppas det löser sig ändå. Hade två träningar i fredags med Malin och Felicia. Felicia fick fortsätta träna på grundformen och många galoppfattningar. Malins häst var så pigg så hon höll på att spränga ljudvallen minst så där fick vi mest försöka få henne att varva ner. Alla verkar ha mycket i skolan precis som mig så jag förstår verkligen att man inte hinner med allt man önskar och sådana gånger är jag glad att jag inte har någon egen häst just nu för det är ett väldigt pusslande att få tiden att gå ihop i alla fall.

Idag red Malin igen och vilken skillnad på ponny idag var hon verkligen superfin och Malin sken som en sol, det var riktigt roligt att se. Felicia hade varit till Björkbacke och miljötränat och det har enligt rapporterna gått bra så det kändes ju skönt.
Nu är det bara tre dagar kvar till min svenska tenta och det ska bli så skönt när den är gjord för då kanske man förhoppningsvis hinner med att rida Calle lite igen och snart är det ju novemberlov så då kommer man nog få en hel det att göra.

2009-10-13

Ja här ligger det mesta i träda just nu på alla plan… Knaprar mitt penicillin och hoppas på att bli bättre men det verkar gå väldigt segt. Har varit hemma bara i flera dagar och inte orkat göra någonting,
knappt pluggat fast vi har tenta nästa vecka så det känns ju bra NOT. Vi har ju innevecka nu och det har jag missat med men vad kan man göra, är man sjuk så är man. Lite tråkigt att några av de hästar och ryttare jag arbetar med är skadade med så det blir nog ganska lugnt ytterligare ett tag efter att jag har piggnat på mig. Tråkigt men så är det ju i den här världen….

2009-10-10

Snorigt var det här, om man säger så. Det var väl inte helt oväntat med tanke på att jag varit närmare tre veckor på praktik i skolan och många har varit sjuka. Började få lite halsont i torsdags och det blev bara värre och värre under dagen och på kvällen kunde jag inte svälja och helt av allt skulle jag vilja kört ner en flaskborste i halsen och kört runt lite för de kliade och sved så. Naturligtvis misstänkte jag halsfluss så var till vårdcentralen i fredags och fick penicillin. Trodde kanske att det skulle räcka med det och att må allmänt dåligt på penicillinet som jag brukar men icke….. under fredagen dök även jordens förkylning upp. Det var riktigt längesedan jag var så här förkyld med ont i öronen och hela halsen uppsvälld, dock ingen feber. Är riktigt glad att det inte är några tävlingar inplanerade. Idag gjorde jag ändå ett litet ryck ut till Nolby för att titta till Malin och Felicia, kändes ganska skönt för då blev det ännu mera fart på snorningen och hostandet och det är ju bra för då kanske skiten försvinner någon gång.

Hunk såg väldigt fin ut idag, väldigt avspänd och mjuk. Stadigare form och riktigt bra och stadiga fattningar i ena varvet. Övergångarna skritt, trav och trav, skritt var väldigt stadiga så där är vi verkligen på väg åt rätt håll.

Breeze jobbar vi med avspänning och låg form men idag funkade det riktigt bra så vi började med lite skänkelvikningar på långsidorna och det funkade kanonbra och hon blev jättefin efteråt och Malin hittade den där fina, fina traven och fick njuta av den en stund på slutet. Så att få titta till de här ekipagen idag var en ren fröjd och värmde gott i tränarhjärtat. Malin provred en fin ponny också som vi ska hjälpa med träningen framöver och det var en riktigt trevlig c-ponny som var 5 år efter ”Tuffe” som vi ofta sett på tävlingar söderut.

Nu ligger jag och slöar i soffan och håller i huvudet mest, är grymt trött så det blir nog en tidig kväll ikväll….

2009-10-04

Då var vi inne i oktober och året går faktiskt mot sitt slut och så även tävlingssäsongen. Jag har haft så mycket att göra sista tiden med praktik, tentaplugg och träningar så det har inte hänt mycket i form av uppdateringar men här kommer en sammanfattning av den senaste tiden. Alla tränar på duktigt och i fredags hade jag både Felicia och Malin och Malin red igenom LC programmet inför debuten på KM. Ponnyerna jobbar på bra och jag har väldigt klara planer om vad vi ska jobba med i vinter. I helgen har jag varit på min andra domarkurs och det har faktiskt känts riktigt bra. Det har varit otroligt inspirerande och jag längtar redan tills man får chansen att övningsdöma igen. Vi har fått döma både muntligt och skriftligt och haft en prov så vi har hunnit med mycket. Dessutom har man fått lite nya kontakter och det är alltid roligt.

Annie och Amorosa hade gjort bra rundor nere på Ungponnychampionatet så det bådar ju gott för framtiden. Imorron är det skola igen och allt rullar på som vanligt. Tiden går ju ruskigt fort och jag fyller 30år i december så jag känner att det börjar bli dags att planera för en fest och jag skulle tro att vi blir några stycken….

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]