2010

2007-09-18

Det sanslösa helgvädret som Färsta hade förra veckan var inte något unikt, det fick vi upptäcka denna helg då det var tävlingar i Härnösand.
Halva dagen regnade det småspik och banan var blöt och slafsig.
Denna helg red jag bara Stephen och startade först en LA:4 och det var ju ett tag sedan vi tävlade tillsammans och dessutom var jag lite orolig för hur han skulle bete sig inne på den slabbiga banan, men jag behövde inte oroa mig han sprang med spetsade öron genom hela programmet trots vattenpölar och annat. Vi fick ihop 64,87% och det var jag mkt nöjd med. Det resulterade också i en tredjeplats i klassen och det kändes skönt att han äntligen är tillbaka där.

Den andra halvan av denna dag regnade det inte men blåste istället kulingvindar. Helt otroligt vad det blåste och jag tänkte att nu får han väl spader i alla fall men nejdå han gick lagklassen som var LB2 i full storm mer eller mindre med dresyrstaketet fladdrande åt alla håll. Det var inget problem och han skötte sig superbra och vi vann klassen på 66.67%.Bally deltog även här med Anette och de red återigen ett godkänt resultat.
Vilken dag……

2006-09-10

Åh vad trött jag är detta har varit den absolut mest krävande helgen i år säkert mycket pga. det jobbiga vädret med. Fast det har gått bra för oss.
I Fredags placerade sig Caroline i den första juniorklassen i DM som var LB:2, de kom på en 6e plats och fick 62%. Efter den första klassen låg Carro 0.33% efter tredjeplatsen så det var ganska tajt. Stephen var verkligen jättefin på banan och vad glad jag blev över att han såg så fräsch ut. Det funkade riktigt bra med honom och Caroline trots att hon bara suttit på honom fyra gånger innan. Bra gjort!!!

På lördagen red jag en LA:3 först med Bally och det kändes riktigt bra och vi vann klassen på nästan 67%, jag var mest nöjd med skänkelvikningarna . Alltid roligt att få vinna en klass med. Det var så blött och slaskigt och halt överallt så till nästa klass tror jag Bally fått nog och jag förstår henne för det var inte roligt och det enda jag var nöjd över var att hon bytte i alla fall när jag ville trots att inte mycket annat funkade, vi fick runt 53,41 % så det känns som det bara kan bli bättre hädanefter.

För att vara lite schysst med henne till dagen därpå strök jag mig ur en klass och skulle bara rida en LA4 på eftermiddagen med hopp om att det skulle ha hunnit torka upp lite. Det var faktiskt lite bättre på eftermiddagen och efter en hyfsad ritt så fick vi tillslut en 6eplacering på drygt 63% i klassen. Carro och Stephen var jätteduktiga och det stora glädjeämnet var att Stephen såg så otroligt fräsch efter allt som varit. De avancerade efter dagens start i LA:4 och slutade 3a i Junior DM och fick få in på prisutdelning…. Superkul………

2007-09-03

Hemma nu ifrån Umeå….. vilken helg….. Elin sopade verkligen banan däruppe genom att vinna 4 klasser med Galax och fick en seger med Elton och en tredjeplats i en FEI klass. Dessutom vann hon FEI-klassen över både C-och D-ponnyer. Ur tränarsynpunkt var jag mycket nöjd med hur det såg ut i helgen. Det har verkligen hänt mycket sedan SM, har gett mycket att vara i den miljön. Elin rider helt annorlunda nu och hästarna har höjt sig ett snäpp. Galax är mkt rörligare och starkare och Eltons form och framåtbjudning är mkt bättre.

Det var roligt att se att det verkligen hänt något. Jag tyckte det här var det bästa som de gjort på hela året .

Elin blev ju Norrlandsmästare för andra året med Galax och nu närmast väntar DM som går till helgen på Färsta. Roligt att det är både ponny och häst samma helg och själv ska jag rida Bally både lördag och söndag. Ska träna vidare med Msv och denna gång så startar vi en MSV B:3. Stephen ska få komma ut och tävla igen men denna gång med Caroline som ska rida Junior DM på honom eftersom hennes egen häst inte är fräsch. Det ska bli spännande och jag är säker på att Steve blir glad över att få komma ut igen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]