2010

2008-09-28

Idag har det varit en spännande, givande och framförallt motiverande dag. Hemskt ridsugen blev man också… Elin red Galax på domarkursen på SRK och hon fick trevliga kommentarer om sin ridning.
Galax var väldigt skötsam och det hela var väldigt roligt. Jag fick sitta med ett dag med domarna och vi fick se många fina hästar och alla olika svårighetsgrader och Galliano var ju avslutningsvis dagens höjdpunkt. Igår var jag hem till Elin och hon red ”Dibbe”,han var verkligen jättefin nu. Framåtbjudningen var väldigt mcket bättre så det var riktigt kul att se honom…Nu börjar det hända saker!!!
Sen vill jag ge ett stort Grattis till Kristin och hennes vapendragare ”Campan” som vann sin första MSV igår. Stort Grattis också till Julietta som blev bästa sto i ”Årets Ponny”.

Närmaste veckan blir det mycket plugg men ska hinna med att hjälpa Elin också… Känns ju lite nervöst nu inför första tentan som är veckan efter. Fortfarande inte hittat någon häst att rida på och är öppen för förslag…

 

2008-09-22

Lång helg… ja det kan man säga… Det är ju alltid lite slitsamt att anordna tävlingar och även så denna gång. Vi höll igång 13 timmar på söndagen så idag har man inte gjort så många knop direkt. Sen är det ju höst och man känner sig lite trött och hängig emellanåt.
Många är förklda också men jag har klarat mig än så länge men så har jag ätit Esberitox också nu i vecka för att förhoppningsvis klara mig undan. Det är verkligen bra mot förkylning och att börja ta det precis när man känner att det är på gång. Snart kommer man också kunna gå vidare till en stor kedja som säljer hälsokost och kostillskott för människor från min sida. Jag handlar mycket saker därifrån och försöker ta hand om kroppen och eftersom man har tränat en hel del i sina dagar och vet att vissa saker verkligen är bra.

Helgen var i alla fall lyckad… Malin och Jullis vann Kopparbergscupen och LC. Elin red både Beauty och Amorosa i LC och de skötte sig bra. Chester tog en 2aplacering.  Elin red först i laget och fick 56% med Beauty och sen var det Felicia och Isas tur och Isa såg fin ut och de vann individuellt bland c-ponnyerna på drygt 67%. Chester och Julietta red balnd d ponnyerna och Chester fick ca 62 % och Julietta 65 så laget tog tillslut segern och Julietta och Malin vann individuellt och Chester och Josefin blev trea. Alla red verkligen fin och det var riktigt kul att vara lagledare för så duktiga tjejer.
Daden fortsate med regional ponnydressyr och Elin och Elton gjorde sin sista start tillsammans och det var tungt och jag säger det att inte ett öga var torrt på prisutdelningen. Men vilken avslutning de fick tillsammans de vann klassen på 70% och de fick bla en 9a. Det är verkligen fantastiskt vilket jobb Elin gjort med denna ponny och jag säger verkligen att de som köper honom får en klippa. Efter denna känslosamma klass så vann Elin och Galax en LA:P1 på nästan 66%. Bra jobbat och för första gången en 8a på ett enkelt byte.

Det blev mycket prisutdelningar denna dag och Elin och Championatsvinnare och Meetingbäst. Ett stort Grattis också till Felicia och Isa som vann Championatet för C-ponnyer. Alla var verkligen jätteduktiga denna dag och det kändes som en fin avslutning på en lång och lyckad säsong. Nu är det bara att sätta igång och träna inför nästa …

2008-09-16

Idag har det varit massa plugg… men nu ska jag slappa lite och kolla på Idol hehe. Har hunnit varit i Söråker och tränat Elin och hon hann med att rida alla tre. Igår var det några och tittade på Elton och idag filmade vi honom för att ha ett fräscht klipp att lägga ut. Det ska jag ta itu med senare ikväll och vem vet det kanske slinker in ett och annat klipp på någon annan pålle med…Galax har haft det lite lugnare ett tag och han såg jättefin ut idag verkligen”laddad”. Kul också att det blivit stor skillnad på Dibbe bara på en vecka. Det ska bli spännande att se vad det blir av honom. Imorgon ska jag ge Malin och Julietta en ”duvning” inför helgens tävlingar hemma i Njurunda och sen så är nog säsongen mer eller mindre slut. Känns som det varit en lång säsong trots att jag knappt ridit något. Hur det än är så är jag aktiv på många andra sätt, att undervisa och hjälpa unga”riders” är enormt givande och här är nåt som jag tycker är otroligt roligt med hästsporten att den verkligen överlappar alla åldersgrupper och förenar många människor.

Just nu har vi lite ”loppis” hemma med hästgrejor som jag samlat på mig en uppsjö av under många år och jag tror nästan jag räknar med att nästa häst som jag kommer ha i alla fall kommer vara för liten för att kunna använda alla dessa saker som är för riktigt fullvuxna halvblod. Skulle vara ganska typiskt nu om man säljer iväg alla saker och att det sen dyker det upp nåt för mig att rida på haha.

2008-09-14

Brr nu känns det som riktig höst… I helgen har jag varit och kollat på Kvalitetstävlan bland annat och Elin visade en C-ponny som fick ett bra omdöme (den ser ni längre ner på sidan). I övrigt var det ganska roligt att titta på alla unghästar och man blir ju lite sugen. Har blivit erbjuden en 4-åring med jättefin stam men den var alldeles på tok för liten tyvärr. Idag blev det en sväng till Färsta men det var ganska kallt och jag var så trött efter att inte kunnat sova inatt så det blev inte särskilt långvarigt tyvärr. Förra veckan började jag rensa ur hemma i bodarna med alla hästgrejor eftersom jag tänkte ha lite ”loppis”. Har så mycket saker som inte används och som inte kommer bli använda heller i det rödaste rappet så då tycker jag det är bättre att sälja dem. Den dagen det kommer in en ny häst i mitt liv har jag ändå det viktigaste sakerna typ sadel och träns och andra saker kommer man ändå vilja ha nya av. Det är verkligen helt sjukt hur mycket saker man samlar på sig. Håller på att sälja ut det sista av örterna med. Pratade nyss med Elin och hon var väldigt nöd efter att ha ridit idag så det låter bra.

2008-09-10

Jobbigt har det varit nu ett tag började skolan förra veckan och det har ju kännts både spännande och gjort en skräckslagen på samma gång. Jag har inte heller varit på topp nu ett tag och fick stanna hemma från Kalmarresan eftersom jag helt enkelt inte orkade följa med. Har vilat ordentligt nu i helgen och igår började det kännas bättre. Har pluggat en del då vi har första tentan v 41 så det är en hel del man ska läsa innan dess. Idag tog jag mig ut till Söråker i alla fall för att hjälpa Elin och det såg bra ut. Tog en liten svängom på Isa sen eftersom Felicia har gjort illa knäet. Hon är så fin Isa….

Imorgon blir det studerande av svensk utbildningshistoria på morgonen och sen ska jag ta en liten tur med Kyljan då Sofie är på Wången denna vecka. Ska ta en titt på Malin och Jullis också imorgon, det var ett tag sen. Fortfarande inte hittat någon häst att rida på och det känns lite trist för jag saknar det verkligen.

[Start] [Verksamhet] [Nyheter] [2005] [2006] [2007] [2008] [2009] [2010] [Tjänster] [Mina Hästar] [Mina Elever] [Sålda Hästar] [Hästar Till Salu] [Aktiviteter] [In Memorium] [Media / Filmer] [Kontakt] [Länkar] [Gästbok] [Forum]