2010

September

September fortsatte i samma hysteriska tempo som senare delen av augusti. Glömde ju att i Augustidagboken nämna att Elin vann en LB:1 på våran regionaltävling sista helgen i augusti med Galax .Eftersom det gick så bra på DM:et och det gick bra på träning bestämdes det att vi skulle åka till Boden och Galax och Elin skulle vara med i Norrlandsmästerskapet för ponny.
Roligt var också att Sundsvalls Tidning hade uppmärksammat Elins och Galax framgångar och de gjorde ett reportage om Elin inför NM. Det var en resa på 59 mil enkel resa. Den tävlingen gick av stapeln den första helgen i september och med tanke på den långa resan och allt begav vi oss iväg tidigt på fredag morgon. På eftermiddagen var vi framme och några som var där hade redan kommit på torsdagen. Elin red ett pass på fredagen för att rida bort stelheten efter resan och passade på att bekanta sig med tävlingsplatsen.
Tävlingarna började inte förrän mitt på dagen på lördagen och vi konstaterade också att vi var dem som kom längst söderifrån.
Självklart var det ju lite mer nervöst för häst och ryttare eftersom det nu var en lite större tävling, det var ju en ny och mycket nyttig erfarenhet med tanke på vad som komma skall i framtiden. Enda sättet att lära sig är ju att deltaga och att naturligtvis utsättas för situationer där man blir nervös. Efter lördagen låg Elin och Galax på en tredje plats och det var ju ungefär vad vi hade räknat med. På söndagen visade både Elin och Galax att de blivit varma i kläderna och vann ganska överraskande en LB:1a som dessutom innehöll alla kategorier.
Dessutom red de en jämn uppvisning i LA:1 som räckte till att de kom på tredjeplats i Norrlandsmästerskapet för B-ponnyer. De har gjort så bra ifrån sig hela hösten så efter Boden kunde de kosta på sig lite vila.

Helgen efter Boden åkte vi till Timrå på Pay and Jump med Simon och Elton. Simon hoppade felfritt 50cm. Elton rev något hinder men i nästa klass tog han sig runt felfritt. Simon rev ett hinder. De skötte sig som vanligt exemplariskt på tävlingen och vi var mycket nöjda med dem.

Under september månad hade vi också KM i hoppning men eftersom Elin tävlar för Timrå deltog hon inte i själva KM klassen. Elton skulle hoppa en Clear Round och det såg bra ut till en början tills han kom på att han nog minsann inte skulle hoppa muren. Tyvärr skildes han i det läget från sin ryttare som damp i backen men som tur var inte skadade sig.
Man är ju mycket måna om sina små ryttare så man höll ju andan tills man såg att det gått bra. Dock fick Elton se sig besegrad då han efter tävlingarna fick hoppa muren i alla fall.
Det var mycket nyttigt och han var lite tveksam till en början men accepterade det så småningom, det var viktigt att vi fick ta itu med det på en gång och lösa problemet med den farliga muren. För mig är det väldigt viktigt också att de får den här skolningen och han lärde sig att det inte var farligt. Elin bet duktigt ihop sedan och vann en LD klass i två faser med lilla Simon. Han bara lyste av hoppglädje och vann enkelt. Han kom dessutom tvåa i en LC också utan att ens vara i närheten av en bom. Han är helt enkelt fantastisk och det syns att han har ett enormt förtroende för Elin när de hoppar.

Helgen efter hoppningen åkte vi till RK Östjämten på ponnydressyr med Galax och Elton.
Elin startade i en LC:2 med Galax och han såg fin ut på framridningen och var fin inne på banan så där tog hon första dagssegern (för det blev några till). Sedan laddade Elin om och red
Elton också. Han gick sådär, det blev några missar och han var inte helt ok i formen så det blev inte några bra poäng men han fick unghästpris i alla fall.
Nästa klass var en LB:1 som även den vanns av Elin och Galax i Kat B. Det var nu överraskningen kom genom att hon sedan gick in och vann LB:1an med Elton också.
Det var mycket oväntat och en väldigt bra avslutning på en otroligt bra dag.
Sådana gånger måste man passa på att njuta för alla vi som håller på med det här vet ju hur svårt det är att få till det och att lyckas. Roligt var att även Sundsvalls Tidning uppmärksammade detta och skrev en notis i tidningen om det.

Dagen efter Östjämten hade vi KM i dressyr hemma på klubben och de var spännande ur många avseenden för mig eftersom två hästar som jag tidigare sålt skulle vara med och tävla samt att Elin skulle rida både Simon och Elton. Det var roligt att se Liszt som Yvonne Eriksson köpt av mig. Han såg väldigt fin ut och tog en placering i LC:1an.
Jätteroligt var också att se att Yrla var med och red sin stora häst som hon köpt av mig
som heter Bright Eyes och har en fräck ljus färg som man verkligen lägger märke till.
Det var skönt att se att båda hästarna som jag sålt skötte sig så bra. Det ska bli roligt att se vad de kan åstadkomma i framtiden ,då de båda är jättefina.

Elin red både Simon och Elton i LC:1an och hon kom på tredjeplats med Elton som verkligen hade kommit igång denna dag. Det var nog jättebra för honom med en tvådagarstävling för han såg ännu bättre ut dag två. Simon gick bra han med och det finns filmklipp från den tävlingen under ”Mina hästar”.
Sedan blev det dags för hästarnas KM som skulle avgöras i LB:2. Jag startade först med Corillo (Corrado WL-Bordeux) en häst som jag ridit åt en tjej och som nu skulle tävlas igång.
Han uppförde sig bra även om han blev lite spänd i programmet och jag tyckte det var en godkänd debut. Ska även bli roligt att följa hans utveckling med sin matte.
Jag startade även sist i klassen med Campari som jag fått låna av Kristin eftersom hon skulle jobba och inte visste om han skulle hinna till tävlingen i tid. Visserligen var det väl ett år sedan jag red Campari men jag hann i alla fall rida henne en gång veckan före.
Det gick bra och det var jätteroligt att rida program och vi vann faktiskt KM:et. Glädjande var också att Liszt kom på en tredjeplats. Började räkna och kom fram till att då jag senast vann vårat KM var 1994, det var alltså elva år sedan sist. Vad jag kände mig gammal helt plötsligt.

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]